VoorJaarsWeeQend!

22-06-2018 14:29

Afgelopen weekend was het weer zo ver: VJWQ! We begonnen het weekend met een enorme brunch met veel te veel (en veel te lekker) eten. Poffertjes, lekkere broodjes met brie en een gezond groentesoepje. Mjammm! Als echte bikkels vertrokken we daarna op de fiets (of met de auto) richting het Rutbeek voor onze avontuurlijke Expeditie Robinson activiteit. Veel Quenouillers zijn groot fan van deze tv-show.

Anders dan we hadden verwacht, begon de uitdaging al op de fiets. We zijn totaal verdwaald en hebben een hele tijd door Enschede gefietst, op zoek naar Rutbeek. Tot we eindelijk (met onze enorme zweetruggen en fietsbillen van bijna 5 kwartier fietsen) de bekende “Welkom”-borden zagen en even konden bijkomen van deze uitdagende warming-up. Teun stond al ons op te wachten en leidde ons naar de eerste beproeving: paintballen in een een-op-een strijd. De groep werd opgesplitst in Team Tineke en Team Laura en de strijd was meteen aan. Hoe eerlijk die verdeling was, daar is men het nog steeds niet over eens. Team Tineke was ook wel Team Scouting (of ervaringsdeskundigen) en Team Laura was ook wel Team Niet-Scouting (of gebrek-aan-ervaring-deskundigen).

Het was met paintballen wel even spannend tussen Team Scouting en Team Niet-Scouting. Aan beide kanten waren er winnaars en verliezers. Marlijn was in ieder geval de grote verliezer met een enorme klodder verf op haar masker (Lea kan goed mikken). Hierna kwam echter al snel het tweede grote duel. Teun legde ons kort uit wat we precies moeten doen en het bleek om een soort “race-met-water-en-dan-mag-je-goudklompjes-zoeken”-opdracht te zijn. Team Niet-Scouting was lang aan top dankzij een goede water-inschenk-methode van Lea en Yasmilla (Watzlawek, 2018), maar helaas werden ze bij het goudklompjes zoeken toch weer ingehaald door Team Scouting (dit was ook door een beetje hulp van Teun).

Ten slotte was er de laatste uitdaging: de welbekende vuurproef. Ondanks dat Team Scouting al 4000 keer zo’n vuur heeft aangemaakt in hun scouting-carrière, was dit nog steeds een spannende race. Een voor een gingen de vuurtjes aan en uit. Uiteraard heeft ook hier Team Scouting uiteindelijk gewonnen.

Na een geweldige groepsfoto en filmpje (check de Q-Instagram!) ging de helft lekker zwemmen in Rutbeek en de andere helft naar huis om te douchen. We ontmoetten elkaar later die avond bij De Pannenkoek in het centrum waar we een lekkere pannenkoekenproeverij hebben gehad. Later, bij Andrea thuis, hebben we nog wat spelletjes gespeeld voordat de pyjamaparty begon. Yes!

Zondagochtend hebben we maar weer gegeten (want dat hadden we nog niet genoeg gedaan het weekend) en daarna zijn we op pad gegaan voor de Geocoach activiteit bij het Abraham Ledeboer. Ik zal niet te veel verklappen, maar na een paar omwegen zijn we zeker beland bij de schat en dat was erg gaaf! Een aanrader voor wie het nog nooit heeft gedaan :)

Na de Geocoach en picknick (ja, we gingen weer eten), was het weekend voorbij. Wat was het gaaf! Bedankt voor de organisatie, Lara en Fleur!

Qussies van Duimpje