CyQlus 2018: Leven in gevangenschap

Op deze avond zullen we bekijken hoe (verschillende) rechtssystemen in elkaar zitten. Werkt het zoals het in theorie zou moeten werken? Hoe waterdicht zijn veroordelingen? Je zult zelf alle feiten van casussen op rijtje moeten zetten om erachter te komen waarom iemand wel, of juis niet schuldig wordt bevonden, en dan misschien nog de moeilijkste vraag; wat is een juiste straf?

facebook event: www.facebook.com/events/160205634781483/

Wat gebeurt er als je vrijheid wordt afgenomen? Op deze avond komt gastspreker Conny Moes langs. Conny Moes is met gevaar voor eigen leven uit een sekte in de VS ontsnapt samen met haar kinderen om hier in Nederland een nieuw leven op te bouwen. Wat beweegt iemand om in zo’n sekte te zitten? Hoe gaat het daar eigenlijk aan toe? Kun je ooit je eigen leven weer oppakken?

 

facebook event: www.facebook.com/events/2099350516962444/

Schrijf samen met Amnesty International brieven naar gevangenen en overheden in het buitenland. Wat is het verhaal van deze personen? Hoe zijn ze in deze positie terecht geQomen? Qunnen wij ze helpen?

Kom luisteren naar het verhaal van een ervaringsdeskundige op misschien wel de meest QlassieQe vorm van 'gevangenschap'..... Hoe Qom je terecht in een gevangenis?

 

facebook event: www.facebook.com/events/175498286570378/

CyQli van afgelopen jaren

Quenouille organiseert jaarlijks een CyQlus waarbij er kritisch wordt gekeken naar actualiteiten, evenementen of andere fenomenen. De CyQli van de afgelopen jaren zagen er als volgt uit:.