Blog

21-02-2017 12:37

CyQlus 2017:
9 en 16 februari

Ook dit jaar hebben we weer een CyQlus georganiseerd! Het thema: DisQover yourself! De eerste avond, georganiseerd samen met AIESEC Twente, kwam Quenouiller Susanne van Aardenne vertellen over haar bijna driejarige fietstocht. Samen met haar vriend is ze van Nederland naar Nepal (en terug) gefietst, oftewel: ruim 33.000 km door allemaal verschillende culturen en landschappen. IndrukweQQend! Susanne nam een Australische vriend mee die ook in de ‘fietswereld’ zit. Leuk weetje: hij kwam even op de fiets vanuit Rotterdam naar Enschede voor deze avond. Begeleid door prachtige foto’s en wijsheden vertelden ze ons over hun avonturen en welk effect dat op hun persoonlijke ontwikkeling heeft gehad. Heel gaaf! (Zie ook Susannes site: www.twistingspokes.com)

De tweede CyQlus-avond stond een workshop Actieve Meditatie op het programma van Richting Rust. ‘Meditatie door een rapper en een breakdancer’ aldus de trainers. En dat bewezen ze: de workshop werd afgetrapt met verrassende demonstraties dans en freestyle rap.
Deze meditatieworkshop was niks geen zweverigheid, maar gaf praktische tips die je in je dagelijks leven kunt inpassen. Vooral de ademhaalsessie maakte bij mij indruk. We kregen de opdracht om eerst 2 minuten heel hard en snel in en uit te ademen, alsof we helemaal buiten adem waren. Door de overdosis zuurstof had dat hele rare effecten op je lichaam. Het zweet brak me uit, ik werd licht in mijn hoofd, mijn hele lichaam begon als een gek te tintelen. Na die twee minuten moesten we gaan zitten, ademhalen was bijna overbodig. Langzaam voelde je de tintelingen uit je lichaam wegtrekken en kwam je helemaal tot rust. Heel Qool om zo opeens superbewust van je lichaam te zijn!

CyQlus-Qommissie bedanQt voor deze gave CyQlus! Hij heeft me weer aan het denken gezet :)

Qus Tweeline

12-02-2017 21:17

Op woensdag 18 januari vond de jaarlijkse disputenactiviteit plaats! Eerstejaars huppelden van kroeg naar kroeg en van dispuut naar dispuut om kennis te maken met deze kroegen en de leden van de disputen. Maar natuurlijk ook om bier te drinken en bij ons broodjes te eten :)

De avond kon al niet beter beginnen; er lag een gloednieuw Qleedje op de tafel! Nadat het enthousiasme over het Qleedje een beetje was weggeëbd werd het tijd voor de eerstejaars. Quenouillers zijn meestal heel gelukkig en soms een beetje dronken tijdens de borrels dus lieten we dat de eerstejaars ook ervaren. Elke groepje begon met het leegdrinken van een emmertje om de borrel gelukkig en dronken te beginnen. Het eerste groepje heeft er bijna het hele half uur over gedaan om het op te drinken en leek dus ook halverwege de borrel pas iets gelukkiger te worden. Hier leerden we van en vanaf de volgende ronde werd het een wedstrijdje. Eerst was elk groepje net iets sneller dan de vorige, maar deze trend hield op bij het een na laatste groepje. Vanwege de complete improvisatie hadden we als prijs een geweldig groter gelukkigheidsgevoel, alcohol stijgt nou eenmaal wat sneller naar het hoofd als je het sneller opdrinkt.

Verder heeft elke Quenouiller deze avond moeten nadenken over wat je toevoegt aan Quenouille, ben ik nog toegezongen terwijl ik heel veel was behalve jarig en hebben we leuke briefjes geschreven naar andere disputen. We dacht dat het leuk zou zijn om een opdracht in de briefjes te verwerken maar geen enkel ander dispuut heeft de opdracht uitgevoerd. Behalve MonduDamo, die wouden wel met ons proosten in Asterion :).

Toen we (zo goed) als eerste dispuut terug waren in Asterion werd het dan ook een leuk feestje dansend op de podiumblokken.

