Blog

30-05-2018 19:50

14 februari 2018 werden we als Quenouille flink verrast tijdens een borrel. Natuurlijk hadden we er wel over nagedacht dat het Valentijnsdag was maar je moet nooit te hoge verwachtingen hebben van een commercieel uitgebuite dag. Toch werden we, tot onze grote niet verwachting, verrast door Incognito. Ze kamen langs met een kaartje inclusief blauw kusmondje en vroegen ons op date! Nou hoeft Quenouille daar niet lang over na te denken. Het gebeurt niet elke dag dat we mee uit worden gevraagd.

2 Mei was het zover. We deden mee met een pubQuiz. We verdeelden ons over vier teams en streden als een malle om een prijs. Nu bleek al vrij snel dat we niet op het juiste niveau een pubQuiz aan het doen waren om daadwerkelijk een prijs te winnen. Waar het gemiddelde team het antwoord op de gemiddelde vraag wel wist op te schrijven kwam het gemiddelde Incognito/Quenouille team op gemiddeld 2 of 3 juiste antwoorden per ronde. We kwamen dus al snel tot de conclusie dat het winnen er niet in zat voor één van de vier teams. Maar gelukkig was dat weg te eten met een berg snacks!

Naast dat we ons verlies weg aten met snacks bleek er ook nog een andere reden te zijn om te blijven strijden. Het geval wou dat er ook interne competitie was georganiseerd! En de winnaar van deze interne competitie kreeg niet zomaar iets, nee een hele doos tompouces met een QuenouilleIncognito foto erop!

Uiteindelijk eindigde er één van de teams in de top 10, de rest eindigde daarbuiten. Dit team kon dan ook heel erg genieten van de lauw warm opgewarmde tompouces. En na nog een heel verhaal op een bank met speeches van veel mensen was het tijd om door te gaan met ons leven.

Het verdriet over de relatief lage plaatsen werd na de pubQuiz weggedronken en -gedanst in natuurlijk de Friends. En nu, een paar weekjes later kunnen we er gelukkig allemaal met een redelijk gemiddeld gelukkig gevoel op terug kijken.

Heel erg bedankt voor de ontzettend leuke date, Incognito! En heel erg bedankt dat jullie ons mee uit gevraagd hebben en we kijken uit naar de volgende date. Maar misschien volgende keer een activiteit doen waar we redelijk gemiddeld zijn?

Liefs!

Bocelli

 

De foto laat het speechesmoment na de Quiz zien.

 

20-05-2018 15:32

Een paar weken geleden was de fantastische Quenouille papadag! Andrea en ik hadden de taak op ons genomen, mede omdat mijn vader heel graag een papadag wilde hebben. Toen ik 5 maanden bij Quenouille zat was er namelijk een mamadag en mijn vader vond het super jammer dat het geen papadag was.

De dag begon om 12:00 in de mooiste kroeg van Enschede: Asterion. We hebben geluncht met heerlijke broodjes, fruit en lekkere drankjes. Na de lunch hebben we Quenouillers aan de papa’s voorgesteld en de papa’s aan de Quenouillers voorgesteld door middel van een beroemd spelletje binnen Quenouille: Ranking the Q’s. Ik vertelde een stelling en de papa’s moesten vervolgens hun dochter op de juiste plek zetten. Het was leuk om de vaders zo hard na te zien denken :)

Om 15:00 was het tijd voor een Koldertocht. Dan komt er een actrice je de binnenstad laten zien. Stagiaire Harriëtte heeft het heel erg leuk gedaan en we hebben allemaal nieuwtjes geleerd over de stad de niemand van Q nog kende. En we hebben een hele leuke foto gemaakt:

Na de hilarische koldertocht hebben we geprobeerd om een kroegavond te simuleren in Asterion. Er werd gezellig om de Asterion tafels gehangen, 30 seconds en zelfs beerpong gespeeld. Helaas heeft Q wel van de papa’s verloren (oeps). Het feest was voorbij toen aanwezigen op het podium gingen zitten (haha nee hoor, grapje).

