Blog

16-03-2022 15:56

 

Heeey magische (licht)blauwe wezentjes van planeet aarde, 

 

Hier even een klein stuQje over mijn IQ!

 

Nadat iQ mijn eerste meeborrel had gehad flopte mijn gedachte al wel heel snel om van “neuh zo’n dispuut is niQs voor mij” naar “aaaa deze mensen maQen mij blij, een dispuut is fantastisch, Quenouille is fantastisch”. GespreQQen werden schaamteloos op tafel gegooid, en des te geQQer des te beter. Mijn enthousiasme reisde de pan uit dus iQ wilde door en gaaaaan, maar je Qomt er natuurlijk niet zomaar, eerst nog de IQ! En ja, iQ schrijf dit nu als echte Quenouiller, dus ooQ iQ ben de IQ doorgeQomen woohooo. En weliswaar helemaal in mijn uppie :D Dat was eng want strijden deed iQ nu niet samen maar alleen :( Maar daar heb iQ alleen maar nog meer van geleerd. Zo heb iQ gemerQt dat je in je eentje veel sterQer staat dan dat je denQt. En iQ moet wel mijn eigen roer in handen nemen want ja iQ ben de enige die de shit Qan fixen. Als het mij dan toch te veel werd had iQ geluQQig lieve Eline als vertrouwenspersoon en Eveline als Qnuffelancien aan mijn zijde! 

 

Maar iQ heb nog meer geleerd tijdens mijn IQ:

- Gewoon niet zo veeleisend en perfeQtionistisch zijn, goed is ook gewoon goed!

- ZelfverzeQerdheid is het halve werQ 

- Dat iQ voor mijn verjaardag Gerrit de slaQ sloffen moet vragen :D

 

Oohja en voordat iQ het vergeet, even een hint voor alle toeQomstige nieuwe lichtingen: Mijn lichtingsnaam begint met Pino en eindigt op Grigio! 

 

En verder iedereen die wilt weten wat iQ met mijn leven doe, welQe studie, welQe hobby’s en wat mijn favoriete eten is, bel mij maar een Qeertje op! Gezellie mozzarellie!!!

 

Het leven is mooi, en wordt door Quenouille alleen maar mooier!

 

Peace out!

 

Liefs PunQ (Ella)

 
26-10-2021 21:35

11 Op 12 oktober was het weer zo ver, de Dies Natalis van Quenouille was weer aangebroken en na elkaar al een heel tijd niet gezien te hebben, zijn we samen geQomen in dierenpark Amersfoort om deze mooie dag te vieren! We hebben van alles gezien, van olifanten en giraffen tot flamingos en asociale gieren. Zelfs de grote (helaas plastiQ) dino's zijn gespot! Na ons avontuur in de wildernis zijn we daarna leQQer gaan borrelen bij Long John's Pub in Amersfoort waar we de snacQs en dranQjes niet konden laten liggen. Al met al was het een geslaagde dag! 

Quiné!
21-09-2021 16:22

Get to know de ProseQxyrupsen!

Ja hoor, daar zijn we dan eindelijQ, 3 maanden te laat maar daar staan we geluQQig ook beQend om. Na het beklimmen van de Carillontoren en de vele opdrachten voltooid te hebben, mogen we ons nu volwaardig lid noemen van Quenouille!

Wij zijn Bo, Isabella en Faisane en samen zijn we lichting ProseQxyrupsen. Bo studeert Muziektherapie aan het conservatorium en speelt viool. Isabella studeert Psychologie en houdt van zwemmen. Faisane studeert Technische Geneeskunde en houdt van snaQQen.

Voordat we onszelf volwaardig lid mochten noemen, moesten wij natuurlijk de IQ doorlopen. We hebben veel geleerd en zijn ook onze zwaktes tegen gekomen.

Wat wij geleerd hebben tijdens de IQ:

  • Wij zijn niet zo goed in vertalen
  • Wij zijn niet zo goed in plannen

Wat we wel Qunnen?

  • Plezier maken
  • Sexy zijn

Wij hebben duidelijk goede Qwaliteiten.

 

Wij kijken uit naar onze tijd bij Quenouille, en zijn benieuwd wat de tijd ons brengt!