Liefs,

Bocelli
 

10-12-2016 11:57

Na het suQQes van ons sinterQlaasfeestje van vorig jaar was het dit jaar weer zo ver! Op 5 december kwamen bijna 15 ietwat gespannen volwassen, zelfstandige en geemancipeerde vrouwen samen om deze bijzondere dag samen te vieren. Het heerlijQ avondje begon met een heerlijk sinterQlaaswaardige nasi mét kroepoek en een halve liter babypoep. Maar de laatste hapjes toetje waren nog niet op of de taaitaai, choco Q’s, chocolademelk mét slagroom (en rode wijn?) en toastjes brie werden tevoorschijn getoverd.

Dit jaar geen verdwaalde zak vol Qadeaus, als in 2014, maar toch wel een flinke stapel Qadeaus die uiteindelijk op een zeer eerlijke en democratische manier verdeeld werden: het alombekende dobbelspel. De spanning bouwde zich op onder het genot van sinterklaasliedjes met beat, sinterklaasliedjes van Jochem van Gelder, en alle andere sinterklaasliedjes die het internet te bieden had. Op het hoogtepunt van de avond waren de Qadeaus verdeeld, lag de hele kamer vol met Qadeaupapier, had elke Q-ster een goeie buit binnengehaald en konden we tevreden, met volgegeten buikjes en tassen vol Qadeaus weer op naar huis.

En speciaal voor Nena stel ik voor om dit lekker over een half jaar weer te vieren, samen met zomerQlaas!

07-12-2016 18:53

Laten we beginnen met een hersenspinsel: waarom heet SQWQ eigenlijk SQWQ? Deze vraag kwam pas dit jaar voor het eerst in me op. Want ondanks dat het een geweldige traditie is, doen we eigenlijk niets met SinterQlaas noch Qerst (daar hebben we zo onze andere momenten voor). Oke, terwijl deze vraag in ons hoofd blijft rondspoQen, tijd om wat te vertellen over ons fantastische weeQendje. Wat was het weer gezellig!

We vertrokken op vrijdagavond 25 november naar het dorp Vorden -wie kent het niet-. Een mega locatie (46 bedden) waar we al snel de koelkasten vulden met wijn, brie, bier, brie, knakworsten en brie. Om die daarna weer snel te gaan legen. Natuurlijk mochten de vele repen chocolade en zakken chips ook niet ontbreken. Want dat is toch een essentieel onderdeel van het SQWQ: eten. Het programma in een notendop: vrijdagavond na een gezamenlijk zelfgekookt diner, borrelen en ruilmarQt. Op zaterdag kwam fotograaf Vladimir ons meenemen voor een fotoshoot in het prachtig mistige Vordense landschap. Steenkoud, maar beregezellig. Een paar van de kiekjes zijn hier te bewonderen. Hierna opgewarmd en veel gechilld, gekletst, spelletjes gedaan, gedanst, om in de avond -met al volle buiken- uit eten te gaan. Op ontploffen kwamen we hier weer vandaan. En wat er toen gebeurde zal ‘nog lang over nagepraat worden’ (hè Mariska?): een spontane Quenouille Qantus! Wijven Beenker, Schoot Uiterkamp en Brinkman staken de koppen bij elkaar en schudden een totale Qantus uit hun mouw. Wauw! Legendarisch!

Anne-Fleur en Liza, thanks voor het organiseren van dit topweeQend!

Liefs,

Tweline

07-12-2016 18:48

Zaterdagavond 22 november zat heel Amersfoort vol met hotelreserveringen van Quenouillers en aanhang. Want… Quenouille gaf een groot feest! Er was een hippe strandtent afgehuurd (huh? Strand in Amersfoort? Ja!) en een dj draaide lekkere plaatjes. De Qadmos-aanhang behing zich speciaal met prachtige -groene- Q-dassen en de zaal was versierd met Quenouillige schilderijtjes. Maar ho stop: waarom eigenlijk een feest? Ter ere van wat dan? Is het jullie lustrum? Nee pas volgend jaar. Jullie Dies? Ook niet. Gewoon omdat het kan en we er zin in hebben! Want zo gaat dat bij ons mooie Qlubje.

Al weken vooraf ontvingen enkele Quenouillers post. En niet zomaar post: een Qettingbrief met daarin een uitnodiging voor het feest. De opdracht was om de uitnodiging in te vullen en door te sturen naar iedereen uit jouw ‘Qetting-Qlub’ en als hij langs iedereen was geweest weer terug te sturen met de organisatie: Renske Beenker en Judith! De eerste en/of origineelste Qetting-Qlub won op de avond zelf een VIQ-arrangement. Qool!

