Blog

10-12-2016 11:57

Na het suQQes van ons sinterQlaasfeestje van vorig jaar was het dit jaar weer zo ver! Op 5 december kwamen bijna 15 ietwat gespannen volwassen, zelfstandige en geemancipeerde vrouwen samen om deze bijzondere dag samen te vieren. Het heerlijQ avondje begon met een heerlijk sinterQlaaswaardige nasi mét kroepoek en een halve liter babypoep. Maar de laatste hapjes toetje waren nog niet op of de taaitaai, choco Q’s, chocolademelk mét slagroom (en rode wijn?) en toastjes brie werden tevoorschijn getoverd.

Dit jaar geen verdwaalde zak vol Qadeaus, als in 2014, maar toch wel een flinke stapel Qadeaus die uiteindelijk op een zeer eerlijke en democratische manier verdeeld werden: het alombekende dobbelspel. De spanning bouwde zich op onder het genot van sinterklaasliedjes met beat, sinterklaasliedjes van Jochem van Gelder, en alle andere sinterklaasliedjes die het internet te bieden had. Op het hoogtepunt van de avond waren de Qadeaus verdeeld, lag de hele kamer vol met Qadeaupapier, had elke Q-ster een goeie buit binnengehaald en konden we tevreden, met volgegeten buikjes en tassen vol Qadeaus weer op naar huis.

En speciaal voor Nena stel ik voor om dit lekker over een half jaar weer te vieren, samen met zomerQlaas!

07-12-2016 18:53

Laten we beginnen met een hersenspinsel: waarom heet SQWQ eigenlijk SQWQ? Deze vraag kwam pas dit jaar voor het eerst in me op. Want ondanks dat het een geweldige traditie is, doen we eigenlijk niets met SinterQlaas noch Qerst (daar hebben we zo onze andere momenten voor). Oke, terwijl deze vraag in ons hoofd blijft rondspoQen, tijd om wat te vertellen over ons fantastische weeQendje. Wat was het weer gezellig!

We vertrokken op vrijdagavond 25 november naar het dorp Vorden -wie kent het niet-. Een mega locatie (46 bedden) waar we al snel de koelkasten vulden met wijn, brie, bier, brie, knakworsten en brie. Om die daarna weer snel te gaan legen. Natuurlijk mochten de vele repen chocolade en zakken chips ook niet ontbreken. Want dat is toch een essentieel onderdeel van het SQWQ: eten. Het programma in een notendop: vrijdagavond na een gezamenlijk zelfgekookt diner, borrelen en ruilmarQt. Op zaterdag kwam fotograaf Vladimir ons meenemen voor een fotoshoot in het prachtig mistige Vordense landschap. Steenkoud, maar beregezellig. Een paar van de kiekjes zijn hier te bewonderen. Hierna opgewarmd en veel gechilld, gekletst, spelletjes gedaan, gedanst, om in de avond -met al volle buiken- uit eten te gaan. Op ontploffen kwamen we hier weer vandaan. En wat er toen gebeurde zal ‘nog lang over nagepraat worden’ (hè Mariska?): een spontane Quenouille Qantus! Wijven Beenker, Schoot Uiterkamp en Brinkman staken de koppen bij elkaar en schudden een totale Qantus uit hun mouw. Wauw! Legendarisch!

Anne-Fleur en Liza, thanks voor het organiseren van dit topweeQend!

Liefs,

Tweline

07-12-2016 18:48

Zaterdagavond 22 november zat heel Amersfoort vol met hotelreserveringen van Quenouillers en aanhang. Want… Quenouille gaf een groot feest! Er was een hippe strandtent afgehuurd (huh? Strand in Amersfoort? Ja!) en een dj draaide lekkere plaatjes. De Qadmos-aanhang behing zich speciaal met prachtige -groene- Q-dassen en de zaal was versierd met Quenouillige schilderijtjes. Maar ho stop: waarom eigenlijk een feest? Ter ere van wat dan? Is het jullie lustrum? Nee pas volgend jaar. Jullie Dies? Ook niet. Gewoon omdat het kan en we er zin in hebben! Want zo gaat dat bij ons mooie Qlubje.

