Blog

27-01-2018 10:52

Daar was ie weer! Een van de meest gezellige avonden van het jaar, de Disputenactiviteit. Hier komen veel van de eerstejaars van AEGEE langs alle zes disputen om de disputen en de leden beter te leren kennen. En net zoals elk jaar was het weer een groot feest! 

We begonnen met de daghap bij ONS en gelukkig is er altijd nog ruimte in de toetjesmaag voor brownies of cheesecake. Helemaal vol en helemaal blij verplaatsten we ons zelf ‘naar huis’, aan de bar bij Jean in de Friends. Mooi op tijd om half 9 kwam het eerste groepje langs en na een gesprekje, een biertje en een praatje was onze korte maar intensieve tijd alweer klaar. Even weer kalm en toen kwam het volgende groepje al. Elk groepje begon met het leegdrinken van onze, nog net niet nieuwe, traditie het zo snel mogelijk leegdrinken van een emmertje. Dit jaar is de wedstrijd door geen enkel groepje gewonnen; ze zaten bijna allemaal op ongeveer 8 seconden.

Als het emmertje leeg was, was het nog niet klaar. Want Quenouille zou Quenouille niet zijn als er niet nog wat blauws op de borrel zou zijn. Iedereens biertje, of ander drankje, werd blauw gemaakt. Daar ga je zo lekker groen van poepen! Op dit tempo en als je het gezellig hebt, gaat de tijd snel en voordat we het wisten, vonden we ons zelf al in Asterion. Waar we met alle andere AEGEE-disputen een lekker dansje konden wagen. Wij hadden het heel gezellig en hopelijk ook iedereen die we mochten verwelkomen op onze borrel!

Qusjes Bocelli & WolQje

19-12-2017 23:30

Het idee bestond ergens voor de zomer op een borrel in de Friends: Quenouille als levende Qerststal! En dan niet gewoon verlegen in een hoekje een beetje het Qerstverhaal uitbeelden, maar luid en uitbundig meeblèren met een medley aan liedjes. Quenouille op haar best! Zeg maar een beetje zoals we het kennen van The Passion, maar dan het kerstverhaal.

En deze droom is werkelijkheid geworden! Want afgelopen AEGEE-kerstdiner voerden we tussen de gangen het Qerstverhaal op. Tussen het voor- en hoofdgerecht kwam daar opeens Renske tevoorschijn als Kerstvrouw/verteller. Maria ligt dan al aan de bar en zingt mee op Marco Borsato - De Bestemming. Marlijn ontpopte zich als perfecte ezel en een nog betere engel (“jij moet dit jaar de ezel zijn!”). En zo rolt het kerstverhaal zich uit. Gelukkig laat herbergier Laura Josef, Maria en ezel binnen in haar stal Asterion. “Nee je hoeft niet naar huis vannacht!”

Uiteindelijk wordt het QerstQindje na een zware bevalling in stal Asterion geboren. “Daaaaar sta je dan. De dag die je wist dat zou komen.”

We willen tot slot nog onze dank uitspreken voor Rik Smale die de ster van onze avond was!

09-10-2017 19:26

Dit jaar hadden we de eer om twee aQtiviteiten te organiseren tijdens de HAIP! Terwijl P.C.S.A. Incognito met de heren van AEGEE wat nipte aan een glaasje whiskey, vertrokken wij met de vrouwen naar een workshop zelfverdediging. Qom maar op! We hadden een oud gymzaaltje gehuurd waar we bij binnenkomst een klasje omaatjes aantroffen die nog even hun balspel afmaakten. Eenmaal zover verdeelden we ons in twee groepen. Ik zat in de groep die begon met de workshop. Hieronder een foto-verslagje van de workshop.

Wedstrijdje wasknijper stelen. 

We leerden de ‘groet’ die het gevecht opent.

Yasmilla krijgt instructies van Arya, de instructeur.

Meppen maar met die noodles! (Oh en vooral ook: ontwijken)

Leren hoe je iemand op afstand kunt houden.

