Blog

05-10-2018 17:09

Jaarlijks aan het begin van het collegejaar is het bij AEGEE HAIP tijd! Elke dispuut draagt daar iets aan bij en wij als Quenouille natuurlijk ook. Dit jaar vonden we het weer tijd om een gouden oude uit de kast te halen en organiseerden we een heuse Qorporale avond.
En hoe ziet zo een avond er dan uit? Nou…

Natuurlijk zijn mensen aanwezig in een toepasselijk outfit: bij voorkeur nette schoentjes met als vrouw een flinke hak. Gladde haartjes, en als man met zichtbare krullen rondlopen is een tikkeltje dubieus. Als we full studentiQoos gaan is een Quenouille-stijl das ook niet helemaal toepasselijk dus een ChoQer is gewenst. Daarnaast is een studentenkamer over het algemeen niet de meest opgeruimde ruimte, lege pizzadozen, lege bierflesjes, kroonkurken, oude tijdschriften, een gebruikt(?) condoom, je vindt het overal.

Maar het draaide natuurlijk om de nieuwe Qennis die de wij aan de sjaars mee wilden geven. Zo werd er geleerd over panda- en tijgerpunten, de studeer geschiedenis van onze politieke kopstukken, toepasselijke liedjes, er werd geoefend met een condoom en met das strikken. Om het allemaal een beetje spannend te maken werd er een wedstrijd elementje aan toegevoegd en werden de leden in de Qroeg verdeeld in twee teams. Eén van de twee teams had een duidelijk voorsprong voor de aanvang van de laatste ronde. Om alles een beetje spannend te houden waren er met de laatste vragen vijf punten per vraag te verdienen en stond het in één keer gelijk. De uiteindelijke winnaar werd bepaald met behulp van een das strik wedstrijd en verdiende een heerlijke pitcher bier. Maar Quenouille zou Quenouille niet zijn als die pitcher bier niet compleet blauw was, wat een paar blauwgebeQte winnaars veroorzaakte.

Top avond!  

Liefs van Andrea

22-06-2018 14:29

Afgelopen weekend was het weer zo ver: VJWQ! We begonnen het weekend met een enorme brunch met veel te veel (en veel te lekker) eten. Poffertjes, lekkere broodjes met brie en een gezond groentesoepje. Mjammm! Als echte bikkels vertrokken we daarna op de fiets (of met de auto) richting het Rutbeek voor onze avontuurlijke Expeditie Robinson activiteit. Veel Quenouillers zijn groot fan van deze tv-show.

Anders dan we hadden verwacht, begon de uitdaging al op de fiets. We zijn totaal verdwaald en hebben een hele tijd door Enschede gefietst, op zoek naar Rutbeek. Tot we eindelijk (met onze enorme zweetruggen en fietsbillen van bijna 5 kwartier fietsen) de bekende “Welkom”-borden zagen en even konden bijkomen van deze uitdagende warming-up. Teun stond al ons op te wachten en leidde ons naar de eerste beproeving: paintballen in een een-op-een strijd. De groep werd opgesplitst in Team Tineke en Team Laura en de strijd was meteen aan. Hoe eerlijk die verdeling was, daar is men het nog steeds niet over eens. Team Tineke was ook wel Team Scouting (of ervaringsdeskundigen) en Team Laura was ook wel Team Niet-Scouting (of gebrek-aan-ervaring-deskundigen).

Het was met paintballen wel even spannend tussen Team Scouting en Team Niet-Scouting. Aan beide kanten waren er winnaars en verliezers. Marlijn was in ieder geval de grote verliezer met een enorme klodder verf op haar masker (Lea kan goed mikken). Hierna kwam echter al snel het tweede grote duel. Teun legde ons kort uit wat we precies moeten doen en het bleek om een soort “race-met-water-en-dan-mag-je-goudklompjes-zoeken”-opdracht te zijn. Team Niet-Scouting was lang aan top dankzij een goede water-inschenk-methode van Lea en Yasmilla (Watzlawek, 2018), maar helaas werden ze bij het goudklompjes zoeken toch weer ingehaald door Team Scouting (dit was ook door een beetje hulp van Teun).

Ten slotte was er de laatste uitdaging: de welbekende vuurproef. Ondanks dat Team Scouting al 4000 keer zo’n vuur heeft aangemaakt in hun scouting-carrière, was dit nog steeds een spannende race. Een voor een gingen de vuurtjes aan en uit. Uiteraard heeft ook hier Team Scouting uiteindelijk gewonnen.

