Vers van de pers

22-07-2015 16:02

Lieve Quenouillers,

Als nieuwste lichting willen wij ons nog even officieel voorstellen. Zoals onderstaande foto misschien doet vermoeden, houden wij wel van een beetje gekkigheid. Ookal zijn wij twee geheel verschillende wijven (en ging meestal vanalles mis), hadden wij tijdens de ontgroening toch ontzettend veel lol. Tussen alle stress van beide door (okee, eigenlijk had Eveline vooral heel veel stress) konden we af en toe toch nog een moment vinden waardoor we echt konden praten, giechelen en lachen. Vooral het maken van ons lichtingslied was fantastisch!

Toch hebben wij zeker onze moeilijk momenten gehad. In de praktijk kwam het hierop neer: Eveline (tegenwoordig ook wel Qwebbel genoemd) is een echte perfectionist, die alles goed wil doen. Soms is dat niet mogelijk, omdat ze te veel hooi op haar vork heeft genomen. Rosa (nu bekend als Qnoopje) is ook altijd druk in de weer. Zij is eigenlijk iemand die tegen alles ‘ja’ zegt en vervolgens niet weet waar ze de tijd vandaan moet halen. Daarom probeert zij alles zo snel en praktisch mogelijk te doen, wat goed is in veel gevallen, maar voor perfectionistische en gedetailleerde Eveline was dat af en toe lastig om mee te werken. Uiteindelijk waren we een hele goede combi. Qnoopje hakte de knoop door wat we gingen doen, Qwebbel deed daar nog wat extra moeite en detail bij (en desnoods een heel lang verhaal wat prima ingekort had kunnen worden naar twee zinnen), en Qnoopje zorgde er weer voor dat Qwebbel daar niet te ver in ging.

Dit zorgde voor hilarische taferelen. Qnoopje had haar punt in een minuut gemaakt, terwijl Qwebbel wel een boek kon schrijven over wat ze met de activiteit beleefd had, wat ze er van vond en vooral wat ze dacht dat de bedoeling ervan was. Ik hoop dat het jullie inmiddels opgevallen is dat Qwebbel dit verhaal aan het schrijven is, want Qnoopje was bij lange na niet op zoveel zinnen gekomen :P. Mochten jullie nu al verveeld zijn dan is dat lekker pech, want dit verhaal is nog LANG niet klaar!!

Naast onze verschillen zijn er toch ook een paar overeenkomsten. Zo zijn wij allebei erg laks wanneer we ergens geen zin in hebben, komen we ALTIJD ultra-laat en we ‘schijnen’ een beetje dezelfde stem te hebben. Daarnaast zijn we allebei eigenwijs (al is Qnoopje toch wel ietsje erger) en zijn we erg goed in onzelf uitputten, al zijn we na een nacht van 13 uur slaap weer helemaal de oude. Bovendien houden we allebei wel van een biertje en vinden we het heerlijk om na een kroegavond samen naar huis te fietsen.

Goed, nu ga ik echt stoppen met schrijven. In mijn verbeelding zie ik Bob alweer kwaad naar me kijken, omdat ze vindt dat ik te veel aan het kletsen ben, haha.  

Met de liefste Qusjes van Rosa (die zit nu heel awesome in Japan!!),

Eveline