Hazen van minuut tot minuut (nou ja, bijna dan)

12-10-2018 17:20

Quenouille bedacht om op 10 oktober 2018 eens iets nieuws te proberen, Hazen. Hieronder een klein verslag over hoe deze avond eruit zag.

20:30 De hele Qlup verzamelt op de oude markt bij de Pakkerij. Iedereen heeft iets gekkigs blauwigs aan. Er zijn wijven met een (gedeelte van) een stewardessen pakje, er zijn blauwe Hawaï kettingen en rokjes en eentje die ter plekke nog een blauwe dirndl met boa aan en om doet.

20:45 Na de uitleg van het spel schiet het eerste wijf er met de pot en dirndl vandoor. Om gelijk maar goed te beginnen rent de hele drukke massa al gillend en lachend naar de Shooters voor een random shotje. Er worden 11 verschillende shotjes op de bar gezet en binnen no time zijn ze weg waarna de volgende persoon doorrent naar de San Remo.

21:00 Als iedereen gierend en hijgend de San Remo binnen komt, blijkt er met heel veel disputen rekening gehouden te zijn, maar staat er niets klaar voor Quenouille. Helaas, maar dit wordt opgelost door een random tafeltje te pakken en daar de volgende ronde klaar te zetten. De eerste alcohol afhakers melden zich ook in deze ronde. Een van de ter plekke bedachte regels zorgt er voor dat deze personen een liedje en dansje moeten doen om dat bier te ontwijken.

21:28 Dus, de volgende persoon (natuurlijk Tineke) rent er na het drinken van haar Ice Tea vandoor om dat dansje en liedje mogelijk te maken.

21:29 De groep lijkt even verdwaald, Tineke kan de WigWam niet vinden. Maar uiteindelijk leidt Marlijn de hele groep weer de juiste kant op.

21:30 De groep komt aan in de WigWam. Hier worden een half uur lang liedjes gezongen. Stupid, K3 en nog wat andere klassiekers. De alcohollozen verdienen hun alcoholloze drankjes voor de volgende ronde. Deze volgende ronde brengt de groep naar een bekende plek.

22:00 Om dit tijdstip, precies op het moment dat de voorste van de groep heel hard op de deur wil bonken, gaat de deur van ons aller Asterion open. Lara en de rest van haar SB laten de steeds drukkere en dronkere groep Qsters de Qroeg in. Hier wordt door de groep een set goedkopere drankjes genuttigd. Maar al snel wordt er geconcludeerd dat op deze manier hazen wel een beetje saai is, want de pot wordt niet gebruikt. Daarom wordt er besloten door de groep om naast het vinden van een nieuwe café ook iemand extra mee te nemen en in stijl aan te kleden.

22:30 Dit keer rent de hele groep, en de toevoeging aangekleed in stijl, naar een zeer bekende plek. Namelijk de Friends. Hier worden de flessen wijn gekocht. Maar wat de groep vooral opvalt is dat hier nog veel meer dronken mensen zijn dan alleen Quenouille. De groep komt er al snel achter waarom. Tussen de dirndls en de alpenhoedjes realiseren ze zich dat het de dronken mensen van het oktoberfeest op de UT zijn. Ze blijven even plakken, mengen rosé met witte wijn en rennen daarna als een malle door naar de volgende kroeg.

23:00 In de België blijkt dat de groep voor het eerst een deel van de groep kwijt is. Maar schijnbaar is de groep ook heel erg voorspelbaar en zijn ze snel weer Qompleet.

23:30 Het laatste beetje uit de pot wordt opgemaakt aan een niet zo heftig alcoholisch drankje wat geen bier is. Tenminste dat geeft de groep mee aan de ober bij Molly Malone. En dat werkt, er komen glazen Margners cider op tafel te staan. Er wordt nog een laatste selfie gemaakt en met een lege pot heeft rennen naar de volgende kroeg toch geen nut.

01:00 Omdat de pot dus leeg is, wandelt de groep naar de Snekkies/Jinos voor de laatste ronde. Er worden frietjes en burgers besteld en gegeten en de volgende stap wordt bedacht.

Tot slot wandelt de hele groep door naar het Bölke om de avond af te sluiten. Helaas dus wel met een lege pot…

Liefs van Andrea