Blog

05-07-2017 14:51

Hoi iedereen,

Zoals jullie misschien al hebben vernomen, is Quenouille sinds een paar weken een nieuwe lichting rijker. En daar zijn wij, de nieuwe lichting, heel trots op. Bestaande uit twee wijven, is onze lichting een prachtige geworden.

We zijn door onze inauguratie heen gekomen door super recht door zee, geen bullshit, eerlijk tegen elkaar te zijn, vanaf moment 1. Ondanks dat we elkaar nog niet kenden voor onze Quenouille tijd, werkte dit wonderen. Om elkaar af en toe even wat moed in te spreken hielden we ons vast aan een tijger, als metafoor.

Samen kunnen we erg goed stressen, maar we hebben ook onze eigen Qrachten. Yasmilla met name is een echte doorzetter, een bijzonder sterQ wijf, vandaar ook de naam Qitty. Ze staat voor je klaar zonder een oordeel over je te vellen. Lara is een zeer nieuwsgierig iemand, die altijd bij zichzelf blijft en gelooft in wat ze doet. Hierdoor is zij aan de bijnaam QoQo gekomen.

 

 

Rust, Rechtvaardigheid, Ratio staan bij ons hoog in het vaandel. Het zijn waarden die wij na streven en samen met Quenouille gaat dat ons zeker lukken.

Veel Qusjes en Qnuffels,

QoQo en Qitty

22-04-2017 17:12

In navolging op de cyQlus van dit jaar, was afgelopen zaterdag een 'wildmeditatie' gepland voor Richting Rust. Een klein beetje gespannen en vooral HEEEL nieuwsgierig begonnen we samen met Bart en Ivo voor de bibliotheek. Na een kleine uitleg, de vraag hoe we er allemaal instonden (benieuwd dus!) en een eerste kleine oefening waren we genoeg opgewarmd om aan het echte werk te beginnen: een social challenge. 

In een groep liepen we rustig een stukje, tot het moment dat Bart stopte met lopen. Op dat moment stopten we allemaal en was het wachten op reacties... 'het is een flashmob', 'ze kunnen er niks van' en 'jaahoor, ga daar maar stil staan' tot mensen die gewoon doorliepen alsof er niks aan de hand was... Heel interessant om te merken hoe iedereen reageert!

Hierna zijn we stil gaan staan in een kring en hebben we geluisterd naar wat er om je heen gebeurt, en dat is nogal veel. Een razende wereld, waar je zelf ook vaker onderdeel van bent, dan dat je je jezelf op deze manier er buiten zet. Na een idee dat we op door stil te staan in een kringetje straat toe kunnen eigenen, hebben we een tijdje 'landjepik' gespeeld. Vervolgens waren we genoeg opgewarmd om alleen te 'freezen', of gewoon op de grond te gaan liggen. Dit laatste leidde tot bizarre reacties van voorbijgangers, vooral omdat men bezorgd reageerde wanneer een vrouw op de grond ging liggen, terwijl er niemand echt naar de mannen om keek.

Tot zo ver het sociale experiment, het was tijd om de stoeltjes erbij te pakken en daadwerkelijk te gaan mediteren midden in de stad. 3x 10 minuten zijn we gaan zitten, dit keer niet op de buitenwereld gefocussed, maar vooral op jezelf. Een flinke uitdaging, omdat er ook veel voorbijgangers het wel erg interessant vonden hoe je zou gaan reageren op geluiden. En ook bleef de angst dat je ineens een wildvreemde op schoot zou hebben (wat uiteraard niet gebeurd is, maar wel voor een verrassende situatie had kunnen zorgen).

Na deze drie sessies was de middag alweer voorbij, en enigszins afgekoeld (het was niet zo lekker zonnig als verwacht), maar ook voldaan en super enthousiast hadden we deze middag een stapje 'richting rust' gezet. Het was tof!:)

