Blog

22-07-2015 16:02

Lieve Quenouillers,

Als nieuwste lichting willen wij ons nog even officieel voorstellen. Zoals onderstaande foto misschien doet vermoeden, houden wij wel van een beetje gekkigheid. Ookal zijn wij twee geheel verschillende wijven (en ging meestal vanalles mis), hadden wij tijdens de ontgroening toch ontzettend veel lol. Tussen alle stress van beide door (okee, eigenlijk had Eveline vooral heel veel stress) konden we af en toe toch nog een moment vinden waardoor we echt konden praten, giechelen en lachen. Vooral het maken van ons lichtingslied was fantastisch!

Toch hebben wij zeker onze moeilijk momenten gehad. In de praktijk kwam het hierop neer: Eveline (tegenwoordig ook wel Qwebbel genoemd) is een echte perfectionist, die alles goed wil doen. Soms is dat niet mogelijk, omdat ze te veel hooi op haar vork heeft genomen. Rosa (nu bekend als Qnoopje) is ook altijd druk in de weer. Zij is eigenlijk iemand die tegen alles ‘ja’ zegt en vervolgens niet weet waar ze de tijd vandaan moet halen. Daarom probeert zij alles zo snel en praktisch mogelijk te doen, wat goed is in veel gevallen, maar voor perfectionistische en gedetailleerde Eveline was dat af en toe lastig om mee te werken. Uiteindelijk waren we een hele goede combi. Qnoopje hakte de knoop door wat we gingen doen, Qwebbel deed daar nog wat extra moeite en detail bij (en desnoods een heel lang verhaal wat prima ingekort had kunnen worden naar twee zinnen), en Qnoopje zorgde er weer voor dat Qwebbel daar niet te ver in ging.

Dit zorgde voor hilarische taferelen. Qnoopje had haar punt in een minuut gemaakt, terwijl Qwebbel wel een boek kon schrijven over wat ze met de activiteit beleefd had, wat ze er van vond en vooral wat ze dacht dat de bedoeling ervan was. Ik hoop dat het jullie inmiddels opgevallen is dat Qwebbel dit verhaal aan het schrijven is, want Qnoopje was bij lange na niet op zoveel zinnen gekomen :P. Mochten jullie nu al verveeld zijn dan is dat lekker pech, want dit verhaal is nog LANG niet klaar!!

Naast onze verschillen zijn er toch ook een paar overeenkomsten. Zo zijn wij allebei erg laks wanneer we ergens geen zin in hebben, komen we ALTIJD ultra-laat en we ‘schijnen’ een beetje dezelfde stem te hebben. Daarnaast zijn we allebei eigenwijs (al is Qnoopje toch wel ietsje erger) en zijn we erg goed in onzelf uitputten, al zijn we na een nacht van 13 uur slaap weer helemaal de oude. Bovendien houden we allebei wel van een biertje en vinden we het heerlijk om na een kroegavond samen naar huis te fietsen.

Goed, nu ga ik echt stoppen met schrijven. In mijn verbeelding zie ik Bob alweer kwaad naar me kijken, omdat ze vindt dat ik te veel aan het kletsen ben, haha.  

Met de liefste Qusjes van Rosa (die zit nu heel awesome in Japan!!),

Eveline

06-05-2015 17:42

“En samen is het altijd feest..!”, dus ook afgelopen vrijdag 1 mei.. Toen was er zelfs nog een extra reden voor een feestje, omdat Quenouille toen precies 15 jaar geleden als AEGEE-dispuut werd erkend! Dat mocht natuurlijk niet onopgemerkt blijven, dus de nodige voorbereidingen werden getroffen: uitnodigingen werden verstuurd (een subtiele “Wil je ook op mijn feestje komen?” vonden we helemaal in het thema passen van de geplande poolparty in Asterion die avond), blauwe taarten werden gemaakt (jaja, BLAUW :D) en party-outfits werden gescoord.

