Let's talk about Sex!

Dispuut Quenouille heeft in februari weer een CyQlus georganiseerd! Het thema van dit jaar was: "Let’s talQ about sex, baby!" We willen mensen na laten denken over de kanten van seks waar ze in het dagelijkse leven niet zo vaak bij stil staan. Voor meer informatie over het programma, zie hieronder:
 
CyQlus avond 1 (donderdag 11 februari)
Dr. Janniko Georgiadis was de eerste spreker van de avond. Denk je dat je verstand van seks hebt? Dan ben je bij Georgiadis aan het goede adres. Georgiadis is neurowetenschapper en heeft veel onderzoek gedaan naar de manier waarop het centrale zenuwstelsel seksueel gedrag aanstuurt. Vroegtijdige zaadlozing, geen zin in seks of juist teveel, het verschil tussen mannenseks en vrouwenseks, en pedofilie zijn zomaar wat zaken die vanuit een neurobiologisch en neuropsychologisch perspectief worden geanalyseerd. Hij heeft een leuke, interactieve quiz gehouden over onze seks-kennis. 
Daarna heeft Lisa Staal, schrijfster, een pittige lezing gegeven over onderwerpen zoals de hedendaagse seksmaatschappij, beminnen en bemind worden. Tevens heeft ze ons een kijkje gegeven in haar verleden als escortgirl. 
CyQlus avond 2 (donderdag 18 februari)
Bij de tweede avond hebben we het thema van SeQs interactief behandeld. Na een quiz (hoeveel weet jij eigenlijk over SeQs?), hebben we in groepen thema's, filmpjes en/of quotes besproken die te maken hebben met de magische wereld van seks.