CyQlus 2020: Follow the leader

De eerste avond zal een spreker van defensie komen spreken! Zijn verhaal zal gaan over leiderschap in een operationele setting. Hij gebruikt daarbij de inzet van eenheden van de Koninklijke Marine bij de noodhulp na orkaan Dorian op de Bahama’s als basis. Daarnaast zal het gaan over leiderschap in een multinationale setting waarbij NGO’s, lokale autoriteiten én een uit meerdere nationaliteiten bestaande defensie-organisatie in de eerste dagen na de orkaan hebben samengewerkt. Hierna is nog ruimte voor vragen. Een erg interessante spreker, dus kom vooral luisteren!

Deze avond staat in het teken van de pearl game. Het is een spel waar je vrij snel rijker kan worden dan je groepsgenoten. Vervolgens kun jij als rijke regels maken om het geld beter te verdelen of om jezelf nóg rijker te maken. Door dit spel kun je (laten) zien hoe men reageert op macht en leiderschap en wordt het verschil tussen arm en rijk goed duidelijk!

CyQli van afgelopen jaren

Quenouille organiseert jaarlijks een CyQlus waarbij er kritisch wordt gekeken naar actualiteiten, evenementen of andere fenomenen. De CyQli van de afgelopen jaren zagen er als volgt uit: