Over Quenouille

In de nacht van 11 op 12 oktober 1997 is Dispuut Quenouille opgericht. Vijf zeer diverse individuen, met ieder hun eigen scherpe blik op het leven, QonQludeerden dat de tijd rijp was voor verandering. Er moest een nieuw dispuut binnen AEGEE-Enschede ontstaan met nieuwe ideeën, idealen, ambities en gedachten. Gewapend met hun eigen kwaliteiten en vergezeld door de lekkerste wijnen werd de trend snel gezet. Al gauw groeide het dispuut, met ieder jaar een nieuwe lichting, uit tot een unieke groep van inmiddels al 75 wijven.

Door onze individuele krachten te bundelen, zetten we de gaafste activiteiten neer. Zo organiseren wij elk jaar een CyQlus. Een avond voor AEGEE, waarbij Quenouillers en andere AEGEE'ers kritisch kijken naar interessante of actuele onderwerpen. Ook gaan we minimaal twee keer per jaar een weekendje weg tijdens het VoorjaarsweeQend en het SinterQerstWeeQend. Tussendoor organiseren we spontane activiteiten, zoals filmavondjes, een mama-, papa-, of brusjesdag of een groot feest voor AEGEE. Daarnaast borrelen we één keer in de twee weken in onze stamkroeg Friends BacQstage en natuurlijk in Asterion, de kroeg van AEGEE-Enschede. Tijdens onze borrels wisselen we de laatste nieuwtjes uit, bediscussiëren we ook serieuze onderwerpen, smeden we plannen om onze Teun weer te ontmoeten en dan bij voorkeur onder genot van een lekker glas ProseQQo.

Quenouille houdt van het leven, met al haar serieuze en impulsieve facetten. Quenouille wil meer en verder. Uit deze wens ontsproot het idee om na het studentenleven in Enschede de Quenouille-gedachte voort te zetten. De Q-anciens reizen stad en land af om elkaar te ontmoeten en het Quenouille-gevoel hoog te houden. Want dat geeft energie!