Qusjes,

De Rupsjes,

MelQ, Qristal en McQonagall

 

06-09-2021 15:27

Het afgelopen jaar zijn er helaas niet zo veel activiteiten en feestjes geweest, zeker niet fysiek. Daarom kijken we graag even terug naar sommige mooie QieQjes van vroeger! 

Een thema feestje uit 2010: Always Qeep Smiling!!

Quenouille op Qoninginnen dag!

Wat mooie QieQjes van ons eerste Gala bij Oudean in Utrecht.

LeQQer panneQoeQen eten bij ons eerste panneQoeQen dinner na de oprichting.

En natuurlijQ Qunnen de andere thema outfits niet ontbreQen. Het maakte niet uit of je in mummiepak of juten zak verkleed wilde gaan, iedereen deed toch wel mee en droeg het met trots. 

18-06-2020 09:54

Hoi allemaal,

 

Daar zijn we dan, de kersverse lichting van Quenouille van juni 2020. Met een epische efficiëntie en een perfectionistische instelling hebben we de IQ overleefd en veel over onzelf en Quenouille ontdeQt. Zo gingen we vol vuur en energie aan de slag met de vele opdrachten en uitdagingen waarbij we niets uit de weg gingen. Met veel steun aan elkaar (zowell online als offline) zijn we er dan ook uit gekomen als volwaardige Quenouille leden. NatuurlijQ moet hier onze innerlijke Quenouiller naar buiten komen, dus als DraaQ en BliQsem gingen we het nieuwe blauwe hoofdstuQ van ons (studenten)leven in! 

 

DraaQ (Puck) studeert Creative Technology en zal de master System&Control gaan doen. Als ze ergens voor gaat, gaat ze er vol voor!

BliQsem (Babs) studeert aan het conservatorium om producer te worden en gaat na de zomer van 2021 naar LA voor een stage. MuzieQ zit in haar bloed en dat zie je overal in terug.

 

ElQaar leren Qennen via WiFi liet ons zien dat we allebie Qei gave wijfies zijn en dat laten we iedereen ook weten: super snel waren we verbonden en we waren Wi-Fies in een seconde!

 

Qlapper Qusjes van

DraaQ en BliQsem

 

"Quip-Lash!" 

 

 
18-02-2020 14:43

Op 1 februari 2020 was het eindelijk weer zover: SQWQ! Het beloofde een bijzondere dag te worden, we gingen immers een Rube Goldberg machine bouwen (al hadden we van tevoren allemaal echt nog geen idee wat dat eigenlijk betekende). De één had wat meer energie voor deze activiteit dan de ander. De een liet man en kinderen 's morgens achter en had helemaal zin om de hele dag te Qletsen met met iedereen die ze al zo lang niet meer had gezien, een paar AQtieven waren ontzettend brak van het natentamenfeest van de dag ervoor, sommigen kwamen gewoon op de fiets naar Utrecht en weer een ander had man en kinderen gezellig meegenomen naar de activiteit. 

We begonnen vrij gestructureerd. In groepjes van 4 en 8 mochten we mind maps maken, ideeën bedenken met het voorwerp dat je had meegenomen en voortboorduren op ideeën van een andere Q'er. Alles om zo veel mogelijk een open mind te krijgen en ideeën te bedenken. Vervolgens mocht je met je groepje aan de slag met het beste idee. In een handomdraai was de de hele gymzaal vol Quenouillers die in touwen of rekken hingen, over een bok sprongen, druk balletjes in een basketbalnet gooiden of gewoon echt heel erg veel rommel maakten. Zo zag het eruit:

En dit was eigenlijk nog maar het begin. De machine werd steeds verder uitgebreid met touwen, ballonnen, balletjes, ducttape, banken, meer touwen, autootjes en nog veel meer. We voelden ons allemaal weer Qind! We mochten gelukkig 3 keer de machine volledig uitvoeren na 3 uur, en dat was fijn, want er ging nogal wat mis! Maar het was super leuk. Vermoeiend, maar super leuk. En wat ging het opruimen ongelofelijk snel!

Vervolgens gingen we borrelen en dineren bij de Ping Pong Qlub. Ontzettend leuke plek, vlak naast het spoor. En, mét ping pong tafels. We zaten de hele avond in een bubbel (letterlijk) en hebben heerlijk gegeten en (in mijn geval) ietsje te veel gedronken. Maar hè, het is immers maar één keer SQWQ!

