Blog

19-01-2016 18:13

Een jaar geleden stond er een mysterieuze sinterQlaaszak voor de deur van Calslaan nummer 7. Hij zat vol met cadeautjes voor de meiden van Quenouille! Iedereen was razend nieuwsgierig wie hem had afgeleverd maar er zat geen kaartje bij. Misschien van een herendispuut of de Q-anciens! Nee hoor, het was Q-koorts! Die avond werd natuurlijk een geweldig succes en de plannen begonnen al te komen voor volgend jaar!
Er werd dit jaar een nieuw plan gemaakt. Er werd een spel bedacht waarbij iedereen twee cadeautjes zou kopen en 1 cadeautje zou meenemen van zichzelf. Op 4 januari was het zover en ik was al benieuwd wat ik die avond zou winnen! Stiekem had ik cadeautjes gekocht die ik zelf heel graag wilde hebben dus nu maar hopen dat ik ze binnen zou slepen…
 
Toen ik iedereen die avond bij elkaar zag voelde het alsof we elkaar al een tijd niet gezien hadden. Dat is natuurlijk gek want kerstvakantie is maar twee weken. Zoals Liza zou zeggen: Stel je niet zo aan Boksem!
Maar goed even terug naar het spel. Marlijn had een spel uitgewerkt met een dobbelsteen waarbij elk cijfer een opdracht was zoals pak een cadeau of geef er één weg. Na de eerste twee rondes werd al aardig duidelijk wil er meer geluk in het spel had en wie meer in de liefde. De laatste ronde begon en hier kwamen nieuwe gekke opdrachten zoals maak een selfie met de hele groep! Toen alle cadeaus verdeelt waren konden we beginnen met uitpakken en het spannendste, het ruilen…
Je kon dan een deel van jou cadeautjes tegen die van een ander ruilen om zo het cadeau te krijgen wat je leuk vindt.  En ja hoor, het was gelukt! Ik had het cadeautje wat leuk vond terug gewonnen! En misschien nog wel belangrijker dit jaar was sinterQlaas weer een succes!
 
Liefs,
Eenline
 
19-01-2016 18:05
Ik wil me dan ook nog even voorstellen, als de najaarslichting van Quenouille, dus nu jongste Lichting en ben met mijn sweet 19 ook qua Leeftijd jongste Q. Ook als ik er soms niet zo uit zie ben ik bijna altijd heel blij. Daarom past deze foto ook heel goed bij mijn positiviteit, blauw en een WolQje, wat er toevallig ook mijn Bijnaam is omdat ik vaak met mijn hoofd ergens anders ben. Dan droom ik van leQQere mannen of van de toekomst. Maar eigenlijk is de toekomst best wel eng, het liefst zou ik 10 jaar willen studeren! Maar dat komt wel goed, 4 jaar duurt t in elke geval nog en het worden 4 grappige en spannend jaren als je zo’n leuk dispuut hebt.
 
 
Wat ook nog typisch is voor me is dat ik niet nee kan zeggen. Op de vraag of ik nog mee ga naar een feestje of naar ’t Gat hoor je me eigenlijk niet nee zeggen, en als ik nee zei moet je een keertje lief kijken en dan ben ik er toch weer bij. Als ik dan aan het feesten ben mag je niet bang zijn dat je niks van me hoort als ik thuis ben, want sinds mijn mobiel bij mijn eerste officiele Q-borrel stuk is gegaan laat ik hem thuis en als ik thuis ben gekomen ben ik toch te moe om er nog op te kijken. Maar tot nu toe is altijd alles goed gegaan omdat ik met de QampusQuenouillers gezellig samen naar huis kan fietsen.
 
Wat ik helemaal niet kan, is teksten over mezelf schrijven, dus ik stop er nu!
 
heel veel Qusjes!
WolQje
 
 
18-12-2015 10:54

21 november was het zover, de Brusjesdag van Quenouille! Een aantal Quenouillers inclusief broertjes en zusjes stonden al vol smart te wachten bij de bowlingbaan. De dag begon met een uurtje bowlen, helaas voor onze oren was er ook een aantal kinderfeestjes aan het bowlen en deden ze een wedstrijd wie het hardst kon schreeuwen, inclusief depressed ouders. Dus tussen de limonadesiroop en de frietjes gingen we beginnen! Na het bowlen vervolgden we ons kinderfeestje naar de Glowgolf, waar we in groepjes van vier gingen golfen. We kregen alles glow in the dark: golfstick, golfbal, potlood en zelfs een glow in the dark stick voor om je arm! Echt een feestje dus! 