 
21-02-2017 12:37

CyQlus 2017:
9 en 16 februari

Ook dit jaar hebben we weer een CyQlus georganiseerd! Het thema: DisQover yourself! De eerste avond, georganiseerd samen met AIESEC Twente, kwam Quenouiller Susanne van Aardenne vertellen over haar bijna driejarige fietstocht. Samen met haar vriend is ze van Nederland naar Nepal (en terug) gefietst, oftewel: ruim 33.000 km door allemaal verschillende culturen en landschappen. IndrukweQQend! Susanne nam een Australische vriend mee die ook in de ‘fietswereld’ zit. Leuk weetje: hij kwam even op de fiets vanuit Rotterdam naar Enschede voor deze avond. Begeleid door prachtige foto’s en wijsheden vertelden ze ons over hun avonturen en welk effect dat op hun persoonlijke ontwikkeling heeft gehad. Heel gaaf! (Zie ook Susannes site: www.twistingspokes.com)

De tweede CyQlus-avond stond een workshop Actieve Meditatie op het programma van Richting Rust. ‘Meditatie door een rapper en een breakdancer’ aldus de trainers. En dat bewezen ze: de workshop werd afgetrapt met verrassende demonstraties dans en freestyle rap.
Deze meditatieworkshop was niks geen zweverigheid, maar gaf praktische tips die je in je dagelijks leven kunt inpassen. Vooral de ademhaalsessie maakte bij mij indruk. We kregen de opdracht om eerst 2 minuten heel hard en snel in en uit te ademen, alsof we helemaal buiten adem waren. Door de overdosis zuurstof had dat hele rare effecten op je lichaam. Het zweet brak me uit, ik werd licht in mijn hoofd, mijn hele lichaam begon als een gek te tintelen. Na die twee minuten moesten we gaan zitten, ademhalen was bijna overbodig. Langzaam voelde je de tintelingen uit je lichaam wegtrekken en kwam je helemaal tot rust. Heel Qool om zo opeens superbewust van je lichaam te zijn!

CyQlus-Qommissie bedanQt voor deze gave CyQlus! Hij heeft me weer aan het denken gezet :)

Qus Tweeline

12-02-2017 21:17

Op woensdag 18 januari vond de jaarlijkse disputenactiviteit plaats! Eerstejaars huppelden van kroeg naar kroeg en van dispuut naar dispuut om kennis te maken met deze kroegen en de leden van de disputen. Maar natuurlijk ook om bier te drinken en bij ons broodjes te eten :)

De avond kon al niet beter beginnen; er lag een gloednieuw Qleedje op de tafel! Nadat het enthousiasme over het Qleedje een beetje was weggeëbd werd het tijd voor de eerstejaars. Quenouillers zijn meestal heel gelukkig en soms een beetje dronken tijdens de borrels dus lieten we dat de eerstejaars ook ervaren. Elke groepje begon met het leegdrinken van een emmertje om de borrel gelukkig en dronken te beginnen. Het eerste groepje heeft er bijna het hele half uur over gedaan om het op te drinken en leek dus ook halverwege de borrel pas iets gelukkiger te worden. Hier leerden we van en vanaf de volgende ronde werd het een wedstrijdje. Eerst was elk groepje net iets sneller dan de vorige, maar deze trend hield op bij het een na laatste groepje. Vanwege de complete improvisatie hadden we als prijs een geweldig groter gelukkigheidsgevoel, alcohol stijgt nou eenmaal wat sneller naar het hoofd als je het sneller opdrinkt.

Verder heeft elke Quenouiller deze avond moeten nadenken over wat je toevoegt aan Quenouille, ben ik nog toegezongen terwijl ik heel veel was behalve jarig en hebben we leuke briefjes geschreven naar andere disputen. We dacht dat het leuk zou zijn om een opdracht in de briefjes te verwerken maar geen enkel ander dispuut heeft de opdracht uitgevoerd. Behalve MonduDamo, die wouden wel met ons proosten in Asterion :).

Toen we (zo goed) als eerste dispuut terug waren in Asterion werd het dan ook een leuk feestje dansend op de podiumblokken.

Liefs,

Bocelli
 

10-12-2016 11:57

Na het suQQes van ons sinterQlaasfeestje van vorig jaar was het dit jaar weer zo ver! Op 5 december kwamen bijna 15 ietwat gespannen volwassen, zelfstandige en geemancipeerde vrouwen samen om deze bijzondere dag samen te vieren. Het heerlijQ avondje begon met een heerlijk sinterQlaaswaardige nasi mét kroepoek en een halve liter babypoep. Maar de laatste hapjes toetje waren nog niet op of de taaitaai, choco Q’s, chocolademelk mét slagroom (en rode wijn?) en toastjes brie werden tevoorschijn getoverd.