Tijd voor de afterparty! Samen met WolQje, Bob, Annie en Qlowntje ging ik naar Tivoli. We zouden nog even een uurtje een dansje doen en dan om half 1 lekker op tijd naar bed gaan. Nou, dat is niet gelukt. Dat kwam ook een beetje doordat we Pandemonium opeens in Tivoli tegenkwamen. Vet gezellig! We waren half 3 thuis :D

Het was weer een ouderwets Quenouillerige dag :D Bedankt Marit en Heleen!!

DiQQe lebber,

Qwebbel

 

18-01-2020 14:32
12 december hadden we het maandelijQs eten en daar hebben Eef en Fleur heerlijQ voor ons geQooQt. Ja het was echt leQQer want zelfs de QiesQeurige eters onder ons waren meer dan tevreden. 
Eef en Fleur zijn zeer vroeg begonnen met de voorbereidingen. Die uitgebreide voorbereiding ging gepaart met Qleine foutjes zo mocht Anne-Fleur op het laatste moment nog even langs de winQel om een pot QiQQererwten te halen. Maar toen eenmaal het eten werd geserveerd dacht helemaal niemand hier meer aan. En werd er meteen gegeten. Ja, echt meteen zelfs eef heeft geen foto’s gemaakt van de overvolle, QleurijQe tafel. Hoe kon je dan ook met al dat leQQere eten voor je neus? De bordjes werden leeg gegeten en met heel veel moeite en zelfbeheersing werd er nog wat eten bewaard voor de laatQomers.
Tussendoor werd er uiteraard genoeg geQletst, gedisQussieerd en hier en daar toch echt wel wat geQnoeit en toen kwam de welgeslaagde avond al weer aan zijn einde. 
Eef en Fleur bedanQt! 
DiQQe Qnuf,
PluQ
Oja en dan hier nog een overzicht van alle gerechten (Wel net zo belangrijQ):12 december hadden we het maandelijQs eten en daar hebben Eef en Fleur heerlijQ voor ons geQooQt. Ja het was echt leQQer want zelfs de QiesQeurige eters onder ons waren meer dan tevreden.

12 december hadden we het maandelijQs eten en daar hebben Eef en Fleur heerlijQ voor ons geQooQt. Ja het was echt leQQer, want zelfs de QiesQeurige eters onder ons waren meer dan tevreden. Eef en Fleur zijn zeer vroeg begonnen met de voorbereidingen. Die uitgebreide voorbereiding ging gepaart met Qleine foutjes. Zo mocht Anne-Fleur op het laatste moment nog even langs de winQel om een pot QiQQererwten te halen. De boodschappen zagen er wel prachtig uit:

Maar toen eenmaal het eten werd geserveerd dacht helemaal niemand hier meer aan. En werd er meteen gegeten. Ja, echt meteen, zelfs eef heeft geen foto’s gemaakt van de overvolle, QleurijQe tafel. Hoe kon je dan ook met al dat leQQere eten voor je neus? De bordjes werden leeg gegeten en met heel veel moeite en zelfbeheersing werd er nog wat eten bewaard voor de laatQomers.

Tussendoor werd er uiteraard genoeg geQletst, gedisQussieerd en hier en daar toch echt wel wat geQnoeit en toen kwam de welgeslaagde avond alweer aan zijn einde.
Eef en Fleur bedanQt!


DiQQe Qnuf,


PluQ

PS. oja, dit waren de gerechten (ook niet onbelangrijk):
- Libanees brood met humus en tsatsiki
- Falafel
- Groene rijst
- Dolma

 

Oja en dan hier nog een overzicht van alle gerechten (Wel net zo belangrijQ):12 december hadden we het maandelijQs eten en daar hebben Eef en Fleur heerlijQ voor ons geQooQt. Ja het was echt leQQer want zelfs de QiesQeurige eters onder ons waren meer dan tevreden. 
Eef en Fleur zijn zeer vroeg begonnen met de voorbereidingen. Die uitgebreide voorbereiding ging gepaart met Qleine foutjes zo mocht Anne-Fleur op het laatste moment nog even langs de winQel om een pot QiQQererwten te halen. Maar toen eenmaal het eten werd geserveerd dacht helemaal niemand hier meer aan. En werd er meteen gegeten. Ja, echt meteen zelfs eef heeft geen foto’s gemaakt van de overvolle, QleurijQe tafel. Hoe kon je dan ook met al dat leQQere eten voor je neus? De bordjes werden leeg gegeten en met heel veel moeite en zelfbeheersing werd er nog wat eten bewaard voor de laatQomers.
Tussendoor werd er uiteraard genoeg geQletst, gedisQussieerd en hier en daar toch echt wel wat geQnoeit en toen kwam de welgeslaagde avond al weer aan zijn einde. 
Eef en Fleur bedanQt! 
DiQQe Qnuf,
PluQ
Oja en dan hier nog een overzicht van alle gerechten (Wel net zo belangrijQ):
18-12-2019 14:25