Na 18 holes precisiewerk en ruzie met wederom hyperactieve kinderfeesjes die ons voor de voeten liepen, waren we wel dorstig en hongerig geworden, dus op naar de Pocu Mucho voor een smiQQelmaaltje, inmiddels was Lea er ook om mee te komen eten! Daarna gingen we nog naar Asterion, want waar wij onze dinsdag- en donderdagavond spenderen, moesten we natuurlijk ook laten zien aan de Brusjes. We begonnen met een HEEEEERLIJK wc-eendje, om vervolgens te gaan beerpongen. Quenouille &Elco speelden tegen de Brusjes & Joeri. Alhoewel Quenouille het hele spel voorstond, hebben de Brusjes toch gewonnen door een snelle laatste inhaalslag en met wat hulp van Elco’s buik! Daarna wilde Quenouille natuurlijk revanche! We hebben Zuipslag van de bovenbar gehaald, de KADMOS-tafel omgetoverd en we waren klaar om te beginnen! Quenouille had geluk en vond al snel een aantal schepen, de Brusjes hadden wat minder geluk en hoorden helaas steeds “Plons!” en moesten flink doordrinken om het hoofd boven water te houden. Na de overwinning op zee van Quenouille, hebben we nog even gezellig geborreld en was de dag weer voorbij!

Liefs, Lisanne en Aniek

09-11-2015 18:08

Hallo iedereen!

Laatst was de Quenouille Mamadag en wat een top dag was het! We begonnen om 12:00 met een heerlijke picknick in het zonnetje met veeeeeeeeeeeel te veel heerlijk eten bij het huisje van Rosa, Marlijn en Aniek.  Aniek was speciaal voor deze dag uit Gent gekomen :) en Nena had geen moeder meegenomen maar was er toch gezellig bij. Elke mama had iets meegenomen uit de kindertijd van haar  Quenouiller. Wij mochten als groep gaan raden welk(e) voorwerp(en) bij welke Quenouiller hoorde(n). Van de 10 Quenouillers hadden we 7 voorwerpen de eerste keer goed! Na de tweede keer hadden we alles geraden. Wat kennen we elkaar toch goed, hè!

Na het spel hebben we heel snel en efficiënt opgeruimd (vrouwen zijn daar gewoon heel goed in) en na een veel te lange plaspauze (vrouwen zijn ook daar heel goed in) gingen we met de auto op weg naar de tandems. Eenmaal met de tandems was het nog een heel gedoe om al die knooppunten te vinden (vrouwen zijn daar weer minder goed in)!! Het maakte allemaal uiteindelijk helemaal niets uit, want het was heerlijk weer en de omgeving was natuurlijk prachtig. De mooiste foto’s werden gemaakt, zoals deze:

Tijdens de zware tocht zijn we ook nog ergens gestopt voor een bakkie koffie en een stukkie taart. De geïnteresseerde moeders wisten nog niet helemaal wie nou wie was en wie welke studie en activiteiten deed, dus dat werd uiteraard groots besproken. Daarnaast hebben we nog een paar leuke foto’s gemaakt:

Je kunt wel zien dat het leuk was, toch?! Na het fietsen hadden we allemaal een houten kont, maar gelukkig gingen we weer lekker eten. Deze keer een drie-gangen diner bij De Fusting in Enschede! Hierna ging iedereen voldaan en blij naar huis.  
 
Super bedanQt voor deze leuQe dag! Het was voor Andrea, en waarschijnlijk ook voor de andere moeders, geweldig de dames en hun moeders te leren kennen en nu te weten welk gezicht bij welke naam hoort. Uit alles blijkt dat de Quenouilers het goed hebben met elkaar, en dat is voor een moeder erg mooi om te zien.
 
Groetjes van Eveline en mama Andrea
08-11-2015 08:02
Het is inmiddels weer een hele tijd geleden dus des te meer rede om er nog eens op terug te kijken. Het Europees KAMPioenschap!
 
Vrijdag met z’n allen de bus in, één gezellige chaos met wat busbier, koekje en honger. Eindelijk daar aangekomen moest er natuurlijk snel een bed gedibsd worden en zorgen dat je te dicht bij alle snurkers slaapt.
 