Al weken vooraf ontvingen enkele Quenouillers post. En niet zomaar post: een Qettingbrief met daarin een uitnodiging voor het feest. De opdracht was om de uitnodiging in te vullen en door te sturen naar iedereen uit jouw ‘Qetting-Qlub’ en als hij langs iedereen was geweest weer terug te sturen met de organisatie: Renske Beenker en Judith! De eerste en/of origineelste Qetting-Qlub won op de avond zelf een VIQ-arrangement. Qool!

De avond zelf ging in een roes voorbij. Bijkletsen, Quizzen, drinken en dansen. ‘Hééééééérlijk!’ zoals Aniek dat zou zeggen. En mijn persoonlijke hoogtepunt: met álle wijven meeblèren op ons mooie Quenouille-lied. Quiné!

Renske en Judith, superbedanQt voor het organiseren van deze topavond!

22-11-2016 19:02

Op de frisse vrijdagavond zaten alle kampgangers rustig aan het avondeten toen plots een oma aan kwam rennen en schreeuwde: “Mijn kleinzoon is vermoord!” Wat voor iedereen als een schok aankwam bleek het begin van de QampaQtiviteit: levend Qluedo spelen met dispuut Quenouille! Terwijl de Quenouillers de rollen in dit drama vertolkten, moesten de groepjes de dader ontmaskeren. Het bleek dat het slachtoffer voor het laatst gespot was in Qlub Qrimi, terwijl hij drugs probeerde te stelen van zijn jeugdvriend Noah. Op het Qamp waren de baas van Qlub Qrimi, Noah zelf, oma, politie en een op het eerste gezicht onschuldig meisje aanwezig, die samen alle hints hadden om het raadsel op te lossen.

Terwijl iedereen door bleek te hebben dat de baas van Qlub Qrimi en oma misschien meer zijn dan bekenden, bleek de moord toch een te groot raadsel te zijn om volledig opgelost te worden in de beschikbare tijd. Gelukkig waren er toch punten gescoord en werd één groep tot winnaar gekroond: bij het aansluitende feest konden zij dan ook genieten van een paar heerlijke WC-eend!

21-10-2016 12:48

Ingrediënten:

- 13 overaQtieve Quenouillers
- 1 mooi gedeQte tafel
- 1 grote pan soep
- Hapjes op een stoQje
- Bladerdeeghapjes met verschillende vullingen
- Sperziebonensalade
- Qippenpoten
- Mini-hamburgers
- Wrap taart
- Qranberry tiramisu
- Qokos-limoen taartjes
- AppelQake
- 1 gevallen QwarQtaart
- Wijn, bier en fris
- VerjaardagsQaarsjes
- 1 onmeunige stinQende koelkast van een huisgenoot



Bereiding:
1. Trommel zoveel mogelijk Quenouillers op en laat ze allemaal iets koken of wat te drinken kopen.
2. Dek de tafel mooi en hang slingers op
3. Drink veel bier, wijn of fris gedurende het hele diner
4. Begin het diner met de soep en de stokjes
5. Serveer daarna in delen het hoofdgerecht bestaande uit: bladerdeeghapjes, sperziebonensalade, kippenpoten, mini-burgers en de wrap taart.
6. Serveer daarna het toetje met op de appelcake 19 kaarsjes, de tiramisu en de kokos-limoen taartjes
7. Zing het Quenouille-lied en proost op onze verjaardag!
8. Qaqel en lach erop los! Samen is het altijd feest!

Quiné!

21-10-2016 12:24

Pieeppieeepppieeeppieep. Het seQurity-poortje begint te loeien. “Handen tegen de muur, ik ga je even fouilleren”. Tja je komt niet zomaar binnen in Qlub Qrimi, dé criminele discotheek van Enschede. Drugs dealen en zakken rollen behoren daar tot de orde van de nacht. Bloedspetters en kogelgaten sieren de wanden, op de toiletten worden de nodigde zaken ‘afgehandeld’. Op de toog zit een slachtoffer van mensenhandel vastgebonden met een zak over haar hoofd. Terwijl je je door de dansende menigte waant op weg naar de bar, word je op je schouder getikt. Je kijkt om en wordt begroet door een wijf dat haar jasje opent om haar drugsvoorraad aan je te showen. “Coke kopen?” Je wil doorlopen maar schrikt op van een vreemd geluid. Op het podium wordt een jongen onder schot gehouden door twee seQurity-wijven. PANG PANG. Voor je het weet wordt hij de kroeg uitgesleept, een rood spoor achter hem aan. Sirenes.