Het tweede uur vermaakten we ons in de andere helft van de gymzaal met heeeel veel bonbons (tja, er was nog ruimte in het budget…), een dikke mat, een gekke yoga-sessie en een beetje aQrobatiek. Helaas hebben we daar geen foto’s van ;-)

03-08-2017 13:36

Zondagochtend 9 juli, 4:00. Bepakt en bezakt met duizenden oordopjes, liters zonnebrand, tientallen Qletters, 20 almanaQQen, tientallen AEGEE-Enschede doppers en kilo’s aan Quenouille gadgets maken 20 leQQere wijven Schiphol onveilig. De één heeft nog minder geslapen dan de ander. Na wat piepen bij de douane en ballerinaposes op de loopbanden bij de gate kunnen we niet wachten om het vliegtuig in te stappen. Na de heerlijke vlucht kwamen we aan in Ljublana en konden we onze auto’s ophalen. Er zat zelfs een Mercedes bij, maar de mooiste was toch wel de knalblauwe Quenouille-mobiel. Na een korte periode rijden kwamen we aan bij ons enorme huis in Ribno, vlakbij het mooie Bled. Terwijl de ene Quenouiller ging chillen, naar Bled ging lopen of boodschappen ging doen, waren er ook BiQQels die de hoogtes van de Julische Alpen gingen ontdekken. Na deze stevige tocht was er ’s avonds een heerlijke BBQ door Sylva, Renske, Judith en Aniek. De volgende dag stonden we al om 7 uur op om naar de Vintgarkloof te gaan, een van de mooiste plekken waar ik geweest ben. ’s Middags waren er 15 BiQQels die heel eng gingen doen met canyoning; springen in water vanaf grote hoogtes. ’s Avonds hadden Tweline en Lea het Grote Chaos Q spel georganiseerd en konden we tegen elkaar battlen in teams. Helaas hebben we de helft van het spel niet kunnen doen, omdat het simpelweg veel te gezellig was. Het meest memorabele van de avond waren misschien wel de fonteinen :D.

Na twee dagen in Bled geweest te zijn, gingen we op dinsdag naar een ander deel van Slovenië. Na het bezoek aan de prachtige Skocjan-grotten (waar we helaas geen foto’s van mochten maken) dat georganiseerd was door Tineke en Nena kwamen we aan bij een hostel in Portoroz, waar een prachtig uitzicht was over de zee (ergens op de foto in de achtergrond zie je zoutpannen liggen waar sommige Q’s ook naartoe zijn geweest). In Portoroz hebben we met dank aan Eenline en Liza lekker gewandeld en gegeten in Piran. Wat een heel mooi en gezellig dorpje aan de kust is. Vanaf de heuvel kun je daar zowel Kroatië als Italië zien liggen. Daarnaast hebben we veel gezwommen, meer bloot gezien dat ons lief was, vieze shots gedronken en een playbackshow gedaan. And last but not least heeft Tweline één van onze lijfliederen geschreven die we later in Ljubljana nog hebben laten horen aan de andere Quenouillers. 

Om een kleine samenvatting te geven: we hebben heel veel gedaan. Maar ook vooral heel veel geQletst en gegeten. En dat allemaal in maar 4 dagen! Verder zijn we ook tot de conclusie gekomen dat het niet uitmaakt met welk groepje Quenouillers je op pad gaat, want het is altijd leuk en gezellig. Het was fantastisch.

Liefs namens Judith, Renske, Sylva, Aniek, Marlijn, Laura, Liza, Eenline, Tweeline, Andrea, Tineke, Nena, Rosa, Lea, Anne-Fleur, Fleur, Anke, Lara en Yasmilla,

Eveline

03-08-2017 12:53

De lustrumreis in Slovenië verliep (zoals je al in een eerlijk blogstukje hebt kunnen lezen) heel goed en gelukkig was op donderdagochtend de reis nog lang niet voorbij! Wel werd het tijd om weer naar een andere plek te gaan en wel naar de mooie stad Ljubljana! Dit betekende dat we met z’n 20’en ons mooie uitzicht over de zee moesten omruilen voor een drukke stad en 13 Quenouillers extra, maar dat deden we natuurlijk met liefde :). Het inleveren van de auto’s was nogal een gedoe, want we wisten eigenlijk niet zo goed waar we met de auto’s naartoe moesten, maar gelukkig liep het allemaal goed af en kwamen we terecht bij ons super coole hostel, wat vroeger een gevangenis was. Je sliep met een paar mensen in een klein hokje met tralies ervoor! Maar dat het zo klein was maakte het juist zo gezellig. 