Gelukkig zaten we nog niet vol van de hapjes, want er stond nog een drie-gangendiner voor de boeg. Het was erg lekker en leuk om nu in een rustige sfeer met de mensen aan tafel te kunnen praten. Mijn vader vond het een gezellige dag en wil alle aanwezigen bedanken!

Qussies,

Eveline

 

13-02-2018 23:06

Dit jaar zijn we weer met een paar Quenouillers naar StukaFest gegaan. De avond begon met een daghap bij de Ons. Wat leuk was is dat er tijdens het eigen opgetreden werd door 'Geld Wolven' en daar hadden wij ons niet voor ingeschreven, dus het was leuk om vier verschillende acts te kunnen zien die avond! Hoewel het eten wel erg lekker was hadden we toch allemaal nog een beetje honger na het avond eten dus zijn we nog even langs de AH gegaan om wat snacks te halen. 

Alleen als we samen mogen

Na dat we nog wat extra snacks hadden gehaald zijn we door gegaan naar het eerste optreden. We waren iets te vroeg, maar daardoor hadden we wel zitplaatsen op de bank en konden we nog van onze eigen snacks genieten. Al snel was de woonkamer gevuld en kon het eerste optreden beginnen. Het duo was een bijzondere combinatie. Met een verhalenverteller en een sing and song writer. Het paste heel goed bij elkaar. Het was heel leuk om te weten waar in de reis bepaalde liedjes waren geschreven, om het gevoel achter de liedjes beter te begrijpen. 

Commedy

Na het gezellige eerste optreden, zijn we snel door gegaan naar de volgende. Dat was een comedian die had gewerkt bij zondag met Lubach. Hij was wel okay, maar persoonlijk niet mijn style in humor. Maar wel fijn om te weten dat ik quinoa goed uitspreek. 

Lovers and Lions

Qua muziek hadden we blijkbaar iets met country, want ook hier hoorde we nieuwe country liedjes. Wat ik helemaal niet erg vond, vind country best een mooi genre. In tegenstelling tot de vorige muziekact waren deze mensen van plan om naar Nashville te gaan. Dus in tegenstelling tot 'Alleen als we samen mogen' vertelde zij meer een verhaal dat nog ging gebeuren. Zeker een leuke afsluiting van de avond. 

Qus, Yasmilla

 

11-02-2018 23:47

Het SinterQerst..wablief??? weeQend?!

Ja... je leest het goed. Sylvester weeQend. Marike en ik trokken de stoute schoenen aan door het SQWQ een beetje op de kop te gooien. Met wat als reden? Hopelijk meer Q’s (anciens) te trekken, minder last minute afmeldingen te hebben en het vooral makkelijk en laagdrempelig te houden om op verschillende momenten in te stappen. Niet alleen verplaatsten we het weeQend naar na de jaarwisseling. ook legden we de nadruk op 1 activiteit, de winterBBQ, waar we zoveel mogelijk Q’s wilden trekken. Maar natuurlijk wel met de mogelijkheid om te blijven slapen en voor overdag een programma.

Best wel even spannend hoe iedereen hier op zou reageren... Maar wat een fijne reacties kregen we al op voorhand en wat hebben we uiteindelijk een topweeQend gehad (al zeg ik het zelf).

Na jarenlang niet echt actief te zijn geweest voor Quenouille en nooit echt veel (grote dingen) voor Q te hebben georganiseerd, was het organiseren van een weeQend best spannend voor mij... Hoe ging dat ook alweer.. wat wordt er eigenlijk van mij verwacht... waar moet(en) ik/we rekening mee houden... doe ik het wel goed/voldoende.. en vindt iedereen het wel leuk?!! Ja dit heeft echt allemaal even door mijn hoofd heen gespookt.. Gelukkig had ik een hele goede en gezellige medeorganisator naast me... en we zaten ook mooi op 1 lijn...

