Blog

22-12-2022 11:22

Op een donQere en Qoude avond kwamen een stel heQsen samen om enge brouwsels en magische maaltijden te maken. Het was namelijQ tijd voor een gezellig en Qozy Quenouille Qerstdiner! Met het thema: raar met je haar, kwam iedereen met Qnots geQQe bousels op hun Qop aan bij Mai thuis. De woonQamer was omgebouwd tot een heuse eetzaal, met genoeg pleQ voor aQtief en zelfs wat Anciens! 

De avond bestond uit verschillende gangen aan heerlijQ eten en willeQeurige speeches van de QoQs. Om te beginnen met het voorgerecht: een gevuld (blauw!) eitje. 

Dit mooi geQleurde eitje werd gevolgd door veel geQQigheid. Er werden nog haren ingevlochten en er werden shotjes genomen omdat de Qerstboom zo mooi was. 

Nou waren de hongerige heQsjes nog niet Qlaar met eten dus deze gang werd gevolgd door nog een paar heerlijQe gerechten. We waren tot elf uur nog bezig met smiQQelen!

Nadat we alle super leQQere Qreaties van iedereen hadden opgegeten begonnen we met een QnotsgeQQe fotoshoot om deze avond niet te vergeten! En heel eerlijQ is de avond daarna ooQ een beetje wazig geworden... Dat is misschien ook wel te zien aan de foto's ;) 

Op nog veel Qnots geQQe Qerstdiners!!

Quiné!

31-07-2022 09:13

Het is alweer even geleden maar afgelopen zomer zijn we met z’n allen afgereisd naar het mooie Toscane in Italië en wat hebben we het genoten. Hier een Qleine samenvatting van wat we gedaan en beleefd hebben.

Het was zo ver, een groep met de FlixBus, een groep met het vliegtuig, en een groep met de trein gingen allemaal onderweg naar het warme Italië. Na een hoop vertraging en stress bij het ophalen van de huurauto’s Qwamen we eindelijk aan bij onze aQQommodatie. Met z’n allen hebben we snel een maaltijd in elQaar gezet en Qonden we leQQer eten en bijQomen van de stressvolle en lange reis. De volgende dag was zondag, en vandaag stond er een wijnproeverij met Toscaanse lunch op het programma, en wat hadden we daar zin in! Na een tour door de wijngaard hebben we genoten van leQQere wijn en pasta. Terug bij ons huisje was het hoogtijd voor een duiQ in het zwembad want wat was het warm! Volgens mij was het wel 35 graden. 

 

‘s Avonds hebben we het tegen elQaar opgenomen in een pub Quiz, wie er gewonnen heeft, dat weet ik niet meer, maar het was heel gezellig! Maandag was een dag bij het huisje, een echt vaQantiegevoel als je het mij vraagt. We begonnen vroeg met spelletjes in het zwembad, iets met heel veel pingpongballetjes en een watermeloen in een zwembad. Sommige Quenouillers vonden het wat te vroeg en andere waren bloed fanatieQ om te winnen. Hier ooQ, het is al even geleden dus ik weet niet meer wie er gewonnen heeft, maar, het was leuQ, en daar gaat het om. 

De rest van de dag, hebben we leQQer in de schaduw gelegen en heeft iedereen hun eigen ding gedaan. En ’s avonds was het tijd voor de leuQste avond van de week (al zeg ik het zelf), de Qantus!!! Volgens mij heb ik een rups nagedaan en was ik onderdeel van een pizza, ik weet in ieder geval zeQer dat ik genoten heb! Na deze leuQe dag was het dinsdag. Vandaag was het tijd om een stadje te bezoeQen: Lucca. We waren vroeg onderweg want dan was het nog niet zo warm, en wat is Lucca en leuQe pleQ! Na de lunch is een deel van de groep doorgereden naar Pisa om de scheve toren te bezoeken en een klassieQe foto te maQen, het andere deel vond het tijd voor een duiQ in het zwembad en zijn teruggegaan naar het huisje. 

Woensdag Qozen 10 Quenouillers ervoor om naar een waterparQ te gaan, leQQer de hele dag van glijbanen afglijden en met heel veel water spetteren ;). Donderdag was het alweer tijd om onze spullen in te paQQen en het platteland van Vinci in te ruilen voor het mooie Florence! En hier in Florence, is onze groep uitgebreid van 20 Quenouillers naar 35! Wat een boel, maar wat was het gezellig en leuQ om iedereen te ontmoeten. Ons hotel was midden in de stad, een toploQatie! Na het eten, gingen we op pub Qrawl! Er was een Qafe Friends in Florence, hier moesten we uiteraard heen, en wat waren de dranQjes lekker. 