Op woensdag 27 november was het zo ver. De dag waar veel Quenouillers op zaten te wachten, waarvoor belangrijke afspraQen werden afgezegd en waar al maanden voor werd getraind. We waren er Qlaar voor om helemaal uit ons daQ te gaan. Het was tijd voor de welbefaamde, beruchte, nooit eerder vertoonde FJDA(W)!

Ons doel van de avond? StraQQe billetjes, gespierde Qipfilets en Qlokjes onder een laagje isolatie! We zouden liters zweet produceren, en brede glimlachen tevoorschijn toveren. En dit allemaal met een paar simpele dingen: muzieQ, instruQtievideo’s, en een klein publieQje.

Alvorens te kunnen genieten van de FJDA(W), moesten we natuurlijk het F gedeelte wel honoreren. Dus hebben Qlowntje en Qnofje samen übergezonde proviand ingeslagen en geprepareerd, en hebben we er met z’n allen van kunnen genieten. Stap 1, Fitgirls worden, was voltooid. Nu de rest nog.

Het was tijd voor beweging! De woonkamer van ons QapitEIntje werd omgebouwd tot een heuse dansQamer, de controllers werden uitgedeeld en het Just Dancen kon beginnen! Onze Qondities waren (nog) niet zo goed, maar gelukkig waren er altijd wel wat mensen die wilden djensen. Van alles kwam voorbij: Skrillex, Ricky Martin, Katy Perry, Barry White, zelfs op “Beep Beep I’m A Sheep” werd nog gedanst! Stap 2, Just Dancen, was ook geluQt!

We hebben ons enorm vermaaQt, maar waren afgepeigerd toen de avond voorbij was. Dat is altijd een nadeel van fanatieQ zijn. Moe en voldaan fietsten we naar huis. De Fitgirls Just Dance Avond (Woe!) was succesvol, mooi, en zal zeQer wederQeren!

Maar nu eerst leQQer bijQomen (en genieten van ongezonde snaQs!).

Qnuffels,

 

Qnofje

 

26-11-2019 09:56

Stel je voor, 22 jaar geleden, een oud dorpje aan de vroegere Zuiderzee. In de verte hoor je kabbelend water, je ruikt de geur van gefrituurde kibbeling, en hoort, als je geluk hebt, wat dolfijnen geluidjes. We zitten in het Harderwijk van eind jaren ’90. Vijf wijven zitten bij elkaar. Beetje filosoferend, disQussiërend, wijn drinkend en brie etend komen ze tot het oprichten van een intens gaaf dispuut: Quenouille. Het dispuut groeit en groeit, gaat op reisjes, inaugureert nieuwe mensen, gaat op nog meer reisjes, eet nog meer brie, drinkt nog meer wijn en groeit nog meer. Het leven is goed.

Stel je nu voor, vijf weken geleden, een oud klein overdreven toeristisch maar ook idyllisch dorpje aan het IJsselmeer. Een van de eerste koude dagen van het jaar, het laatste weekend dat het Dolfinarium open is en de hotels nog steeds helemaal volgeboekt zijn. Eén hotel wordt langzaam gevuld met een wel heel bijzonder gezelschap. Al de hele dag zijn er twee mannen bezig met het sjouwen van zand en steeds meer vrouwen lopen het hotel in. Binnen worden blauwe helium ballonnen opgeblazen, blauwe servetten gevouwen en het personeel gaat zelfs aan de blauwe schortjes. Als je goed luistert hoor je hier en daar wat dolfijnen geluidjes boven het gekibbel en geklets uit. We bevinden ons in het Harderwijk van 2019, om precies te zijn, hotel Allure, aan de boulevard. In dit hotel gaat het gebeuren. Een Quenouille feest! Om te herdenken dat het hier ooit allemaal begonnen is, 22 jaar geleden.

