JubelweeQend QraQau: dag 2

12-08-2015 21:43

Op de tweede dag moesten we al vroeg uit de veren voor een boottripje op de Wisła. De één wat uitgeruster dan de ander, stapten we in een drietal bootjes om de stad vanaf het water te bekijken. Onze boot had een heuse zeerover aan het roer, met wapperende krullen en een witte kapiteinspet. Waarschijnlijk was zijn goede Engels op de oever achtergebleven, maar met een beetje goede wil en fantasie hebben we toch wat van zijn vertellingen opgestoken (“A handcrafted hill!”)

Weer terug op de kant waaierden we in kleine groepjes uit over de stad om de sightseeing voort te zetten, om te wandelen, te shoppen, te fietsen en/of een EsQape Room te doen. Wij vertrokken naar de Joodse wijk, om de smalle straatjes en pleintjes te bekijken. Vanwege één manQepootje in ons gezelschap zat er niks anders op dan ons te laten rijden. Als echte toeristen in een soort golfkarretje, stiekem best wel relaxed.

Na een bescheiden sightseeing en vooral veel drankjes en hapjes, was het aan het eind van de middag tijd om weer te verzamelden voor het volgende programma-onderdeel: de pubQrawl. De eerste kroeg viel tegen, dus na de openingscocktail gingen we snel door naar de volgende! In de tweede pub, een jazzkelder, hadden we het een stuk beter voor elkaar. Een eigen hoek met chille banken, wél aardig personeel en muziekmakende baarden op het podium. Aangesterkt na deze goede ervaring, togen we vol goede moed naar de derde stop. Weer een ondergrondse tent, ditmaal met een dansvloer en DJ Tilly achter de knoppen. Hier was het leuk, hier waren shotjes en hier konden we de voetjes van de vloer doen. En dus bleven we hier de rest van de nacht om van die mogelijkheden gebruik te maken. Quiné!

Qus, Rachel