Uiteindelijk sta je, met een gloednieuwe tattoo, in het midden van de discotheek te dansen op de pompende beats. In je ene hand een drankje, de andere hand in de lucht. Terwijl je nog een slok wil nemen, merk je dat je beeld wazig wordt. Je ziet nog net dat je drankje een vreemde kleur heeft gekregen...

19-06-2016 20:34

Jaaaa het was weer zo ver: VOORJAARSWEEQEND stond groot in mijn agenda. Quenouille zou Quenouille niet zijn als dit ‘traditionele’ weekendje aan het einde van het collegejaar er toch niet zo traditioneel aan toe ging. Want… in plaats van lang treinen, sjouwen met spullen en slapen in een vreemd bed, was dit jaar de bestemming: Enschede! Lekker weg in eigen stad.

Op vrijdagavond streken we neer in het huis van Marlijn, Aniek en Rosa om af te trappen met een groot tapas-vreetfestijn. Nadat ook de taart erin was gepropt was het tijd om straaljagers te drinken, bij te kletsen, spelletjes te doen en.. Magic Mike te kijken. Na dit avondje was iedereen flink moe.  Slapen op de grond van de woonkamer, de gang of de biosQoop was dan ook geen probleem.

Op zaterdag stond, na een luxueus ontbijt, een klimpartij op het programma. We vertrokken naar het Rutbeek om ons daar in klimtuigjes te hijsen. We slingerden en klommen door de bomen. De één ontpopte zich als aap (*Anke, Tineke, Fleur*), de ander als schreeuwende Tarzan (*Liza*). Duimpje kon met haar gehandicapte pinkie helaas niet de bomen in. Maar dankzij haar heb we nu de mooiste QieQjes van Qlimmend Quenouille.
Na dit sportieve gedeelte moest er uiteraard weer goed gegeten en gedronken worden. Op het programma stonden een barbecue en een bierproeverij bij de Vluchte (mjammm!). De biertjes waren een goede basis om in ons eigen Asterion het feestje voort te zetten met héééle goede muziek en nóg betere dansmoves.


Op zondag hebben we afgesloten met de meest decadente brakke lunch ooit: picknicken onder het genot van live het Orkest van het Oosten op de achtergrond. Thanks Kunst in het Volkspark!


Al met al was het een heerlijk en afwisselend weeQend! Dankjewel VJWQ-commissie!

19-06-2016 20:27
Lieve leuQe Quenouillers,
 
Het is al weer een tijdje geleden dat onze rollerQoaster periode voorbij is. Samen als lichting de EetQlub en de rest van Quenouille zijn we begonnen aan een ontzettend mooie tijd. De inauguratie  heeft ons als lichting heel hecht gemaakt. We ontdekten dat het motto ‘samen staan we sterQ’ zeker voor ons weggelegd is. Alhoewel soms het motto  ‘samen worden we heel erg zenuwachtig’ ook wel van toepassing is! Maar over het algemeen konden we elkaar heel goed aanvullen. We zijn de uitdaging aangegaan en hebben op deze manier het meeste uit onszelf, en elkaar, proberen te halen.

Na onze inauguratieperiode hebben we alle drie van ontwenningsverschijnselen last gehad. Heb ik alles wel meegenomen? Vergeet ik nu niet iets? En wanneer zien we elkaar nou weer? Pas over twee dagen?! Wij hadden namelijk als taQtieQ om zoveel mogelijk samen te doen. Dat we elkaar dagelijks (of zelfs meerdere momenten op één dag) zagen was meer dan normaal. Het resultaat: we hebben elkaars goede en slechte kanten gezien en kennen elkaar nu echt goed.

Nog even iets over onze lichtingsnaam, de EetQlub, we zeggen wel dat we het boeQ erg leuk vinden, maar stiekem houden we gewoon héél héél héél erg veel van eten. Vooral samen, want samen is het altijd feest. Hoewel we veel gerechten en hapjes hebben uitgeprobeerd, vallen we altijd terug op de vertrouwde pannenQoeQen (of poffertjes) met veel poedersuiQer en/of stroop.

Zoals je in dit verhaaltje wel kan merken is het bij ons soms een hele chaos. Als we samen afspreken om iets te regelen gaat het erg vaak niet over hetgeen waarover we zouden praten. Alles wat ons te binnen schiet, willen we delen. Daarom houden we er voor nu maar weer mee op.
 