Op donderdagavond stonden we met z’n allen met onze feestmutsen, toeters en hawaiikettingen in Asterion te shinen. Om middernacht hield onze BijenQoningin Marlijn een mooie enthousiaste toespraak, waarna de vereniging “Lang zal ze leven” begon te zingen. Toen was het tijd om de taarten aan te snijden, wat natuurlijk heel soepel verliep. Zelfs zo soepel dat er eentje op de grond viel… Maarja, gelukkig hadden we er niet voor niks 4 gemaakt :P Dat was het begin van een mooi feestje!

Dat feestje ging zelfs op vrijdagavond nog door, toen Pandemonium ervan uitgegaan was dat ons feest die avond pas was. En zodoende was er “een groep Pandemonen die zin hebben in een feestje en een cadeau voor Quenouille” en natuurlijk Quenouillers die altijd bereid zijn om mee te feesten! Benieuwd naar het cadeau?? Het heeft iets te maken met "geen relaties tussen P en aQtief", "noten kraken" en "voor degene die het langst een relatie heeft"...

Al met al was het een speciale dag om niet te vergeten. Op naar de volgende 15 jaar!

04-04-2015 13:50

Gewoon Dies. Dat was het thema van AEGEE’s Dies van dit jaar. Acht avonden met activiteiten, van slaapfeestje tot casinoavond. Op vrijdagavond 27 maart was het tijd voor mijn persoonlijke favoriet: het gala! Nou ‘gewoontjes’ was het in ieder geval niet.

Laten we beginnen bij de locatie van het gala. In tegenstelling tot gemiddeld Enschede ’s studentengala (*kuch* Jaargetijden) was dit gala op een zeer originele locatie. Het feest vond plaats in de Grolsch Veste. De doelen omgetoverd tot bar, dansen op de middenstip en putten in de grasmat door onze hakken. Nee, dat zat er helaas allemaal niet in. Maar we mochten wèl binnentreden in een mooie zaal van de vriendenkring van FC Twente.

Eerst even terug naar de voorbereidingen van het gala. Want die zijn minstens net zo leuk als het gala zelf. Welke jurk moet ik aan? Hoe ga ik mijn haar doen? Hou ik het wel de hele avond op vol op die hakken? Oh, er moeten nog Qorsages geregeld worden! … Tot zover gewone gala vraagstukken dus. Maar dit gala had een extra puntje van aandacht: het was een gemaskerd gala. Het was dus zaak om ook nog een passend masker te vinden.

Het feestje begon voor mij bij Andrea thuis: tut-tijd! Na een kleine 2 uur voor de spiegel draaien verplaatste het feestje zich naar De Fusting, waar we met Quenouille en aanhang uit eten gingen. Toch altijd een mooi moment om in je galakleding een vol restaurant binnen te lopen. Aniek zou zeggen: héééérlijk!

Het gala zelf verliep zoals gala’s gaan: een chique openingsdrankje, eerst nog even de kat uit de boom kijken, complimenten uitdelen (en ontvangen) over mooie jurken, even poseren voor de fotograaf, dansen, nog maar eens op de foto... Terug naar de dansvloer en oh laten we nóg maar eens in de rij gaan staan voor de fotograaf! Voor ik het wist hoorde ik de Pianoman door de speakers en gingen de lichten al weer aan. Aan mijn zere voeten merkte ik dat we inderdaad al een tijdje bezig waren, ook al voelde het nog zo kort.

Al met al een zeer geslaagd gala. Tevens het eerste gala waarbij ik het van begin tot einde heb uitgehouden op mijn hakken. BAM!

 

12-03-2015 13:00

Als de (mee)borrel begint met de mededeling 'ik heb een verrassing', verwacht je er geen drie!...
Ondanks dat ik de avond wat gehaast begon was het toch al snel een relaxte borrel, en wow! wat een verrassingen!