Tijdens en na het eten was er wat stress vanaf mijn kant, ik had goed een plaatje in mijn hoofd van hoe het moest gaan maar helaas is het iets moeilijker om dat te communiceren met andere mensen. Schema was gemaakt wie waar kwam te staan en toen moest de laaste dingen nog even besproken worden. Tijdens de bespreking had Lea ook geweldig nieuws voor ons. Ze zei ‘JA’!
Daarna naar het bos voor de spooQtocht, Tweeline en Tineke gingen stoer het bos in zonder zaklamp maar strandde in het begin al omdat ze echt niks meer zagen. Vervolgens gingen we met z’n drieën verder, dit keer met zaklamp om de route uit te leggen met break lights. De getekende route bleek toch wel heel erg lang te zijn dus iedereen moest weer verplaatst worden waardoor het nog meer choas werd. Uiteindelijk begonnen de eerste groepjes te lopen na een spannend spooQverhaal van onze Qwebbel.
Na een spannende donkere avond onze aQtiviteit zat erop en we konden de rest het weekend chillen en rustig aan doen. De reacties over onze spooQtocht waren over het algemeen positief!
 
De zaterdag van het weekend bestond vooral uit op banken half slapen, kijken naar actief zijnde sjaars, eerst tijdens ochtendgymnastiek vervolgens tijdens de highlandgames waar ze moesten das swaffelen en natuurlijk de jeneverrace wat toch wel een terugkerend succes is.  
 
Tijdens de Cantus van KDDMOS moesten we naar voren omdat we bijna 18 werden en nu dus nog geen alcohol mochten. Degene die uiteindelijk het drankje moesten drinken waren Eveline, Nena en ik. Ik weet niet meer precies wat er in zat maar ik weet wel dat het heel ranzig was en ik vrijwel niks binnen hield.
Zondag de kampveiling waar we een sjaars cadeau hebben gekregen van Kadmos, Thamar waar we binnenkort mee gaan daten! En toen heel snel alles opruimen omdat de bus er al was en we heel snel weg moesten. Oftewel het was een super geslaagd Qamp met veel bier, veel chillen en vooral heel veel gezelligheid.
 
Liefs,
Qnoopje
 
04-10-2015 11:08

Er was eens....

de HAIP: Het After Intro Programma waarin (potentiële) nieuwe leden AEGEE beter leren kennen. Ook dispuut Quenouille had de eer om een avond haar feestje te mogen geven. Maar wie zou deze belangrijke taak op haar nemen? Op een dag werden Rosa en Laura op pad gestuurd om deze opdracht te vervullen. Ze wisten het al snel, het thema zou worden: Qnappe QiQQers en Hete HeQsen, welQom in SprooQjesland! Maar ja, een thema alleen was niet genoeg. Hoe zouden ze deze avond tot een onvergetelijk feest maken? Daar bedachten ze wat op! Avond aan avond kwamen de HeQsen van Quenouille bij elkaar om samen te Qnutselen: een PinoQQio op de bar, een Qasteel, een mega-sprooQjesboek, een snoephuisje, een sprooQjesboom... Ze maakten het allemaal! Zo toverden ze de kroeg om tot een sprooQjesland.

En toen was het zover, de dag van het feest brak aan! De kroeg stroomde vol met sprooQjesfiguren. Er werd gedanst en gedronken. Wat waren de heQsen blij! Onee, wat gebeurde daar?! Het brandalarm loeide en de sprooQjesfiguren moesten snel naar buiten. Zelfs de schone slaapster Eenline, die op kantoor in een 100-jarige slaap was gevallen, schrok wakker. Ook zij snelde naar buiten. Daar aangekomen breek het loos alarm. De muziek ging weer aan en ze leefden nog lang en geluQQig.

15-09-2015 20:23

Hoi!

Ik ben Karen en sinds twee weken ben ik een eerstejaars psychologie student. Tijdens de Kick-In zat ik in een doegroep van AEGEE bij Quenouille,  vandaar dat ik dit nu schrijf :) Ik vond de Kick-In echt superleuk!  We hebben elke dag awesome dingen gedaan. De eerste dag was vooral veel wachten, maar op de tweede dag begon het "echt".  Die dag was het sportdag.  We hebben verschillende soorten sporten gedaan, bijvoorbeeld als een stelletje idioten rondrennen in een survival apenkooi. Die avond zijn we naar de poolparty (KOUD,  maar leuk) en de schuimparty (supertof) geweest.