De avond zelf ging in een roes voorbij. Bijkletsen, Quizzen, drinken en dansen. ‘Hééééééérlijk!’ zoals Aniek dat zou zeggen. En mijn persoonlijke hoogtepunt: met álle wijven meeblèren op ons mooie Quenouille-lied. Quiné!

Renske en Judith, superbedanQt voor het organiseren van deze topavond!

22-11-2016 19:02

Op de frisse vrijdagavond zaten alle kampgangers rustig aan het avondeten toen plots een oma aan kwam rennen en schreeuwde: “Mijn kleinzoon is vermoord!” Wat voor iedereen als een schok aankwam bleek het begin van de QampaQtiviteit: levend Qluedo spelen met dispuut Quenouille! Terwijl de Quenouillers de rollen in dit drama vertolkten, moesten de groepjes de dader ontmaskeren. Het bleek dat het slachtoffer voor het laatst gespot was in Qlub Qrimi, terwijl hij drugs probeerde te stelen van zijn jeugdvriend Noah. Op het Qamp waren de baas van Qlub Qrimi, Noah zelf, oma, politie en een op het eerste gezicht onschuldig meisje aanwezig, die samen alle hints hadden om het raadsel op te lossen.

Terwijl iedereen door bleek te hebben dat de baas van Qlub Qrimi en oma misschien meer zijn dan bekenden, bleek de moord toch een te groot raadsel te zijn om volledig opgelost te worden in de beschikbare tijd. Gelukkig waren er toch punten gescoord en werd één groep tot winnaar gekroond: bij het aansluitende feest konden zij dan ook genieten van een paar heerlijke WC-eend!

21-10-2016 12:48

Ingrediënten:

- 13 overaQtieve Quenouillers
- 1 mooi gedeQte tafel
- 1 grote pan soep
- Hapjes op een stoQje
- Bladerdeeghapjes met verschillende vullingen
- Sperziebonensalade
- Qippenpoten
- Mini-hamburgers
- Wrap taart
- Qranberry tiramisu
- Qokos-limoen taartjes
- AppelQake
- 1 gevallen QwarQtaart
- Wijn, bier en fris
- VerjaardagsQaarsjes
- 1 onmeunige stinQende koelkast van een huisgenootBereiding:
1. Trommel zoveel mogelijk Quenouillers op en laat ze allemaal iets koken of wat te drinken kopen.
2. Dek de tafel mooi en hang slingers op
3. Drink veel bier, wijn of fris gedurende het hele diner
4. Begin het diner met de soep en de stokjes
5. Serveer daarna in delen het hoofdgerecht bestaande uit: bladerdeeghapjes, sperziebonensalade, kippenpoten, mini-burgers en de wrap taart.
6. Serveer daarna het toetje met op de appelcake 19 kaarsjes, de tiramisu en de kokos-limoen taartjes
7. Zing het Quenouille-lied en proost op onze verjaardag!
8. Qaqel en lach erop los! Samen is het altijd feest!

Quiné!

21-10-2016 12:24

Pieeppieeepppieeeppieep. Het seQurity-poortje begint te loeien. “Handen tegen de muur, ik ga je even fouilleren”. Tja je komt niet zomaar binnen in Qlub Qrimi, dé criminele discotheek van Enschede. Drugs dealen en zakken rollen behoren daar tot de orde van de nacht. Bloedspetters en kogelgaten sieren de wanden, op de toiletten worden de nodigde zaken ‘afgehandeld’. Op de toog zit een slachtoffer van mensenhandel vastgebonden met een zak over haar hoofd. Terwijl je je door de dansende menigte waant op weg naar de bar, word je op je schouder getikt. Je kijkt om en wordt begroet door een wijf dat haar jasje opent om haar drugsvoorraad aan je te showen. “Coke kopen?” Je wil doorlopen maar schrikt op van een vreemd geluid. Op het podium wordt een jongen onder schot gehouden door twee seQurity-wijven. PANG PANG. Voor je het weet wordt hij de kroeg uitgesleept, een rood spoor achter hem aan. Sirenes.

Uiteindelijk sta je, met een gloednieuwe tattoo, in het midden van de discotheek te dansen op de pompende beats. In je ene hand een drankje, de andere hand in de lucht. Terwijl je nog een slok wil nemen, merk je dat je beeld wazig wordt. Je ziet nog net dat je drankje een vreemde kleur heeft gekregen...