Zo in de middag druppelde iedereen een beetje binnen en dat was de tijd voor sommigen om uit te rusten van de reis tot nu toe, maar er was natuurlijk ook tijd om de stad in te gaan en met een groepje te eten. Na het eten was het tijd voor de Qrrroegentocht die georganiseerd werd door Yasmilla en Lara. We hebben een paar hele leuke barren gezien en kwamen uiteindelijk aan in een bar waar we de Summer University van Slovenië tegenkwamen. Het was nog vroeg met nog maar iets van 60 mensen, wat betekende dat de bar voor ¾ gevuld was met AEGEE’ers en dat was wel gaaf om te beseffen. Terwijl Yasmilla iedereen nieuwe dancemoves leerde kwamen ook Marike, Merel en Hanke de bar binnen en toen was de groep compleet. We hebben nog gefeest tot in de vroege uurtjes :).

De volgende ochtend kwamen we elkaar massaal tegen bij het ontbijt en konden we gezellig kletsen. Het plan van de dag was dat na het ontbijt er een stadswandeling zou zijn (georganiseerd door Anne-Fleur, Fleur en Anke), maar het weer hield het een beetje tegen. Hierdoor konden we nog even chillen in het hostel en uitrusten. Het weer werd niet beter, waardoor we maar begonnen met de lunch :P in een heel gezellig restaurantje. Uiteindelijk was de regen verdwenen en scheen de zon en konden we ’s middags lekker van de stadswandeling genieten. Ljubljana is een hele leuke stad, met aan de ene kant hele mooie gebouwen in het centrum en een rivier met gezellige terrasjes ernaast, en aan de andere kant – wat meer buiten het centrum – is het een stad waar je je als kunstenaar helemaal kunt laten gaan op de gevels van gebouwen en op plekken waar niets staat. Er staan hele grappige dingen op sommige muren geschilderd.

Na de stadswandeling was er van vrijdagmiddag tot aan zaterdagmiddag geen programma en kon iedereen het lekker zelf invullen. Voor mij persoonlijk was vrijdag de dag waarop ik wat rustiger aan deed om wat bij te komen van de vorige dagen, hoewel ik ’s avonds met Davida, Anne-Fleur en Liza nog lekkere cocktails heb gedronken op het terras van het hostel. Andere Quenouillers gingen toen wat drinken in de stad of zijn naar een enge thriller geweest op de top van de heuvel. Sommigen vonden het zo eng dat ze terug zijn gegaan naar het hostel en gezellig wat met ons zijn gaan drinken. 

Op zaterdag hadden we ook veel vrije tijd en ben ik onder andere met heel wat Quenouillers lekker ijs gaan eten (wat we overigens elke dag dat weekend gedaan hebben), hebben we een Escape Room gedaan, hebben we gewandeld in een park en heb ik voor het eerst in mijn leven een kledingstuk gekocht in een tweedehandswinkel. Ook deze dag was super gezellig met iedereen. 

Na de escaperoom was het haasten naar het hotel, want om 19:00 gingen we naar een mooi restaurant voor ons Lustrumdiner, georganiseerd door Renske, Sylva, Mariska en Mirte. Wat jullie nog niet wisten, is dat er inmiddels al een paar dagen Quenouillers in kamers van andere Quenouillers waren om almanaQQen in de juiste koffer te stoppen. Deze almanaQ is gemaakt door Tweline, Anke en Davida en is een almanaQ ter ere van ons 20-jarige bestaan. De eerste kwam uit toen we 10 jaar waren. Iedereen had haar almanaQ meegenomen naar het diner en de één (vooral ik) vond het nog spannender dan de ander. Na het voorgerecht mochten we hem eindelijk openmaken en ik ben er zo blij mee! Hij is echt super mooi en een goede manier om terug te kunnen kijken op 20 jaar Dispuut Quenouille.

Na het eten was het tijd voor feest bij die ene bar waar we twee dagen geleden ook waren. Net op het moment dat we lekker stonden te dansen met z’n allen, kwamen er vijf Britse mannen in de bar en die werden heel erg gelukkig van onze vrolijkheid en dansten en Qletsten gezellig de hele avond met ons mee. Wat later op de avond kwamen we erachter dat er nog wat geld over was van de begroting, waardoor we heel veel cocktails en ProseQQo konden drinken en iedereen ging helemaal loesoe. Het was heel erg leuk en een hele mooi afsluiter van een topweekend en een topvakantie!