Vrijdagochtend waren we vroeg uit de veren, want het was tijd voor een EsQape tour door Florence. ’S Middags is een groep naar het Uffizi geweest, en ander deel heeft een zwembad opgezocht voor verkoeling (waar we badmutsen op moesten, we waren prachtig!). 

Zaterdag stond er weer een wedstrijd op het programma, een fototocht door Florence! We Qonden punten verzamelen door verschillende opdrachten te voltooien onderweg naar het eindpunt, er zijn heel veel interessante foto’s uitgeQomen. ’S Avonds was het tijd voor het Lustrumdiner, en wat hebben we lekker gegeten, van pasta, tot risotto en tiramisu. Om ons lustrum nog verder te vieren, gingen we opzoeQ naar een plek waar we Qonden dansen, en die hebben we gevonden. Het was er warm binnen en er gaat een gerucht dat er een paar Quenouillers door podiumbloQQen zijn gezaQt, maar gedanst hebben we zeQer! 

Zondag was het tijd om weer naar huis te gaan :(, een aantal Quenouillers zijn doorgereisd naar andere pleQQen in Europa, en de rest moest helaas weer naar huis. Al met al, hebben we ontzettend genoten en gelachen op lustrumreis en ging de tijd veel te snel voorbij! Hieronder wat foto’s van deze prachtige reis :).

 

Veel liefs,

 

MelQ

01-07-2022 22:22

Daar zijn ze dan de wijven die nu niet meer de QUT wijven zijn voor jullie en iedereen op de wereld. Bij deze willen we jullie voorstellen aan de gegadigde en oh zo bijzondere BOLLEQES. Nu mag je je afvragen, ja leuQ maar dat is echt iets waar we niQs aan hebben.

Geen zorgen, we zullen ons verder voorstellen:

 

Zie je de overeenQomsten al? Zo niet dan hopen we toch dat je wel al onze bijzondere en uitgebreide updates hebt gelezen tijdens onze IQ, I mean je moet toch wel weten wat er gedurende onze avonturen gebeurde. Nog steeds niet, was je geen waQQerligger? Wij waren de gene die levensbelangrijke objecten verloren en toch ooQ weer terug wonnen. Degene die op zijn tijd Kadmos belachelijQ maaQte en nooit met hangende pootjes terug Qropen.

Laat ons je een handje helpen, we begrijpen ooQ dat 7 Wijfies een hele gebeurtenis is, maar geen zorgen wij 4 zijn zeQer maQQelijQ te herrineren. QijQ naar die wangen en die tieten! JA, bolle wangen en bolle tieten voor de win.

 

We hebben heel wat meegemaaQt tijdens onze IQ, maar dat is pas het begin van ons feestje en ons avontuur voor nu. GeluQQig waren we allemaal ons eigen mensje, we waren ooQ veel te veel samen en geluQQig waren we het meestal eens, I mean een goede discussie gaan we niet uit de weg. Maar tegenover Kadmos of Quenouille tijdens de IQ waren we zeQer een front. We hadden een grote mond, waardoor we ons zelf meer werQ gaven, maar we hadden zeQer ooQ een heleboel lol en wisten waarvoor we het deden. En natuurlijQ hebben we ook genoten van de droge pannenQoeQen!!

 

We zijn enorm exited en ready om met alle Q-sterren te feesten, zuipen en uit te braQQen en een enorm sterQ front the vormen. Want ja, we zijn een eenheid in onze eigen diversiteit en dat is precies zoals wij zijn en waren als lichting.

Grijp je dolfijntje en laten we toosten op onze trotse tieten en wangen, want net als je oma, willen we er allemaal wel eens in Qnijpen ;)

 

Plena Sinu Plena Genis!

 

Brechtje, Sam, Meike en Anya

(Qraaltje, EpieQ, QronQel en Dada)

01-07-2022 17:28
Heyy allemaal,
Wij zijn Eline, Mai en Vera en samen zijn wij Quasar! De net iets leuQere ( ;) ) van de 2 nieuwste
lichtingen van Quenouille. Na een lange, druQQe en chaotische IQ mogen wij eindelijQ de naam
lichtblauwen gedag zeggen en ons nu volwaardig Quenouillers noemen!
Want de IQ was wel een avontuur zeg. Door al onze druQQe levens was er nauwelijQs een moment
te vinden om af te spreQen en aan de opdrachten te werQen. Dit resulteerde in een hoop lastminute
geQnutsel en geïmproviseer. Zo belden we 5 minuten voor de IQ avond nog even rond om het
Quenouille lied te achterhalen, en oefenden we alle liedjes en proosten op de fiets naar de Qroeg.
Om vervolgens zo goed mogelijQ de vragen te beantwoorden... OoQ wilden we nog weleens wat
vergeten en was plannen niet ons sterQste punt (wat ooQ weer blijQt uit het uitstellen van dit
stuQje schrijven).
Nu de IQ tot een einde is geQomen denQen we (Nee, WETEN we) dat we een echt team zijn
geworden. Juist omdat al onze QaraQters zo verschillend zijn, konden we onze Qwaliteiten
Qombineren om de opdrachten te volbrengen. Met het enthousiasme van Stampertje (Eline), de
energie van Duracell (Vera) en de eigenwijsheid van VonQ (Mai) zijn we uitgegroeid tot één unieQe
lichting, die Qlaar is om het Quenouille avontuur volledig aan te gaan!
 