19-06-2016 20:34

Jaaaa het was weer zo ver: VOORJAARSWEEQEND stond groot in mijn agenda. Quenouille zou Quenouille niet zijn als dit ‘traditionele’ weekendje aan het einde van het collegejaar er toch niet zo traditioneel aan toe ging. Want… in plaats van lang treinen, sjouwen met spullen en slapen in een vreemd bed, was dit jaar de bestemming: Enschede! Lekker weg in eigen stad.

Op vrijdagavond streken we neer in het huis van Marlijn, Aniek en Rosa om af te trappen met een groot tapas-vreetfestijn. Nadat ook de taart erin was gepropt was het tijd om straaljagers te drinken, bij te kletsen, spelletjes te doen en.. Magic Mike te kijken. Na dit avondje was iedereen flink moe.  Slapen op de grond van de woonkamer, de gang of de biosQoop was dan ook geen probleem.

Op zaterdag stond, na een luxueus ontbijt, een klimpartij op het programma. We vertrokken naar het Rutbeek om ons daar in klimtuigjes te hijsen. We slingerden en klommen door de bomen. De één ontpopte zich als aap (*Anke, Tineke, Fleur*), de ander als schreeuwende Tarzan (*Liza*). Duimpje kon met haar gehandicapte pinkie helaas niet de bomen in. Maar dankzij haar heb we nu de mooiste QieQjes van Qlimmend Quenouille.
Na dit sportieve gedeelte moest er uiteraard weer goed gegeten en gedronken worden. Op het programma stonden een barbecue en een bierproeverij bij de Vluchte (mjammm!). De biertjes waren een goede basis om in ons eigen Asterion het feestje voort te zetten met héééle goede muziek en nóg betere dansmoves.


Op zondag hebben we afgesloten met de meest decadente brakke lunch ooit: picknicken onder het genot van live het Orkest van het Oosten op de achtergrond. Thanks Kunst in het Volkspark!


Al met al was het een heerlijk en afwisselend weeQend! Dankjewel VJWQ-commissie!

19-06-2016 20:27
Lieve leuQe Quenouillers,
 
Het is al weer een tijdje geleden dat onze rollerQoaster periode voorbij is. Samen als lichting de EetQlub en de rest van Quenouille zijn we begonnen aan een ontzettend mooie tijd. De inauguratie  heeft ons als lichting heel hecht gemaakt. We ontdekten dat het motto ‘samen staan we sterQ’ zeker voor ons weggelegd is. Alhoewel soms het motto  ‘samen worden we heel erg zenuwachtig’ ook wel van toepassing is! Maar over het algemeen konden we elkaar heel goed aanvullen. We zijn de uitdaging aangegaan en hebben op deze manier het meeste uit onszelf, en elkaar, proberen te halen.

Na onze inauguratieperiode hebben we alle drie van ontwenningsverschijnselen last gehad. Heb ik alles wel meegenomen? Vergeet ik nu niet iets? En wanneer zien we elkaar nou weer? Pas over twee dagen?! Wij hadden namelijk als taQtieQ om zoveel mogelijk samen te doen. Dat we elkaar dagelijks (of zelfs meerdere momenten op één dag) zagen was meer dan normaal. Het resultaat: we hebben elkaars goede en slechte kanten gezien en kennen elkaar nu echt goed.

Nog even iets over onze lichtingsnaam, de EetQlub, we zeggen wel dat we het boeQ erg leuk vinden, maar stiekem houden we gewoon héél héél héél erg veel van eten. Vooral samen, want samen is het altijd feest. Hoewel we veel gerechten en hapjes hebben uitgeprobeerd, vallen we altijd terug op de vertrouwde pannenQoeQen (of poffertjes) met veel poedersuiQer en/of stroop.

Zoals je in dit verhaaltje wel kan merken is het bij ons soms een hele chaos. Als we samen afspreken om iets te regelen gaat het erg vaak niet over hetgeen waarover we zouden praten. Alles wat ons te binnen schiet, willen we delen. Daarom houden we er voor nu maar weer mee op.
 
Dispuut Quenouille, blauw is het allermooist
Dat wil ik voor altijd om me heen!!!
 
Qus,
Timo, MerQel en Qlowntje
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>