Na een geweldige groepsfoto en filmpje (check de Q-Instagram!) ging de helft lekker zwemmen in Rutbeek en de andere helft naar huis om te douchen. We ontmoetten elkaar later die avond bij De Pannenkoek in het centrum waar we een lekkere pannenkoekenproeverij hebben gehad. Later, bij Andrea thuis, hebben we nog wat spelletjes gespeeld voordat de pyjamaparty begon. Yes!

Zondagochtend hebben we maar weer gegeten (want dat hadden we nog niet genoeg gedaan het weekend) en daarna zijn we op pad gegaan voor de Geocoach activiteit bij het Abraham Ledeboer. Ik zal niet te veel verklappen, maar na een paar omwegen zijn we zeker beland bij de schat en dat was erg gaaf! Een aanrader voor wie het nog nooit heeft gedaan :)

Na de Geocoach en picknick (ja, we gingen weer eten), was het weekend voorbij. Wat was het gaaf! Bedankt voor de organisatie, Lara en Fleur!

Qussies van Duimpje

30-05-2018 19:54

Door het jaar heen worden er aardig wat festivals en feesten of andere soortige evenementen georganiseerd op de campus. Helemaal in de maanden maart, april en mei blijven de tenten lang staan. Van de Bedrijvendagen naar de Batafeesten, naar koningsdag, naar bevrijdingsdag. Op deze evenementen waren dit jaar geen specifieke Quenouillers aanwezig maar dit veranderde op 10 mei.

Op 10 mei, Hemelvaartsdag, werd Green Vibrations georganiseerd. Dit relatief kleine festival heeft een band stage en drie andere stages waar muziek gedraaid wordt. Het groepje Quenouillers aanwezig begon redelijk vroeg bij de bandstage om de eerste band, ook gecheckt op het stukafest (lees maar even verder naar beneden als je daar meer over wilt weten), nog een keertje te zien. Tussen de bandjes door was het vooral genieten van de 330mL bier, de aerial silk, de travestieten (met soms hele goede make-up en soms hele slechte make-up) en het niet zo hele mooie weer.

Om het later nog slechtere weer te ontwijken hebben werd er een korte etensbreak gehouden en daarna weer terug gegaan om er achter te komen dat het ook bij de niet bandjes podia heel erg leuk was! Misschien omdat je nog een deel van de vereniging tegen komt, misschien omdat de DJ hele goede muziek draait, misschien omdat de wijn (en oké het blijft Quenouille dus ook de radler) gewoon heel erg lekker was of misschien omdat er heel veel muntjes op de grond werden gevonden….

Met een klein schuldgevoel werd de avond afgesloten met een portie Churro’s voor iedereen. Om het schuldgevoel een klein beetje te verminderen hebben we de overige muntjes ook maar weer uitgedeeld waardoor de Churro’s tent nog meer winst draaide.

We maken dan misschien wel een klein beetje misbruik van slordigheid van andere mensen, maar geven wel terug aan de mensheid! Of in ieder geval dat willen we zelf geloven.

Liefs!

Bocelli

 

Even een momentje of fame, het festival likete de instragamfoto!!!

30-05-2018 19:50

14 februari 2018 werden we als Quenouille flink verrast tijdens een borrel. Natuurlijk hadden we er wel over nagedacht dat het Valentijnsdag was maar je moet nooit te hoge verwachtingen hebben van een commercieel uitgebuite dag. Toch werden we, tot onze grote niet verwachting, verrast door Incognito. Ze kamen langs met een kaartje inclusief blauw kusmondje en vroegen ons op date! Nou hoeft Quenouille daar niet lang over na te denken. Het gebeurt niet elke dag dat we mee uit worden gevraagd.

2 Mei was het zover. We deden mee met een pubQuiz. We verdeelden ons over vier teams en streden als een malle om een prijs. Nu bleek al vrij snel dat we niet op het juiste niveau een pubQuiz aan het doen waren om daadwerkelijk een prijs te winnen. Waar het gemiddelde team het antwoord op de gemiddelde vraag wel wist op te schrijven kwam het gemiddelde Incognito/Quenouille team op gemiddeld 2 of 3 juiste antwoorden per ronde. We kwamen dus al snel tot de conclusie dat het winnen er niet in zat voor één van de vier teams. Maar gelukkig was dat weg te eten met een berg snacks!