Eerst Bea die ineens op de stoep staat met een bak vol met taart, jummie! :D Voor het goed en al door had was de borrel begonnen, meeborrelaars aanwezig en gaan met die banaan! (twee(!) bakjes broodjes kregen we!) Een heerlijke avond tot iets voor twaalven, daar stonden ineens twee kadmoten op de stoep, en ze waren niet alleen, maar hadden een tweede verrassing bij zich: Jannemiek met een collega: gert of gijs? Wow, wat leuk dat de avond op deze manier verrijkt wordt!:D

en owja, voordat we het vergeten, nog geen tien minuten later heb je dan incog op de stoep, met een bos rozen!  Nadat ik in alle ijver alle Q-spullen in veiligheid heb gebracht, was er nog een mededeling van hun preas:  Ze willen graag daten!! naar aanleiding van ons valentijnsQaartje! Wat onverwacht, origineel en leuk! Ohyeah, de 'we gaan ernorm daten' whatsappgroep is aangemaakt (inclusief spelfout), alle mogelijke hartjes zijn verstuurd; en nu nog wachten op de perfecte date, wij gaan ons best doen!:D

Qus, Bob

07-03-2015 11:18

Eerst moet je m'n voeten kussen! 

 
Een spelavond in een speeltuin. Wie had verwacht dat dat er zo hard aan toe zou gaan?! Want waar de rijken deze avond genoten van rode wijn, bonbons en toastjes brie, mochten de armen niet eens met ze praten tot ze hun voeten kusten. 
 
Aan de hand van een spel ervoeren deelnemers deze derde CyQlusavond hoe het is om straatarm of stinkend rijk te zijn. Het spel begon in alle groepen vreedzaam. De spelers waren gelijken van elkaar en gunden elkaar zo af en toe nog wat punten. Na de eerst ronde begonnen de eerste scheurtjes te ontstaan toen de drie spelers met de hoogste punten zichzelf "rijken" mochten noemen en een extra regel aan het spel mochten toevoegen.
 
Hoewel sommige rijken voor wereldvrede gingen en begonnen met vriendelijke regels, speelden andere rijken al op save en zorgden ervoor dat zij het hele spel rijk zouden blijven. Leuk voor de rijken, jammer voor de armsten en de middenklasse. Die trouwens niet blind accepteerden dat zij het uitschot van de samenleving vormden!
 
In menig groep werd een opstand geopperd, werd er eten van de rijken gestolen en sjoemelden de armsten met punten. Dat er geen gewonden zijn gevallen mag een wonder heten, aangezien in mijn groep na ongeveer twee rondes al werd gevraagd of je de rijken ook te lijf mocht gaan! 
 
Na afloop van het spel praatten we nog even na over de ervaringen. Daar kwamen bijzonder rake quotes voorbij als "Het is bijzonder makkelijk om als arme in de misdaad te belanden",  "Het was vet leuk om samen te spannen tegen die rijkelui". Na nog wat biertjes eindigde deze derde en laatste CyQlus-avond in Asterion. Of je nou iets wilde leren of niet en of je nou rijk was of arm: het was een topavond!
 
Qus Renske 
 
 
24-02-2015 18:12

Ook de tweede CyQlus-avond over goede doelen is inmiddels achter de rug! Op donderdag 19 februari stond de disQussieavond op het programma. Asterion werd omgetoverd tot strijdtoneel voor een avond disQussiëren. De bierbanken vormden een voor- en tegenvak en de muren waren bedekt met stellingen. Zelfs op de wc kon worden gedebatteerd. 

Quenouiller Judith was uit het verre Den Haag afgereisd om samen met Davida de discussies te leiden. Als opwarmertje begonnen we met een snel keuze-spel:

  • Vaste donateur worden of eenmalig doneren?
  • Brieven schrijven voor Amnesty International of de deuren langs met een collectebus?
  • Geld geven aan een dakloze of geld geven aan een straatartiest?