Al snel was het idee voor een winterBBQ ontstaan... maar hoe wat en waar?! Totdat we de StayOkay in Soest tegenkwamen.. Ten eerste een mooie en centrale locatie, maar vooral een locatie met veel mogelijkheden... achteraf zou ik zeggen, een locatie waar eigenlijk alles mogelijk was :)

  • Dus hoofdactiviteit check..
  • Locatie check..
  • Datum, ook redelijk snel check..
  • .. Nu nog mensen activeren om te komen en verdere invulling van het programma ..check!

3 februari was het dan zover... Voor sommige van jullie was het weeQend al de avond ervoor in Enschede begonnen met de Gebroeders Scooter. Voor mij begon het ‘s ochtends vroeg nadat ik na het droppen van de hond vanaf m’n ouders in de trein stapte op weg naar Amersfoort. Snel in de trein nog een Quenouille ronde voor de Quiz bedenken en de reis vloog voorbij. In Amersfoort was het een kwestie van Marike’s woonkamer leegpakken en auto volladen en samen gingen we op naar Soest.

Ik had er ontzettend veel zin in... maar ergens zat er bij mij nog steeds een beetje spanning.. Die spanning was al snel verdwenen toen eigenlijk iedereen bij de StayOkay binnen kwam druppelen en de gezelligheid meteen al was begonnen.

Ik kan nu een heel verhaal vertellen over het weeQend... over hoe modderig maar mooi de wandeling, en onderlinge gesprekken. Over hoe ontspannen of juist voor sommigen hilarisch de yoga was... Over hoe disQutabel, lastig of juist makkelijk de Quiz was. En over hoe leQQer, veel en ook koud de winter BBQ was. Of juist over hoe gezellig het daarna was, met diepgaande en/of gezellige gesprekken, met een borrel en borrelballen, Quizzers, Quenouille colleges en vooral niet te vergeten de luizenmoeders en een toch wel iets te gezellige barman... Jullie waren er bij dus “Sums it all up?!”.

Ja dit was voor mij weer Quenouille als vanouds... gezelligheid... onderhoudendheid (is dat een woord?), maar vooral ook veel hilariteit.

Lieve mede Q’s ik wil jullie ontzettend bedanken voor het mooie weeQend dat jullie mij gegeven hebben en het fijne gevoel echt weer of nog altijd Quenouiller te zijn!!!! Trots ben ik op mijn Qluppie!  Nu alweer zin in een volgend Quenouille event!

Quiné!

Schmuck

 

27-01-2018 10:52

Daar was ie weer! Een van de meest gezellige avonden van het jaar, de Disputenactiviteit. Hier komen veel van de eerstejaars van AEGEE langs alle zes disputen om de disputen en de leden beter te leren kennen. En net zoals elk jaar was het weer een groot feest! 

We begonnen met de daghap bij ONS en gelukkig is er altijd nog ruimte in de toetjesmaag voor brownies of cheesecake. Helemaal vol en helemaal blij verplaatsten we ons zelf ‘naar huis’, aan de bar bij Jean in de Friends. Mooi op tijd om half 9 kwam het eerste groepje langs en na een gesprekje, een biertje en een praatje was onze korte maar intensieve tijd alweer klaar. Even weer kalm en toen kwam het volgende groepje al. Elk groepje begon met het leegdrinken van onze, nog net niet nieuwe, traditie het zo snel mogelijk leegdrinken van een emmertje. Dit jaar is de wedstrijd door geen enkel groepje gewonnen; ze zaten bijna allemaal op ongeveer 8 seconden.

Als het emmertje leeg was, was het nog niet klaar. Want Quenouille zou Quenouille niet zijn als er niet nog wat blauws op de borrel zou zijn. Iedereens biertje, of ander drankje, werd blauw gemaakt. Daar ga je zo lekker groen van poepen! Op dit tempo en als je het gezellig hebt, gaat de tijd snel en voordat we het wisten, vonden we ons zelf al in Asterion. Waar we met alle andere AEGEE-disputen een lekker dansje konden wagen. Wij hadden het heel gezellig en hopelijk ook iedereen die we mochten verwelkomen op onze borrel!