Dit jaar geen verdwaalde zak vol Qadeaus, als in 2014, maar toch wel een flinke stapel Qadeaus die uiteindelijk op een zeer eerlijke en democratische manier verdeeld werden: het alombekende dobbelspel. De spanning bouwde zich op onder het genot van sinterklaasliedjes met beat, sinterklaasliedjes van Jochem van Gelder, en alle andere sinterklaasliedjes die het internet te bieden had. Op het hoogtepunt van de avond waren de Qadeaus verdeeld, lag de hele kamer vol met Qadeaupapier, had elke Q-ster een goeie buit binnengehaald en konden we tevreden, met volgegeten buikjes en tassen vol Qadeaus weer op naar huis.

En speciaal voor Nena stel ik voor om dit lekker over een half jaar weer te vieren, samen met zomerQlaas!

07-12-2016 18:53

Laten we beginnen met een hersenspinsel: waarom heet SQWQ eigenlijk SQWQ? Deze vraag kwam pas dit jaar voor het eerst in me op. Want ondanks dat het een geweldige traditie is, doen we eigenlijk niets met SinterQlaas noch Qerst (daar hebben we zo onze andere momenten voor). Oke, terwijl deze vraag in ons hoofd blijft rondspoQen, tijd om wat te vertellen over ons fantastische weeQendje. Wat was het weer gezellig!

We vertrokken op vrijdagavond 25 november naar het dorp Vorden -wie kent het niet-. Een mega locatie (46 bedden) waar we al snel de koelkasten vulden met wijn, brie, bier, brie, knakworsten en brie. Om die daarna weer snel te gaan legen. Natuurlijk mochten de vele repen chocolade en zakken chips ook niet ontbreken. Want dat is toch een essentieel onderdeel van het SQWQ: eten. Het programma in een notendop: vrijdagavond na een gezamenlijk zelfgekookt diner, borrelen en ruilmarQt. Op zaterdag kwam fotograaf Vladimir ons meenemen voor een fotoshoot in het prachtig mistige Vordense landschap. Steenkoud, maar beregezellig. Een paar van de kiekjes zijn hier te bewonderen. Hierna opgewarmd en veel gechilld, gekletst, spelletjes gedaan, gedanst, om in de avond -met al volle buiken- uit eten te gaan. Op ontploffen kwamen we hier weer vandaan. En wat er toen gebeurde zal ‘nog lang over nagepraat worden’ (hè Mariska?): een spontane Quenouille Qantus! Wijven Beenker, Schoot Uiterkamp en Brinkman staken de koppen bij elkaar en schudden een totale Qantus uit hun mouw. Wauw! Legendarisch!

Anne-Fleur en Liza, thanks voor het organiseren van dit topweeQend!

Liefs,

Tweline

07-12-2016 18:48

Zaterdagavond 22 november zat heel Amersfoort vol met hotelreserveringen van Quenouillers en aanhang. Want… Quenouille gaf een groot feest! Er was een hippe strandtent afgehuurd (huh? Strand in Amersfoort? Ja!) en een dj draaide lekkere plaatjes. De Qadmos-aanhang behing zich speciaal met prachtige -groene- Q-dassen en de zaal was versierd met Quenouillige schilderijtjes. Maar ho stop: waarom eigenlijk een feest? Ter ere van wat dan? Is het jullie lustrum? Nee pas volgend jaar. Jullie Dies? Ook niet. Gewoon omdat het kan en we er zin in hebben! Want zo gaat dat bij ons mooie Qlubje.

Al weken vooraf ontvingen enkele Quenouillers post. En niet zomaar post: een Qettingbrief met daarin een uitnodiging voor het feest. De opdracht was om de uitnodiging in te vullen en door te sturen naar iedereen uit jouw ‘Qetting-Qlub’ en als hij langs iedereen was geweest weer terug te sturen met de organisatie: Renske Beenker en Judith! De eerste en/of origineelste Qetting-Qlub won op de avond zelf een VIQ-arrangement. Qool!