Naast dat we ons verlies weg aten met snacks bleek er ook nog een andere reden te zijn om te blijven strijden. Het geval wou dat er ook interne competitie was georganiseerd! En de winnaar van deze interne competitie kreeg niet zomaar iets, nee een hele doos tompouces met een QuenouilleIncognito foto erop!

Uiteindelijk eindigde er één van de teams in de top 10, de rest eindigde daarbuiten. Dit team kon dan ook heel erg genieten van de lauw warm opgewarmde tompouces. En na nog een heel verhaal op een bank met speeches van veel mensen was het tijd om door te gaan met ons leven.

Het verdriet over de relatief lage plaatsen werd na de pubQuiz weggedronken en -gedanst in natuurlijk de Friends. En nu, een paar weekjes later kunnen we er gelukkig allemaal met een redelijk gemiddeld gelukkig gevoel op terug kijken.

Heel erg bedankt voor de ontzettend leuke date, Incognito! En heel erg bedankt dat jullie ons mee uit gevraagd hebben en we kijken uit naar de volgende date. Maar misschien volgende keer een activiteit doen waar we redelijk gemiddeld zijn?

Liefs!

Bocelli

 

De foto laat het speechesmoment na de Quiz zien.

 

20-05-2018 15:32

Een paar weken geleden was de fantastische Quenouille papadag! Andrea en ik hadden de taak op ons genomen, mede omdat mijn vader heel graag een papadag wilde hebben. Toen ik 5 maanden bij Quenouille zat was er namelijk een mamadag en mijn vader vond het super jammer dat het geen papadag was.

De dag begon om 12:00 in de mooiste kroeg van Enschede: Asterion. We hebben geluncht met heerlijke broodjes, fruit en lekkere drankjes. Na de lunch hebben we Quenouillers aan de papa’s voorgesteld en de papa’s aan de Quenouillers voorgesteld door middel van een beroemd spelletje binnen Quenouille: Ranking the Q’s. Ik vertelde een stelling en de papa’s moesten vervolgens hun dochter op de juiste plek zetten. Het was leuk om de vaders zo hard na te zien denken :)

Om 15:00 was het tijd voor een Koldertocht. Dan komt er een actrice je de binnenstad laten zien. Stagiaire Harriëtte heeft het heel erg leuk gedaan en we hebben allemaal nieuwtjes geleerd over de stad de niemand van Q nog kende. En we hebben een hele leuke foto gemaakt:

Na de hilarische koldertocht hebben we geprobeerd om een kroegavond te simuleren in Asterion. Er werd gezellig om de Asterion tafels gehangen, 30 seconds en zelfs beerpong gespeeld. Helaas heeft Q wel van de papa’s verloren (oeps). Het feest was voorbij toen aanwezigen op het podium gingen zitten (haha nee hoor, grapje).

Gelukkig zaten we nog niet vol van de hapjes, want er stond nog een drie-gangendiner voor de boeg. Het was erg lekker en leuk om nu in een rustige sfeer met de mensen aan tafel te kunnen praten. Mijn vader vond het een gezellige dag en wil alle aanwezigen bedanken!

Qussies,

Eveline

 

13-02-2018 23:06

Dit jaar zijn we weer met een paar Quenouillers naar StukaFest gegaan. De avond begon met een daghap bij de Ons. Wat leuk was is dat er tijdens het eigen opgetreden werd door 'Geld Wolven' en daar hadden wij ons niet voor ingeschreven, dus het was leuk om vier verschillende acts te kunnen zien die avond! Hoewel het eten wel erg lekker was hadden we toch allemaal nog een beetje honger na het avond eten dus zijn we nog even langs de AH gegaan om wat snacks te halen. 

Alleen als we samen mogen

Na dat we nog wat extra snacks hadden gehaald zijn we door gegaan naar het eerste optreden. We waren iets te vroeg, maar daardoor hadden we wel zitplaatsen op de bank en konden we nog van onze eigen snacks genieten. Al snel was de woonkamer gevuld en kon het eerste optreden beginnen. Het duo was een bijzondere combinatie. Met een verhalenverteller en een sing and song writer. Het paste heel goed bij elkaar. Het was heel leuk om te weten waar in de reis bepaalde liedjes waren geschreven, om het gevoel achter de liedjes beter te begrijpen. 

Commedy

Na het gezellige eerste optreden, zijn we snel door gegaan naar de volgende. Dat was een comedian die had gewerkt bij zondag met Lubach. Hij was wel okay, maar persoonlijk niet mijn style in humor. Maar wel fijn om te weten dat ik quinoa goed uitspreek. 