03-08-2017 11:44

Bij deze wil ik (namens iedereen denk ik) Andrea en Rosa bedanken voor al jullie organisatie. Ik vond het super leuk en jullie hebben het heel goed gedaan :)

Liefs namens Maartje, Diane, Maaike, Rachel, Judith, Marike, Merel, Hanke, Mirte, Renske, Mariska, Sabine, Davida, Sylva, Aniek, Marlijn, Laura, Liza, Eenline, Tweeline, Andrea, Tineke, Nena, Rosa, Lea, Anne-Fleur, Fleur, Anke, Lara en Yasmilla,

Eveline

05-07-2017 14:51

Hoi iedereen,

Zoals jullie misschien al hebben vernomen, is Quenouille sinds een paar weken een nieuwe lichting rijker. En daar zijn wij, de nieuwe lichting, heel trots op. Bestaande uit twee wijven, is onze lichting een prachtige geworden.

We zijn door onze inauguratie heen gekomen door super recht door zee, geen bullshit, eerlijk tegen elkaar te zijn, vanaf moment 1. Ondanks dat we elkaar nog niet kenden voor onze Quenouille tijd, werkte dit wonderen. Om elkaar af en toe even wat moed in te spreken hielden we ons vast aan een tijger, als metafoor.

Samen kunnen we erg goed stressen, maar we hebben ook onze eigen Qrachten. Yasmilla met name is een echte doorzetter, een bijzonder sterQ wijf, vandaar ook de naam Qitty. Ze staat voor je klaar zonder een oordeel over je te vellen. Lara is een zeer nieuwsgierig iemand, die altijd bij zichzelf blijft en gelooft in wat ze doet. Hierdoor is zij aan de bijnaam QoQo gekomen.

 

 

Rust, Rechtvaardigheid, Ratio staan bij ons hoog in het vaandel. Het zijn waarden die wij na streven en samen met Quenouille gaat dat ons zeker lukken.

Veel Qusjes en Qnuffels,

QoQo en Qitty

22-04-2017 17:12

In navolging op de cyQlus van dit jaar, was afgelopen zaterdag een 'wildmeditatie' gepland voor Richting Rust. Een klein beetje gespannen en vooral HEEEL nieuwsgierig begonnen we samen met Bart en Ivo voor de bibliotheek. Na een kleine uitleg, de vraag hoe we er allemaal instonden (benieuwd dus!) en een eerste kleine oefening waren we genoeg opgewarmd om aan het echte werk te beginnen: een social challenge. 

In een groep liepen we rustig een stukje, tot het moment dat Bart stopte met lopen. Op dat moment stopten we allemaal en was het wachten op reacties... 'het is een flashmob', 'ze kunnen er niks van' en 'jaahoor, ga daar maar stil staan' tot mensen die gewoon doorliepen alsof er niks aan de hand was... Heel interessant om te merken hoe iedereen reageert!

Hierna zijn we stil gaan staan in een kring en hebben we geluisterd naar wat er om je heen gebeurt, en dat is nogal veel. Een razende wereld, waar je zelf ook vaker onderdeel van bent, dan dat je je jezelf op deze manier er buiten zet. Na een idee dat we op door stil te staan in een kringetje straat toe kunnen eigenen, hebben we een tijdje 'landjepik' gespeeld. Vervolgens waren we genoeg opgewarmd om alleen te 'freezen', of gewoon op de grond te gaan liggen. Dit laatste leidde tot bizarre reacties van voorbijgangers, vooral omdat men bezorgd reageerde wanneer een vrouw op de grond ging liggen, terwijl er niemand echt naar de mannen om keek.

Tot zo ver het sociale experiment, het was tijd om de stoeltjes erbij te pakken en daadwerkelijk te gaan mediteren midden in de stad. 3x 10 minuten zijn we gaan zitten, dit keer niet op de buitenwereld gefocussed, maar vooral op jezelf. Een flinke uitdaging, omdat er ook veel voorbijgangers het wel erg interessant vonden hoe je zou gaan reageren op geluiden. En ook bleef de angst dat je ineens een wildvreemde op schoot zou hebben (wat uiteraard niet gebeurd is, maar wel voor een verrassende situatie had kunnen zorgen).