Hierna kon de disQussie echt losbarsten. Aan de hand van filmpjes disQussieerden we over bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, de geldstromen binnen goede doelen en transparantie. Bij veel stellingen was het moeilijk om een kant te kiezen en dat maakte de disQussie des te interessanter. Er zaten aan beide kanten felle meningen in de zaal, zodat het af en toe moeilijk was voor Judith en Davida om orde te houden. Maar dat is natuurlijk een goed teken! Iedereen bedankt voor de leuke en fanatieQe deelname, we hebben een toffe avond gehad. Hopelijk hebben we jullie aan het denken gezet over het thema!

Op naar de derde CyQlus-avond! Hopelijk kunnen jullie er allemaal bij zijn :) 

Qus, Tweline en Laura

08-02-2015 09:01

Wat waren we zenuwachtig en nerveus voor deze avond, maar wat is hij goed gelukt! De eerste CyQlusavond op 5 februari was een suQQes! Bij de CyQlus van dit jaar worden Goede Doelen flink onder de loep genomen en we begonnen deze editie met een lezing. De twee sprekers die aanwezig waren hadden al een lange weg afgelegd om naar het verre Enschede te komen. De mannen hadden een tegenovergestelde mening en dit werd ons erg duidelijk. Je kon merken dat ze beide erg kritisch waren naar de ander. Er kwamen verschillende onderdelen van Goede Doelen waar nu in het nieuws over gepraat wordt langs.

Ene kant van het verhaal: goede doelen zijn goed en zijn ontstaan uit een ideologie van bevlogen mensen. En zolang er donateurs voor zijn die dus het goede doel steunen wordt de ideologie blijkbaar gedeeld. Het is een 'democratisch' systeem, geld wordt gegeven aan allerlei soorten goede doelen, van vogelbescherming tot watervoorzieningen in Afrika. Mooi, toch!?

Andere kant van het verhaal: versnippering van organisaties (ambulances rijden elkaar van de sokken in Afrika om als eerste bij dat arme hutje te zijn) is jammer, en organisaties zijn niet transparant. Ze vertellen vaak nog wel wat ze doen, maar niet wat ze bereiken. Er gaat teveel geld naar de organisatie, het zijn hele bedrijven met grote panden en duur betaalde directeuren. (Tegenargument: bij lagere salarissen moet je het met 'afdankertjes' doen en dat helpt de organisatie ook niet.) Opschaling zorgt ervoor dat er relatief meer geld gaat zitten in organisatiezaken die niets met het doel te maken hebben.

Er was dus erg veel om over na te denken en door de verschillende meningen van de sprekers en ook van het publiek werd er aan het eind van de avond een discussiemoment ingelast. De sprekers werden zelf vragen gesteld en meningen kwamen over en weer. Op een gegeven moment werd er toch een eind aan gemaakt maar er is nog veel om over gediscussieerd te worden en dit mag allemaal opgespaard worden voor de DisQussieavond van 19 februari. Zoals we hebben gemerkt zijn er veel verschillende meningen over Goede Doelen en vooral hun transparantie. Wil jij hier ook nog meer over horen? Kom vooral naar de DisQussieavond op 19 februari in Asterion.

Liefs,

Tineke en Heleen

02-02-2015 21:33

Het is alweer even geleden, maar we zijn het nog lang niet vergeten: het SinterQerstWeeQend! Een weeQend waarin aQtief en anciens bij elkaar komen voor goeie verhalen, flauwe grappen, een scheutje wijn, lekkere hapjes en gave activiteiten. Zo hebben we ons een hele middag vermaakt met het maken van een supergave Lipdub! Een groot klein feestje waarbij al het blauw uit de tassen werd getrokken om een stijlvol filmpje neer te zetten. We konden onze Qreativiteit kwijt en de wildste ideeën vlogen al snel in het rond: van sjoelen tot een prullenbakhoofd, van rijden in een kruiwagen tot wc humor, niks was te gek. Nieuwsgierig geworden? Bekijk het resultaat in het filmpje onder 'Q in beeld'!