Lovers and Lions

Qua muziek hadden we blijkbaar iets met country, want ook hier hoorde we nieuwe country liedjes. Wat ik helemaal niet erg vond, vind country best een mooi genre. In tegenstelling tot de vorige muziekact waren deze mensen van plan om naar Nashville te gaan. Dus in tegenstelling tot 'Alleen als we samen mogen' vertelde zij meer een verhaal dat nog ging gebeuren. Zeker een leuke afsluiting van de avond. 

Qus, Yasmilla

 

11-02-2018 23:47

Het SinterQerst..wablief??? weeQend?!

Ja... je leest het goed. Sylvester weeQend. Marike en ik trokken de stoute schoenen aan door het SQWQ een beetje op de kop te gooien. Met wat als reden? Hopelijk meer Q’s (anciens) te trekken, minder last minute afmeldingen te hebben en het vooral makkelijk en laagdrempelig te houden om op verschillende momenten in te stappen. Niet alleen verplaatsten we het weeQend naar na de jaarwisseling. ook legden we de nadruk op 1 activiteit, de winterBBQ, waar we zoveel mogelijk Q’s wilden trekken. Maar natuurlijk wel met de mogelijkheid om te blijven slapen en voor overdag een programma.

Best wel even spannend hoe iedereen hier op zou reageren... Maar wat een fijne reacties kregen we al op voorhand en wat hebben we uiteindelijk een topweeQend gehad (al zeg ik het zelf).

Na jarenlang niet echt actief te zijn geweest voor Quenouille en nooit echt veel (grote dingen) voor Q te hebben georganiseerd, was het organiseren van een weeQend best spannend voor mij... Hoe ging dat ook alweer.. wat wordt er eigenlijk van mij verwacht... waar moet(en) ik/we rekening mee houden... doe ik het wel goed/voldoende.. en vindt iedereen het wel leuk?!! Ja dit heeft echt allemaal even door mijn hoofd heen gespookt.. Gelukkig had ik een hele goede en gezellige medeorganisator naast me... en we zaten ook mooi op 1 lijn...

Al snel was het idee voor een winterBBQ ontstaan... maar hoe wat en waar?! Totdat we de StayOkay in Soest tegenkwamen.. Ten eerste een mooie en centrale locatie, maar vooral een locatie met veel mogelijkheden... achteraf zou ik zeggen, een locatie waar eigenlijk alles mogelijk was :)

  • Dus hoofdactiviteit check..
  • Locatie check..
  • Datum, ook redelijk snel check..
  • .. Nu nog mensen activeren om te komen en verdere invulling van het programma ..check!

3 februari was het dan zover... Voor sommige van jullie was het weeQend al de avond ervoor in Enschede begonnen met de Gebroeders Scooter. Voor mij begon het ‘s ochtends vroeg nadat ik na het droppen van de hond vanaf m’n ouders in de trein stapte op weg naar Amersfoort. Snel in de trein nog een Quenouille ronde voor de Quiz bedenken en de reis vloog voorbij. In Amersfoort was het een kwestie van Marike’s woonkamer leegpakken en auto volladen en samen gingen we op naar Soest.

Ik had er ontzettend veel zin in... maar ergens zat er bij mij nog steeds een beetje spanning.. Die spanning was al snel verdwenen toen eigenlijk iedereen bij de StayOkay binnen kwam druppelen en de gezelligheid meteen al was begonnen.

Ik kan nu een heel verhaal vertellen over het weeQend... over hoe modderig maar mooi de wandeling, en onderlinge gesprekken. Over hoe ontspannen of juist voor sommigen hilarisch de yoga was... Over hoe disQutabel, lastig of juist makkelijk de Quiz was. En over hoe leQQer, veel en ook koud de winter BBQ was. Of juist over hoe gezellig het daarna was, met diepgaande en/of gezellige gesprekken, met een borrel en borrelballen, Quizzers, Quenouille colleges en vooral niet te vergeten de luizenmoeders en een toch wel iets te gezellige barman... Jullie waren er bij dus “Sums it all up?!”.

Ja dit was voor mij weer Quenouille als vanouds... gezelligheid... onderhoudendheid (is dat een woord?), maar vooral ook veel hilariteit.

Lieve mede Q’s ik wil jullie ontzettend bedanken voor het mooie weeQend dat jullie mij gegeven hebben en het fijne gevoel echt weer of nog altijd Quenouiller te zijn!!!! Trots ben ik op mijn Qluppie!  Nu alweer zin in een volgend Quenouille event!