Qusjes Bocelli & WolQje

19-12-2017 23:30

Het idee bestond ergens voor de zomer op een borrel in de Friends: Quenouille als levende Qerststal! En dan niet gewoon verlegen in een hoekje een beetje het Qerstverhaal uitbeelden, maar luid en uitbundig meeblèren met een medley aan liedjes. Quenouille op haar best! Zeg maar een beetje zoals we het kennen van The Passion, maar dan het kerstverhaal.

En deze droom is werkelijkheid geworden! Want afgelopen AEGEE-kerstdiner voerden we tussen de gangen het Qerstverhaal op. Tussen het voor- en hoofdgerecht kwam daar opeens Renske tevoorschijn als Kerstvrouw/verteller. Maria ligt dan al aan de bar en zingt mee op Marco Borsato - De Bestemming. Marlijn ontpopte zich als perfecte ezel en een nog betere engel (“jij moet dit jaar de ezel zijn!”). En zo rolt het kerstverhaal zich uit. Gelukkig laat herbergier Laura Josef, Maria en ezel binnen in haar stal Asterion. “Nee je hoeft niet naar huis vannacht!”

Uiteindelijk wordt het QerstQindje na een zware bevalling in stal Asterion geboren. “Daaaaar sta je dan. De dag die je wist dat zou komen.”

We willen tot slot nog onze dank uitspreken voor Rik Smale die de ster van onze avond was!

09-10-2017 19:26

Dit jaar hadden we de eer om twee aQtiviteiten te organiseren tijdens de HAIP! Terwijl P.C.S.A. Incognito met de heren van AEGEE wat nipte aan een glaasje whiskey, vertrokken wij met de vrouwen naar een workshop zelfverdediging. Qom maar op! We hadden een oud gymzaaltje gehuurd waar we bij binnenkomst een klasje omaatjes aantroffen die nog even hun balspel afmaakten. Eenmaal zover verdeelden we ons in twee groepen. Ik zat in de groep die begon met de workshop. Hieronder een foto-verslagje van de workshop.

Wedstrijdje wasknijper stelen. 

We leerden de ‘groet’ die het gevecht opent.

Yasmilla krijgt instructies van Arya, de instructeur.

Meppen maar met die noodles! (Oh en vooral ook: ontwijken)

Leren hoe je iemand op afstand kunt houden.

Het tweede uur vermaakten we ons in de andere helft van de gymzaal met heeeel veel bonbons (tja, er was nog ruimte in het budget…), een dikke mat, een gekke yoga-sessie en een beetje aQrobatiek. Helaas hebben we daar geen foto’s van ;-)

03-08-2017 13:36

Zondagochtend 9 juli, 4:00. Bepakt en bezakt met duizenden oordopjes, liters zonnebrand, tientallen Qletters, 20 almanaQQen, tientallen AEGEE-Enschede doppers en kilo’s aan Quenouille gadgets maken 20 leQQere wijven Schiphol onveilig. De één heeft nog minder geslapen dan de ander. Na wat piepen bij de douane en ballerinaposes op de loopbanden bij de gate kunnen we niet wachten om het vliegtuig in te stappen. Na de heerlijke vlucht kwamen we aan in Ljublana en konden we onze auto’s ophalen. Er zat zelfs een Mercedes bij, maar de mooiste was toch wel de knalblauwe Quenouille-mobiel. Na een korte periode rijden kwamen we aan bij ons enorme huis in Ribno, vlakbij het mooie Bled. Terwijl de ene Quenouiller ging chillen, naar Bled ging lopen of boodschappen ging doen, waren er ook BiQQels die de hoogtes van de Julische Alpen gingen ontdekken. Na deze stevige tocht was er ’s avonds een heerlijke BBQ door Sylva, Renske, Judith en Aniek. De volgende dag stonden we al om 7 uur op om naar de Vintgarkloof te gaan, een van de mooiste plekken waar ik geweest ben. ’s Middags waren er 15 BiQQels die heel eng gingen doen met canyoning; springen in water vanaf grote hoogtes. ’s Avonds hadden Tweline en Lea het Grote Chaos Q spel georganiseerd en konden we tegen elkaar battlen in teams. Helaas hebben we de helft van het spel niet kunnen doen, omdat het simpelweg veel te gezellig was. Het meest memorabele van de avond waren misschien wel de fonteinen :D.