Avé.... Quasar!!!
Eline, Mai en Vera
18-05-2022 14:09

Het is alweer even geleden maar afgelopen april vond dan eindelijk het langverwachte SinterQerstWeeQend 2022 plaats. Nu zullen jullie denken: “SinterQerst in april?” – maar het was met de versoepelde en toen weer verscherpte corona regels een heel gedoe om het te plannen. Want naast deze gezellige activiteit was er opeens ook weer ruimte voor alle andere leuke en gezellige activiteiten en feestjes! En wees niet getreurd: ook in april kun je  heel goed een gezellige SinterQerst dag hebben.

Aangezien we door corona al zo lang geen dispuutsweekend of dag konden houden, was het doel van de dag simpel: veel tijd om bij te Qletsen! En eind april leek ons het perfecte moment om dit te Qombineren met lekker buiten zijn – helaas voor ons was het ietsje minder mooi weer dan gehoopt op de dag zelf maar dat mocht niet baten.

We begonnen de dag zoals een Quenouille dagje moet beginnen: met eten :D Lekker samen lunchen in piQniQ style. Een Qappelletje in Hoenderloo bood uitkomst tegen de regen die viel, en we hebben heerlijk genoten van een Qlassieke Quenouille lunch. Daarna was het tijd voor de hoofdactiviteit: e-chopperen! Twee uur lang hebben we de fiets- en bospaden rondom Hoenderloo onveilig gemaakt en heerlijk getoerd door de omgeving. Aangezien het e-choppers zijn, hadden we geen last van ronkende motoren en konden we al chopperend heerlijk met elkaar praten.

EerlijQ is eerlijQ: het is wel heel koud om twee uur lang op een e-chopper stil te zitten. Gelukkig konden we het etentje in het lokale pannenkoekenhuis verlengen met wat warme drankjes vooraf. En een stoelendans, warme drankjes, pannenkoeken en toetjes later waren alle Quenouillers weer opgewarmd, alle buiQjes gevuld en iedereen een herinnering rijker.

Een heerlijke dag om weer eens met een groep Quenouillers lekker bij elkaar te zijn!

Op naar het volgende SQWQ (en misschien deze keer weer wat dichter in de buurt van SinterQerst :p)

Liefs,

Fleur

16-03-2022 15:56

 

Heeey magische (licht)blauwe wezentjes van planeet aarde, 

 

Hier even een klein stuQje over mijn IQ!

 

Nadat iQ mijn eerste meeborrel had gehad flopte mijn gedachte al wel heel snel om van “neuh zo’n dispuut is niQs voor mij” naar “aaaa deze mensen maQen mij blij, een dispuut is fantastisch, Quenouille is fantastisch”. GespreQQen werden schaamteloos op tafel gegooid, en des te geQQer des te beter. Mijn enthousiasme reisde de pan uit dus iQ wilde door en gaaaaan, maar je Qomt er natuurlijk niet zomaar, eerst nog de IQ! En ja, iQ schrijf dit nu als echte Quenouiller, dus ooQ iQ ben de IQ doorgeQomen woohooo. En weliswaar helemaal in mijn uppie :D Dat was eng want strijden deed iQ nu niet samen maar alleen :( Maar daar heb iQ alleen maar nog meer van geleerd. Zo heb iQ gemerQt dat je in je eentje veel sterQer staat dan dat je denQt. En iQ moet wel mijn eigen roer in handen nemen want ja iQ ben de enige die de shit Qan fixen. Als het mij dan toch te veel werd had iQ geluQQig lieve Eline als vertrouwenspersoon en Eveline als Qnuffelancien aan mijn zijde! 

 

Maar iQ heb nog meer geleerd tijdens mijn IQ:

- Gewoon niet zo veeleisend en perfeQtionistisch zijn, goed is ook gewoon goed!

- ZelfverzeQerdheid is het halve werQ 

- Dat iQ voor mijn verjaardag Gerrit de slaQ sloffen moet vragen :D

 

Oohja en voordat iQ het vergeet, even een hint voor alle toeQomstige nieuwe lichtingen: Mijn lichtingsnaam begint met Pino en eindigt op Grigio! 