Quiné!

Schmuck

 

27-01-2018 10:52

Daar was ie weer! Een van de meest gezellige avonden van het jaar, de Disputenactiviteit. Hier komen veel van de eerstejaars van AEGEE langs alle zes disputen om de disputen en de leden beter te leren kennen. En net zoals elk jaar was het weer een groot feest! 

We begonnen met de daghap bij ONS en gelukkig is er altijd nog ruimte in de toetjesmaag voor brownies of cheesecake. Helemaal vol en helemaal blij verplaatsten we ons zelf ‘naar huis’, aan de bar bij Jean in de Friends. Mooi op tijd om half 9 kwam het eerste groepje langs en na een gesprekje, een biertje en een praatje was onze korte maar intensieve tijd alweer klaar. Even weer kalm en toen kwam het volgende groepje al. Elk groepje begon met het leegdrinken van onze, nog net niet nieuwe, traditie het zo snel mogelijk leegdrinken van een emmertje. Dit jaar is de wedstrijd door geen enkel groepje gewonnen; ze zaten bijna allemaal op ongeveer 8 seconden.

Als het emmertje leeg was, was het nog niet klaar. Want Quenouille zou Quenouille niet zijn als er niet nog wat blauws op de borrel zou zijn. Iedereens biertje, of ander drankje, werd blauw gemaakt. Daar ga je zo lekker groen van poepen! Op dit tempo en als je het gezellig hebt, gaat de tijd snel en voordat we het wisten, vonden we ons zelf al in Asterion. Waar we met alle andere AEGEE-disputen een lekker dansje konden wagen. Wij hadden het heel gezellig en hopelijk ook iedereen die we mochten verwelkomen op onze borrel!

Qusjes Bocelli & WolQje

19-12-2017 23:30

Het idee bestond ergens voor de zomer op een borrel in de Friends: Quenouille als levende Qerststal! En dan niet gewoon verlegen in een hoekje een beetje het Qerstverhaal uitbeelden, maar luid en uitbundig meeblèren met een medley aan liedjes. Quenouille op haar best! Zeg maar een beetje zoals we het kennen van The Passion, maar dan het kerstverhaal.

En deze droom is werkelijkheid geworden! Want afgelopen AEGEE-kerstdiner voerden we tussen de gangen het Qerstverhaal op. Tussen het voor- en hoofdgerecht kwam daar opeens Renske tevoorschijn als Kerstvrouw/verteller. Maria ligt dan al aan de bar en zingt mee op Marco Borsato - De Bestemming. Marlijn ontpopte zich als perfecte ezel en een nog betere engel (“jij moet dit jaar de ezel zijn!”). En zo rolt het kerstverhaal zich uit. Gelukkig laat herbergier Laura Josef, Maria en ezel binnen in haar stal Asterion. “Nee je hoeft niet naar huis vannacht!”

Uiteindelijk wordt het QerstQindje na een zware bevalling in stal Asterion geboren. “Daaaaar sta je dan. De dag die je wist dat zou komen.”

We willen tot slot nog onze dank uitspreken voor Rik Smale die de ster van onze avond was!

09-10-2017 19:26

Dit jaar hadden we de eer om twee aQtiviteiten te organiseren tijdens de HAIP! Terwijl P.C.S.A. Incognito met de heren van AEGEE wat nipte aan een glaasje whiskey, vertrokken wij met de vrouwen naar een workshop zelfverdediging. Qom maar op! We hadden een oud gymzaaltje gehuurd waar we bij binnenkomst een klasje omaatjes aantroffen die nog even hun balspel afmaakten. Eenmaal zover verdeelden we ons in twee groepen. Ik zat in de groep die begon met de workshop. Hieronder een foto-verslagje van de workshop.

Wedstrijdje wasknijper stelen. 

We leerden de ‘groet’ die het gevecht opent.

Yasmilla krijgt instructies van Arya, de instructeur.

Meppen maar met die noodles! (Oh en vooral ook: ontwijken)

Leren hoe je iemand op afstand kunt houden.

Het tweede uur vermaakten we ons in de andere helft van de gymzaal met heeeel veel bonbons (tja, er was nog ruimte in het budget…), een dikke mat, een gekke yoga-sessie en een beetje aQrobatiek. Helaas hebben we daar geen foto’s van ;-)

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>