Op vrijdag,  de cultuurdag hebben we onder andere gebreakdancet. Die middag was de bestorming van de bastille,  waarbij we door de modder kropen en er naar ons geschreeuwd werd door militairen. Dat was toch heel leuk om te doen. Die avond was er nog een feest in Hengelo. Zaterdag zijn we onder andere naar het Fact Forum geweest,  wat heel interessant was. We hebben toen ook nog een pubquiz gedaan. 's Avonds gingen we eerst poolen,  daarna hebben we in het een café aan een rad gedraaid wat bepaalde wat je moest drinken, en daarna was er nog een feest in de Pakkerij.

Zondag was een soort rustdag. Nadat we hadden gebruncht in het volkspark,  gingen we naar een meer toe en daarna hebben we nog pizza gegeten.
Maandag en dinsdag waren we op kamp, en woensdag kwamen we weer terug.
Die avond was eerst het concert op de oude markt en daarna de cocktailparty bij AEGEE.

Donderdag was alweer de laatste dag van de Kick-In! We begonnen met een lunch in het volkspark,  en daarna was het Student Life Festival. Dat was leuk,  maar het was wel jammer dat het regende. Die avond hebben we pizza gegeten bij Euros, en om twaalf uur was de eindshow in de tent.
En we hebben zoveel meer gedaan dan hier is opgenoemd,  maar het is gewoon onmogelijk om de activiteiten van negen awesome dagen helemaal op te schrijven. De Kick-In was echt heel erg leuk!
Bedankt voor deze onvergetelijke negen dagen!
Groetjes,  Karen

16-08-2015 21:27

Waarde Wijven,

Ondanks de uitstekende relatie tussen onze disputen heeft het lang geduurd om die verder uit te diepen. Waar Sabine en Van Walree lang geleden al eens getracht hebben om een date te regelen, is het nu wel gelukt.

Door middel van een hele lieve Valentijnskaart van Quenouille werden wij gevraagd om een afspraakje en met een volmondig ja (inclusief rozen) van onze kant, werd de liefde bezegeld.

Nadat Marlijn en ondergetekende een goede pre-date hadden gehad, wisten wij het al snel: pizza en keghelen zijn de katalysatoren voor een avond uitstekend vermaeck.

Na verwelkomd te zijn in het zeer nieuwe en deghelijke burgerhuis van Eline werd er pijnlijk geconstateerd dat de jongst aanwezige ook alweer 4e jaars was, gelukkig mocht dat de pret niet drukken en na heerlijk gegeten te hebben en nog een ijsje bij Van der Poel was het eindelijk zover…Keghelen! De activiteit waar de AQtieven zo benieuwd naar waren!

Aangekomen bij het Kegelhoes sloten ook de wat jongere AQtieven en Incognitianen aan, de opwarming kon beginnen. Waar de Incognitianen al snel hun schouders en armen losdraaiden, waren de AQtieven vooral onder de indruk van de smalle baan en de ‘zware’ ballen. Toen ook de eerste AQtieven een gooi probeerden te doen bleek dat al snel moeilijker gezegd dan gedaan…maar goed, wie niet waagt, wie niet wint.

Voor de integratie werden er twee gecombineerde teams gemaakt die de strijd met elkaar aangingen. Na een rustig begin vlogen de ballen over de baan en werden er vele Keghels geraakt. Ondanks tentamens en andere verplichtingen werd er daarnaast ook goed gedronken en gegeten, ook de innerlijke mens moet goed verzorgd worden!

Wie er uiteindelijk gewonnen heeft…niemand die het weet, maar wat ons betreft het belangrijkste…de vlam is dik aan!

Nonsuné,

Heer Geurts

Praeses

12-08-2015 21:48

Zaterdagochtend, ik doe mijn ogen een stukje open en zie dat de helft van mijn tijdelijke huisgenoten al up & running is. Er is een welbekende haast en na wat verder ontwaken blijken ze inderdaad weer bijna te laat te zijn. Zij gaan op excursie naar Auschwitz en maken zich klaar voor een indrukwekkende dag.
Niet iedereen gaat mee met deze excursie. De achterblijvers, verdeeld over de verschillende appartementen, kunnen de dag rustig beginnen. Met een klein Qatertje van de vrijdagavond zitten we aan het bananenpannenkoekenontbijt en al snel worden via een gloednieuwe appgroep plannen voor de dag gesmeed. Dit alles onder begeleiding van de collectie gag’s en meme’s van Renske en Lena. Kroeze maakt vast een ochtendwandeling via De Hortop, Oppad en Ganghouwe, kortom: de humor is in no time alweer tot ons niveau gekelderd. Ik hou d’r van! :D

Zelf ben ik met Rachel en Heleen de stad te voet gaan verkennen, behoorlijk warm, maar we hielden de pas er stevig in! Natuurlijk wel met regelmatig een chillmoment op zo’n heerlijk hippieterras met mojito-limonade.