Na deze drie sessies was de middag alweer voorbij, en enigszins afgekoeld (het was niet zo lekker zonnig als verwacht), maar ook voldaan en super enthousiast hadden we deze middag een stapje 'richting rust' gezet. Het was tof!:)

 
21-02-2017 12:37

CyQlus 2017:
9 en 16 februari

Ook dit jaar hebben we weer een CyQlus georganiseerd! Het thema: DisQover yourself! De eerste avond, georganiseerd samen met AIESEC Twente, kwam Quenouiller Susanne van Aardenne vertellen over haar bijna driejarige fietstocht. Samen met haar vriend is ze van Nederland naar Nepal (en terug) gefietst, oftewel: ruim 33.000 km door allemaal verschillende culturen en landschappen. IndrukweQQend! Susanne nam een Australische vriend mee die ook in de ‘fietswereld’ zit. Leuk weetje: hij kwam even op de fiets vanuit Rotterdam naar Enschede voor deze avond. Begeleid door prachtige foto’s en wijsheden vertelden ze ons over hun avonturen en welk effect dat op hun persoonlijke ontwikkeling heeft gehad. Heel gaaf! (Zie ook Susannes site: www.twistingspokes.com)

De tweede CyQlus-avond stond een workshop Actieve Meditatie op het programma van Richting Rust. ‘Meditatie door een rapper en een breakdancer’ aldus de trainers. En dat bewezen ze: de workshop werd afgetrapt met verrassende demonstraties dans en freestyle rap.
Deze meditatieworkshop was niks geen zweverigheid, maar gaf praktische tips die je in je dagelijks leven kunt inpassen. Vooral de ademhaalsessie maakte bij mij indruk. We kregen de opdracht om eerst 2 minuten heel hard en snel in en uit te ademen, alsof we helemaal buiten adem waren. Door de overdosis zuurstof had dat hele rare effecten op je lichaam. Het zweet brak me uit, ik werd licht in mijn hoofd, mijn hele lichaam begon als een gek te tintelen. Na die twee minuten moesten we gaan zitten, ademhalen was bijna overbodig. Langzaam voelde je de tintelingen uit je lichaam wegtrekken en kwam je helemaal tot rust. Heel Qool om zo opeens superbewust van je lichaam te zijn!

CyQlus-Qommissie bedanQt voor deze gave CyQlus! Hij heeft me weer aan het denken gezet :)

Qus Tweeline

12-02-2017 21:17

Op woensdag 18 januari vond de jaarlijkse disputenactiviteit plaats! Eerstejaars huppelden van kroeg naar kroeg en van dispuut naar dispuut om kennis te maken met deze kroegen en de leden van de disputen. Maar natuurlijk ook om bier te drinken en bij ons broodjes te eten :)

De avond kon al niet beter beginnen; er lag een gloednieuw Qleedje op de tafel! Nadat het enthousiasme over het Qleedje een beetje was weggeëbd werd het tijd voor de eerstejaars. Quenouillers zijn meestal heel gelukkig en soms een beetje dronken tijdens de borrels dus lieten we dat de eerstejaars ook ervaren. Elke groepje begon met het leegdrinken van een emmertje om de borrel gelukkig en dronken te beginnen. Het eerste groepje heeft er bijna het hele half uur over gedaan om het op te drinken en leek dus ook halverwege de borrel pas iets gelukkiger te worden. Hier leerden we van en vanaf de volgende ronde werd het een wedstrijdje. Eerst was elk groepje net iets sneller dan de vorige, maar deze trend hield op bij het een na laatste groepje. Vanwege de complete improvisatie hadden we als prijs een geweldig groter gelukkigheidsgevoel, alcohol stijgt nou eenmaal wat sneller naar het hoofd als je het sneller opdrinkt.

Verder heeft elke Quenouiller deze avond moeten nadenken over wat je toevoegt aan Quenouille, ben ik nog toegezongen terwijl ik heel veel was behalve jarig en hebben we leuke briefjes geschreven naar andere disputen. We dacht dat het leuk zou zijn om een opdracht in de briefjes te verwerken maar geen enkel ander dispuut heeft de opdracht uitgevoerd. Behalve MonduDamo, die wouden wel met ons proosten in Asterion :).

Toen we (zo goed) als eerste dispuut terug waren in Asterion werd het dan ook een leuk feestje dansend op de podiumblokken.

Liefs,

Bocelli
 

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>