Quenouilles Qerststal

19-12-2017 23:30

Het idee bestond ergens voor de zomer op een borrel in de Friends: Quenouille als levende Qerststal! En dan niet gewoon verlegen in een hoekje een beetje het Qerstverhaal uitbeelden, maar luid en uitbundig meeblèren met een medley aan liedjes. Quenouille op haar best! Zeg maar een beetje zoals we het kennen van The Passion, maar dan het kerstverhaal.

En deze droom is werkelijkheid geworden! Want afgelopen AEGEE-kerstdiner voerden we tussen de gangen het Qerstverhaal op. Tussen het voor- en hoofdgerecht kwam daar opeens Renske tevoorschijn als Kerstvrouw/verteller. Maria ligt dan al aan de bar en zingt mee op Marco Borsato - De Bestemming. Marlijn ontpopte zich als perfecte ezel en een nog betere engel (“jij moet dit jaar de ezel zijn!”). En zo rolt het kerstverhaal zich uit. Gelukkig laat herbergier Laura Josef, Maria en ezel binnen in haar stal Asterion. “Nee je hoeft niet naar huis vannacht!”

Uiteindelijk wordt het QerstQindje na een zware bevalling in stal Asterion geboren. “Daaaaar sta je dan. De dag die je wist dat zou komen.”

We willen tot slot nog onze dank uitspreken voor Rik Smale die de ster van onze avond was!