De avond zelf ging in een roes voorbij. Bijkletsen, Quizzen, drinken en dansen. ‘Hééééééérlijk!’ zoals Aniek dat zou zeggen. En mijn persoonlijke hoogtepunt: met álle wijven meeblèren op ons mooie Quenouille-lied. Quiné!

Renske en Judith, superbedanQt voor het organiseren van deze topavond!

22-11-2016 19:02

Op de frisse vrijdagavond zaten alle kampgangers rustig aan het avondeten toen plots een oma aan kwam rennen en schreeuwde: “Mijn kleinzoon is vermoord!” Wat voor iedereen als een schok aankwam bleek het begin van de QampaQtiviteit: levend Qluedo spelen met dispuut Quenouille! Terwijl de Quenouillers de rollen in dit drama vertolkten, moesten de groepjes de dader ontmaskeren. Het bleek dat het slachtoffer voor het laatst gespot was in Qlub Qrimi, terwijl hij drugs probeerde te stelen van zijn jeugdvriend Noah. Op het Qamp waren de baas van Qlub Qrimi, Noah zelf, oma, politie en een op het eerste gezicht onschuldig meisje aanwezig, die samen alle hints hadden om het raadsel op te lossen.

Terwijl iedereen door bleek te hebben dat de baas van Qlub Qrimi en oma misschien meer zijn dan bekenden, bleek de moord toch een te groot raadsel te zijn om volledig opgelost te worden in de beschikbare tijd. Gelukkig waren er toch punten gescoord en werd één groep tot winnaar gekroond: bij het aansluitende feest konden zij dan ook genieten van een paar heerlijke WC-eend!

21-10-2016 12:48

Ingrediënten:

- 13 overaQtieve Quenouillers
- 1 mooi gedeQte tafel
- 1 grote pan soep
- Hapjes op een stoQje
- Bladerdeeghapjes met verschillende vullingen
- Sperziebonensalade
- Qippenpoten
- Mini-hamburgers
- Wrap taart
- Qranberry tiramisu
- Qokos-limoen taartjes
- AppelQake
- 1 gevallen QwarQtaart
- Wijn, bier en fris
- VerjaardagsQaarsjes
- 1 onmeunige stinQende koelkast van een huisgenootBereiding:
1. Trommel zoveel mogelijk Quenouillers op en laat ze allemaal iets koken of wat te drinken kopen.
2. Dek de tafel mooi en hang slingers op
3. Drink veel bier, wijn of fris gedurende het hele diner
4. Begin het diner met de soep en de stokjes
5. Serveer daarna in delen het hoofdgerecht bestaande uit: bladerdeeghapjes, sperziebonensalade, kippenpoten, mini-burgers en de wrap taart.
6. Serveer daarna het toetje met op de appelcake 19 kaarsjes, de tiramisu en de kokos-limoen taartjes
7. Zing het Quenouille-lied en proost op onze verjaardag!
8. Qaqel en lach erop los! Samen is het altijd feest!

Quiné!

21-10-2016 12:24

Pieeppieeepppieeeppieep. Het seQurity-poortje begint te loeien. “Handen tegen de muur, ik ga je even fouilleren”. Tja je komt niet zomaar binnen in Qlub Qrimi, dé criminele discotheek van Enschede. Drugs dealen en zakken rollen behoren daar tot de orde van de nacht. Bloedspetters en kogelgaten sieren de wanden, op de toiletten worden de nodigde zaken ‘afgehandeld’. Op de toog zit een slachtoffer van mensenhandel vastgebonden met een zak over haar hoofd. Terwijl je je door de dansende menigte waant op weg naar de bar, word je op je schouder getikt. Je kijkt om en wordt begroet door een wijf dat haar jasje opent om haar drugsvoorraad aan je te showen. “Coke kopen?” Je wil doorlopen maar schrikt op van een vreemd geluid. Op het podium wordt een jongen onder schot gehouden door twee seQurity-wijven. PANG PANG. Voor je het weet wordt hij de kroeg uitgesleept, een rood spoor achter hem aan. Sirenes.

Uiteindelijk sta je, met een gloednieuwe tattoo, in het midden van de discotheek te dansen op de pompende beats. In je ene hand een drankje, de andere hand in de lucht. Terwijl je nog een slok wil nemen, merk je dat je beeld wazig wordt. Je ziet nog net dat je drankje een vreemde kleur heeft gekregen...

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>