 
Nu kan ik gaan vertellen wat we allemaal hebben bekeken, maar dan wordt het zo’n ‘kom-de-vakantie-dia’s-eens-kijken-verhaal’. Het was gewoon een heerlijk rustig dagje met de perfecte combinatie van goede gesprekken, een mooie stad en lekker eten en drinken.
Wat de rest heeft gedaan weet ik eigenlijk niet zo goed.. Volgens mij heeft een groepje zich zeer goed vermaakt op het city-strand aan de rivier, is er een flink stuk gefietst in de prachtige omgeving en hebben mensen genoten van humus.

Tegen de avond verzamelde iedereen zich weer in de stad. Na allemaal een hele verschillende dag te hebben gehad, konden we even rustig bijpraten om ons vervolgens naar het volgende punt op het programma te begeven: het Jubeldiner!
Zoveel Q-sters bij elkaar om de verjaardag van ons fantastische dispuut te vieren, dat is echt een tof gezicht. Diane maakte ons met haar rake speech nog even extra bewust van de gaafheid van Quenouille (serieus het leukste dispuut ooit). Ze is dan ook niet voor niets verkozen tot Q’s ‘best public speaker’.

Voor de ProseQcie was dit een dubbel geslaagde avond, want met het aanbieden van een goede fles bubbels hebben Lena en Renske zich ingekocht.. excuus, ik bedoel natuurlijk geïnaugureerd, in deze Qommissie. We gaan er dan ook vanuit dat het aantal activiteiten, door deze commissie georganiseerd, verdubbeld zal worden.

De dag werd afgesloten op een terrasje, waar we het voor elkaar krijgen om met z’n 28en in een kring te gaan zitten. Laat wordt het niet, want de eerste vlucht gaat de volgende ochtend alweer vroeg, dus we maken ons op voor een korte nacht en vliegen ons nest in.

Ik vond het fantastisch!

Qussie,
Ska

12-08-2015 21:43

Op de tweede dag moesten we al vroeg uit de veren voor een boottripje op de Wisła. De één wat uitgeruster dan de ander, stapten we in een drietal bootjes om de stad vanaf het water te bekijken. Onze boot had een heuse zeerover aan het roer, met wapperende krullen en een witte kapiteinspet. Waarschijnlijk was zijn goede Engels op de oever achtergebleven, maar met een beetje goede wil en fantasie hebben we toch wat van zijn vertellingen opgestoken (“A handcrafted hill!”)

Weer terug op de kant waaierden we in kleine groepjes uit over de stad om de sightseeing voort te zetten, om te wandelen, te shoppen, te fietsen en/of een EsQape Room te doen. Wij vertrokken naar de Joodse wijk, om de smalle straatjes en pleintjes te bekijken. Vanwege één manQepootje in ons gezelschap zat er niks anders op dan ons te laten rijden. Als echte toeristen in een soort golfkarretje, stiekem best wel relaxed.

Na een bescheiden sightseeing en vooral veel drankjes en hapjes, was het aan het eind van de middag tijd om weer te verzamelden voor het volgende programma-onderdeel: de pubQrawl. De eerste kroeg viel tegen, dus na de openingscocktail gingen we snel door naar de volgende! In de tweede pub, een jazzkelder, hadden we het een stuk beter voor elkaar. Een eigen hoek met chille banken, wél aardig personeel en muziekmakende baarden op het podium. Aangesterkt na deze goede ervaring, togen we vol goede moed naar de derde stop. Weer een ondergrondse tent, ditmaal met een dansvloer en DJ Tilly achter de knoppen. Hier was het leuk, hier waren shotjes en hier konden we de voetjes van de vloer doen. En dus bleven we hier de rest van de nacht om van die mogelijkheden gebruik te maken. Quiné!

Qus, Rachel

<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>