Niet alleen de Lipdub was een hoogtepunt van het WeeQend, maar ook het SinterQerstDiner. Na ons opgedoft te hebben, gingen we met z'n allen naar een chiQue restaurant waar we ons hebben volgegeten met de lekkerste gerechten. De sfeer zat er het hele WeeQend goed in en met een lach op ons gezicht kijken we erop terug :-D En dit weeQend was nooit zo tof geworden zonder de enthousiaste SQWQ commissie, well done Marlijn en Nena!

Op naar het volgende WeeQend!! 

Liefs, BlauwQapje

09-01-2015 15:09

Eergisteravond was de Disputenactiviteit en volgens mij was het een zeer geslaagde avond. Als er mensen aan het eind van de avond beginnen over dat huisdier van de volgende morgen, weet je dat het goed zit. Even om iedereen een beeld te geven van de avond: Er werd gedronken, gelachen, gedanst en er renden meiden met blauwe dassen over de Oude Markt heen en weer…. Maar goed, dat is een verhaal voor een andere keer. Even terug naar de Disputenactiviteit.

De opkomst was goed en iedereen lustte wel een drankje. Gelukkig kwamen langzaam maar zeker de vragen op gang, want ik stond te trappelen om te vertellen wat zo’n dispuut nou inhoudt. Hopelijk is het een beetje gelukt om te laten zien hoe leuk is om in een dispuut te zitten! Voor degene die er niet bij waren of net dat ene biertje te veel op hadden, som ik hieronder even op wat ik de afgelopen anderhalf jaar allemaal met Quenouille heb meegemaakt:

Diepe gesprekken, activiteiten organiseren, (te) gekke borrels, leuQe weekendjes, hechte vriendschappen en heel veel eten zijn allemaal Quenouille! Al dit soort dingen mis je na 2 weken Qerstvakantie ook echt! Ik hoop dat we samen met de andere disputen een heel aantal eerstejaars aan het denken hebben gezet en dat we over een paar weken horen dat er ontzettend veel mooie meeborrels gepland staan.

En voor alle eerste jaars die dit stukje lezen:

Bedankt dat jullie zijn gekomen, wij vonden het een hele gave avond! Als jullie nog vragen hebben over het dispuut Quenouille of over een dispuut in het algemeen, we houden van vragen dus stel ze vooral!

Liefs! 

Eenline

 

06-01-2015 15:31

Een nieuw jaar, daar hoort een nieuwe site bij. En een nieuw blogstukje, bij deze! ;)

En daar horen ook goede voornemens bij…. Afvallen of gezonder eten is al mislukt, Aniek en ik hebben gisteren een heeeeerlijk verjaardagsfeestje gehad, met zo veel taart dat we daar de komende dagen nog wel zoet mee zijn!

Meer sporten dan? Meer sporten dan afgelopen jaar hoeft in ieder geval geen uitdaging te zijn voor mij. En ik hoorde dat er Q-sters zijn die fitnesskaarten aan gaan schaffen, dus wie weet!...:)

Het voornemen om dit jaar weer een gave cyQlus te organiseren is ook goed van de grond gekomen. Met het thema ‘Wie helpt wie? Goede doelen onder de loep’ worden er in februari en maart een drietal hele interessante avonden georganiseerd!

En als we verder op de Q-Qalender kijken,  zie ik al een paar leuke weeQendjes weg staan, te beginnen met het jubelweeQend richting Polen! En als we geluk hebben kunnen we in de zomer tijdens het zomerweeQend rekenen op een professionele surfles van Ska & Bea.

Wat 2015 verder te brengen heeft? Wat mij betreft wordt het minstens zo gaaf als 2014!

Qus, Bob

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>