Na twee dagen in Bled geweest te zijn, gingen we op dinsdag naar een ander deel van Slovenië. Na het bezoek aan de prachtige Skocjan-grotten (waar we helaas geen foto’s van mochten maken) dat georganiseerd was door Tineke en Nena kwamen we aan bij een hostel in Portoroz, waar een prachtig uitzicht was over de zee (ergens op de foto in de achtergrond zie je zoutpannen liggen waar sommige Q’s ook naartoe zijn geweest). In Portoroz hebben we met dank aan Eenline en Liza lekker gewandeld en gegeten in Piran. Wat een heel mooi en gezellig dorpje aan de kust is. Vanaf de heuvel kun je daar zowel Kroatië als Italië zien liggen. Daarnaast hebben we veel gezwommen, meer bloot gezien dat ons lief was, vieze shots gedronken en een playbackshow gedaan. And last but not least heeft Tweline één van onze lijfliederen geschreven die we later in Ljubljana nog hebben laten horen aan de andere Quenouillers. 

Om een kleine samenvatting te geven: we hebben heel veel gedaan. Maar ook vooral heel veel geQletst en gegeten. En dat allemaal in maar 4 dagen! Verder zijn we ook tot de conclusie gekomen dat het niet uitmaakt met welk groepje Quenouillers je op pad gaat, want het is altijd leuk en gezellig. Het was fantastisch.

Liefs namens Judith, Renske, Sylva, Aniek, Marlijn, Laura, Liza, Eenline, Tweeline, Andrea, Tineke, Nena, Rosa, Lea, Anne-Fleur, Fleur, Anke, Lara en Yasmilla,

Eveline

03-08-2017 12:53

De lustrumreis in Slovenië verliep (zoals je al in een eerlijk blogstukje hebt kunnen lezen) heel goed en gelukkig was op donderdagochtend de reis nog lang niet voorbij! Wel werd het tijd om weer naar een andere plek te gaan en wel naar de mooie stad Ljubljana! Dit betekende dat we met z’n 20’en ons mooie uitzicht over de zee moesten omruilen voor een drukke stad en 13 Quenouillers extra, maar dat deden we natuurlijk met liefde :). Het inleveren van de auto’s was nogal een gedoe, want we wisten eigenlijk niet zo goed waar we met de auto’s naartoe moesten, maar gelukkig liep het allemaal goed af en kwamen we terecht bij ons super coole hostel, wat vroeger een gevangenis was. Je sliep met een paar mensen in een klein hokje met tralies ervoor! Maar dat het zo klein was maakte het juist zo gezellig. 

Zo in de middag druppelde iedereen een beetje binnen en dat was de tijd voor sommigen om uit te rusten van de reis tot nu toe, maar er was natuurlijk ook tijd om de stad in te gaan en met een groepje te eten. Na het eten was het tijd voor de Qrrroegentocht die georganiseerd werd door Yasmilla en Lara. We hebben een paar hele leuke barren gezien en kwamen uiteindelijk aan in een bar waar we de Summer University van Slovenië tegenkwamen. Het was nog vroeg met nog maar iets van 60 mensen, wat betekende dat de bar voor ¾ gevuld was met AEGEE’ers en dat was wel gaaf om te beseffen. Terwijl Yasmilla iedereen nieuwe dancemoves leerde kwamen ook Marike, Merel en Hanke de bar binnen en toen was de groep compleet. We hebben nog gefeest tot in de vroege uurtjes :).