Zoals het een hoort bij een Quenouille evenement staat veel in het teken van eten. Er zijn meerdere gangen en vooral heel veel toetjes. Zoveel keus dat niet eens alles geproefd kan worden. Er wordt veel gekletst, koffie, wijn, gin toniQ en thee gedronken. En dan ineens is het al na tienen en bedenkt de menigte dat het toch wel een keertje tijd wordt voor dat feest. Het volume van de muziek gaat langzaam omhoog, maar het barst nog niet echt los. Logisch, de groepsfoto moet nog gemaakt worden! Na tien minuten allerlei opstellingen te proberen binnen in de eetzaal wordt het opgegeven. De conclusie: ‘Het dispuut is te groot voor deze ruimte!’ Heftig… Uiteindelijk gaat de hele meute naar buiten, veel gegil, gegiebel, gelach, sommigen op panty’s maar de meesten gewoon op schoenen. Er wordt een foto gemaakt en de meute kan weer naar binnen. Opnieuw veel gegil, gegiebel, gelach en nog steeds die mensen op panty’s.

Na het maken van de groepsfoto rest er nog maar één ding: Dansen en alle smaken gin tonic proberen! Uiteindelijk gaat de muziek zachter en is het feestje afgelopen. Maar Quenouille zou Quenouille niet zijn als het feestje niet werd afgesloten met een kopje verse muntthee. En, ‘to go out with a bang’, een blauw taartje ter ere van Florine’s verjaardag!

Lieve Laura en Aniek, bedankt voor de organisatie, het heerlijke eten en het geweldige feestje dat we hebben gehad. Hotel Allure bedankt voor het feit dat jullie ons feestje wilden hosten en de vele smaken gin tonic die jullie beschikbaar hebben. Lieve dolfijntjes, ik hoop dat jullie niet te veel last van ons hebben gehad, mocht dit wel zo zijn dan spijt ons dat heel erg. Maar jullie kunnen je in ieder geval troosten met het feit dat wij nooit zo hoog zullen kunnen springen als jullie! (en dat we volgende keer weer een andere stad onveilig gaan maken)

Liefs en Qussies,

 

Bocelli

 

18-11-2019 16:26

7 september was onze mamadag, en wat een TOPdag was het! Aan alle mama's hebben we gevraagd hoe veel tieten ze ons zouden geven:

Dani: “Mamadag van Quenouille… een Qei goeie dag! Van de stoere meiden, voor de liefste mama’s! <3” 8/10 
Flo: “Ik vond het hartstikke leuk. Al die opdrachten dacht ik vooraf: wat een gedoe. Maar was super leuk en bracht het meest creatieve in mij naar boven. Bingo ook leuk. Door beide op simpele manier met vele van de leden en de moeders gesproken. Hele fijne open sfeer.” 8/10
Eline: “In één woord: geweldig!” Cupje dubbel D Anne-Fleur: “Leuk om Quenouille echt te leren kennen en op deze manier te zien. Een leuke en geslaagde dag!” 8/10
Lara: “De mamadag was superleuk, ik voelde me een trotse moeder van een geëngageerde jonge vrouw met dito vriendinnen. 10 tieten (als dat t hoogste is)” 10/10
Rosa: “Ik vond het een heel leuke dag en leuk om te zien dat er zulke leuke vrouwen in je club zijn. Op een schaal van een tot 10 een acht. En mag ook 8.5 zijn vondt het erg leuk dat we gewoon de opdrachten deden waardoor je veel samen doer.”
Fleur: “Een fijn en gezellig kijkje in een belangrijk deel van het sociale leven van mijn dochter!” - 9/10
Soraya: “Quenouille heeft het leuk gedaan maar de volgende keer mag het wel wat vlotter gaan.” - 7/10
Anke: ”Super leuk om alle Quenouillers, de kroeg en de mama's te leren kennen!” - 10/10
Eef: “het bingospel was heel leuk en origineel, het uitvoeren van de opdrachten was zeer grappig , alleen het maken van de presentaties duurde wat lang. Eten was ook top” - 9/10

Liefs,

Qnofje

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>