Dispuut Quenouille, blauw is het allermooist
Dat wil ik voor altijd om me heen!!!
 
Qus,
Timo, MerQel en Qlowntje
21-02-2016 14:54
De tweede CyQlus-avond over SeQs vindt plaats op een donderdagavond in Asterion. De eerste mensen druppelen langzaam de kroeg in, benieuwd naar wat vanavond zal brengen. Hier en daar wordt de vorige CyQlus-avond met Lisa Staal nog besproken. Ze heeft in ieder geval een goede discussie over seQs op gang gebracht. En dat komt goed uit, want deze tweede avond is gevuld met een interactief programma!
De deelnemers worden verzocht om zich te verdelen in een mannenkamp en vrouwenkamp. Een ultieme quiz-battle zal uitwijzen welk geslacht het meeste weet over bedsport. Verschillende vragen komen langs, van orgasmes bij buikspieroefeningen tot oma-seks… Het is een spannende strijd, maar uiteindelijk weten de vrouwen de meeste vragen goed te beantwoorden. Na een welverdiende prijs (lekkere drankjes) en een pauze om bij te praten, begint het tweede deel van de avond. De deelnemers worden in groepjes van 4 personen verdeeld waarbij ze verschillende stellingen, quotes en/of filmpjes bespreken. Is een vrouw een slet als ze met meerdere mannen seks heeft? En is het uitstellen van seks een probleem? 
 
Iedereen bedankt voor jullie actieve deelname, wij vonden het een toffe en leerzame avond! Mochten jullie nog een keer willen napraten over de mysterieuze wereld van seks, dan kunnen we jullie nu (hopelijk) van alles vertellen :-)
21-02-2016 14:39
We organiseren dit jaar weer een CyQlus. Waar zullen we het over doen? Welk thema spreekt nou eigenlijk iedereen aan? Dat was niet moeilijk. Precies 10 jaar hadden we op de CyQlus hetzelfde onderwerp, dus het is voorbestemd. We zullen het gaan hebben over SEQS!
Het Atrium in de Bastille staat al volgepakt met stoelen. In blauwe jasjes met bijbehorende dassen staan we de sprekers en deelnemers op te wachten. Verschillende AEGEE’ers en niet-AEGEE’ers komen voorzichtig aanlopen. “Zijn we hier goed voor dat ehm, seks, ding?” Ja, hier zit je goed! We geven de deelnemers een kopje koffie/thee en een Q-condoom (“Niet Quenouille’n!”) en starten dan de avond. 
Dr. Janniko Georgiadis opent de avond met een interesssante quiz over seksfeiten. Georgiadis is neurowetenschapper en heeft veel onderzoek gedaan naar de manier waarop het centrale zenuwstelsel seksueel gedrag aanstuurt. Vroegtijdige zaadlozing en verschillen tussen vrouwen en mannen in seks zijn onderwerpen die hij zonder blikken of blozen uitlegt aan het publiek. Alle AEGEE-disputen nemen deel in de quiz en de spannende quiz wijst uit wie het meeste over seQs weet: Quenouille!
Na een korte pauze komt Lisa Staal voor de groep staan. Lisa Staal is een oud-escort girl en ze al verschillende bestsellers uitgebracht over haar ervaringen in de seksindustrie. Ze is er vanavond bij om haar ervaringen te delen en ook om haar mening te geven over seks in de huidige samenleving. Ze opent haar verhaal met een sterkte stelling: “We leven in een seksmaatschappij.” Ze vertelt over de vele naakte vrouwen in reclames, het ‘gewoon’ vinden van seks en de manier hoe hiermee wordt omgegaan. Het verhaal verschuift naar een discussie over beminnen en bemind worden, waarbij ze het boek van Barry Long aanprijst. Hoewel niet iedereen het eens is met de visie van Long, zet Staal ons zeker aan het denken! Ze sluit de avond met een voorleesstuk uit één van haar boeken over een seksuele ervaring in haar leven als escort-girl. Met blozende wangen nemen we afscheid van Staal en kijken we terug op een geslaagde eerste CyQlus-avond. Iedereen bedankt voor jullie komst, we hopen dat jullie een leuke avond hebben gehad :-)
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>