De volgende ochtend kwamen we elkaar massaal tegen bij het ontbijt en konden we gezellig kletsen. Het plan van de dag was dat na het ontbijt er een stadswandeling zou zijn (georganiseerd door Anne-Fleur, Fleur en Anke), maar het weer hield het een beetje tegen. Hierdoor konden we nog even chillen in het hostel en uitrusten. Het weer werd niet beter, waardoor we maar begonnen met de lunch :P in een heel gezellig restaurantje. Uiteindelijk was de regen verdwenen en scheen de zon en konden we ’s middags lekker van de stadswandeling genieten. Ljubljana is een hele leuke stad, met aan de ene kant hele mooie gebouwen in het centrum en een rivier met gezellige terrasjes ernaast, en aan de andere kant – wat meer buiten het centrum – is het een stad waar je je als kunstenaar helemaal kunt laten gaan op de gevels van gebouwen en op plekken waar niets staat. Er staan hele grappige dingen op sommige muren geschilderd.

Na de stadswandeling was er van vrijdagmiddag tot aan zaterdagmiddag geen programma en kon iedereen het lekker zelf invullen. Voor mij persoonlijk was vrijdag de dag waarop ik wat rustiger aan deed om wat bij te komen van de vorige dagen, hoewel ik ’s avonds met Davida, Anne-Fleur en Liza nog lekkere cocktails heb gedronken op het terras van het hostel. Andere Quenouillers gingen toen wat drinken in de stad of zijn naar een enge thriller geweest op de top van de heuvel. Sommigen vonden het zo eng dat ze terug zijn gegaan naar het hostel en gezellig wat met ons zijn gaan drinken. 

Op zaterdag hadden we ook veel vrije tijd en ben ik onder andere met heel wat Quenouillers lekker ijs gaan eten (wat we overigens elke dag dat weekend gedaan hebben), hebben we een Escape Room gedaan, hebben we gewandeld in een park en heb ik voor het eerst in mijn leven een kledingstuk gekocht in een tweedehandswinkel. Ook deze dag was super gezellig met iedereen. 

Na de escaperoom was het haasten naar het hotel, want om 19:00 gingen we naar een mooi restaurant voor ons Lustrumdiner, georganiseerd door Renske, Sylva, Mariska en Mirte. Wat jullie nog niet wisten, is dat er inmiddels al een paar dagen Quenouillers in kamers van andere Quenouillers waren om almanaQQen in de juiste koffer te stoppen. Deze almanaQ is gemaakt door Tweline, Anke en Davida en is een almanaQ ter ere van ons 20-jarige bestaan. De eerste kwam uit toen we 10 jaar waren. Iedereen had haar almanaQ meegenomen naar het diner en de één (vooral ik) vond het nog spannender dan de ander. Na het voorgerecht mochten we hem eindelijk openmaken en ik ben er zo blij mee! Hij is echt super mooi en een goede manier om terug te kunnen kijken op 20 jaar Dispuut Quenouille.

Na het eten was het tijd voor feest bij die ene bar waar we twee dagen geleden ook waren. Net op het moment dat we lekker stonden te dansen met z’n allen, kwamen er vijf Britse mannen in de bar en die werden heel erg gelukkig van onze vrolijkheid en dansten en Qletsten gezellig de hele avond met ons mee. Wat later op de avond kwamen we erachter dat er nog wat geld over was van de begroting, waardoor we heel veel cocktails en ProseQQo konden drinken en iedereen ging helemaal loesoe. Het was heel erg leuk en een hele mooi afsluiter van een topweekend en een topvakantie!

03-08-2017 11:44

Bij deze wil ik (namens iedereen denk ik) Andrea en Rosa bedanken voor al jullie organisatie. Ik vond het super leuk en jullie hebben het heel goed gedaan :)

Liefs namens Maartje, Diane, Maaike, Rachel, Judith, Marike, Merel, Hanke, Mirte, Renske, Mariska, Sabine, Davida, Sylva, Aniek, Marlijn, Laura, Liza, Eenline, Tweeline, Andrea, Tineke, Nena, Rosa, Lea, Anne-Fleur, Fleur, Anke, Lara en Yasmilla,

Eveline

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>