 

En verder iedereen die wilt weten wat iQ met mijn leven doe, welQe studie, welQe hobby’s en wat mijn favoriete eten is, bel mij maar een Qeertje op! Gezellie mozzarellie!!!

 

Het leven is mooi, en wordt door Quenouille alleen maar mooier!

 

Peace out!

 

Liefs PunQ (Ella)

 
26-10-2021 21:35

11 Op 12 oktober was het weer zo ver, de Dies Natalis van Quenouille was weer aangebroken en na elkaar al een heel tijd niet gezien te hebben, zijn we samen geQomen in dierenpark Amersfoort om deze mooie dag te vieren! We hebben van alles gezien, van olifanten en giraffen tot flamingos en asociale gieren. Zelfs de grote (helaas plastiQ) dino's zijn gespot! Na ons avontuur in de wildernis zijn we daarna leQQer gaan borrelen bij Long John's Pub in Amersfoort waar we de snacQs en dranQjes niet konden laten liggen. Al met al was het een geslaagde dag! 

Quiné!
21-09-2021 16:22

Get to know de ProseQxyrupsen!

Ja hoor, daar zijn we dan eindelijQ, 3 maanden te laat maar daar staan we geluQQig ook beQend om. Na het beklimmen van de Carillontoren en de vele opdrachten voltooid te hebben, mogen we ons nu volwaardig lid noemen van Quenouille!

Wij zijn Bo, Isabella en Faisane en samen zijn we lichting ProseQxyrupsen. Bo studeert Muziektherapie aan het conservatorium en speelt viool. Isabella studeert Psychologie en houdt van zwemmen. Faisane studeert Technische Geneeskunde en houdt van snaQQen.

Voordat we onszelf volwaardig lid mochten noemen, moesten wij natuurlijk de IQ doorlopen. We hebben veel geleerd en zijn ook onze zwaktes tegen gekomen.

Wat wij geleerd hebben tijdens de IQ:

  • Wij zijn niet zo goed in vertalen
  • Wij zijn niet zo goed in plannen

Wat we wel Qunnen?

  • Plezier maken
  • Sexy zijn

Wij hebben duidelijk goede Qwaliteiten.

 

Wij kijken uit naar onze tijd bij Quenouille, en zijn benieuwd wat de tijd ons brengt!

Qusjes,

De Rupsjes,

MelQ, Qristal en McQonagall

 

06-09-2021 15:27

Het afgelopen jaar zijn er helaas niet zo veel activiteiten en feestjes geweest, zeker niet fysiek. Daarom kijken we graag even terug naar sommige mooie QieQjes van vroeger! 

Een thema feestje uit 2010: Always Qeep Smiling!!

Quenouille op Qoninginnen dag!

Wat mooie QieQjes van ons eerste Gala bij Oudean in Utrecht.

LeQQer panneQoeQen eten bij ons eerste panneQoeQen dinner na de oprichting.

En natuurlijQ Qunnen de andere thema outfits niet ontbreQen. Het maakte niet uit of je in mummiepak of juten zak verkleed wilde gaan, iedereen deed toch wel mee en droeg het met trots. 

18-06-2020 09:54

Hoi allemaal,

 

Daar zijn we dan, de kersverse lichting van Quenouille van juni 2020. Met een epische efficiëntie en een perfectionistische instelling hebben we de IQ overleefd en veel over onzelf en Quenouille ontdeQt. Zo gingen we vol vuur en energie aan de slag met de vele opdrachten en uitdagingen waarbij we niets uit de weg gingen. Met veel steun aan elkaar (zowell online als offline) zijn we er dan ook uit gekomen als volwaardige Quenouille leden. NatuurlijQ moet hier onze innerlijke Quenouiller naar buiten komen, dus als DraaQ en BliQsem gingen we het nieuwe blauwe hoofdstuQ van ons (studenten)leven in! 

 

DraaQ (Puck) studeert Creative Technology en zal de master System&Control gaan doen. Als ze ergens voor gaat, gaat ze er vol voor!

BliQsem (Babs) studeert aan het conservatorium om producer te worden en gaat na de zomer van 2021 naar LA voor een stage. MuzieQ zit in haar bloed en dat zie je overal in terug.

 

ElQaar leren Qennen via WiFi liet ons zien dat we allebie Qei gave wijfies zijn en dat laten we iedereen ook weten: super snel waren we verbonden en we waren Wi-Fies in een seconde!

 

Qlapper Qusjes van

DraaQ en BliQsem

 

"Quip-Lash!" 

 

 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>