Blog

09-02-2016 16:59

Met trots presenteren wij het nieuwe QB!

Heb je blije, enthousiaste en springende Tien al gezien? Zij wordt onze nieuwe spranQelende BijenQoningin!
Qnappe Dees gaat met haar shiny blauwe das als nieuwe SeQretaris roQQen!
En met haar haar als rode wijn danst Elien de sterren aan de hemel en de centjes in de Qas!

We hebben er heel veel zin in! In mooie, coole, spannende en relaxte tijden. In ijstijden, theetijden, borreltijden, pruikentijden en pruimentijden. Eén voor allen, allen voor één!

Quiné!

31-01-2016 20:49

UT Nieuws heeft een wekelijkse rubriek waarin zij een dispuut interviewen. Quenouille was in januari aan de beurt! Lees het interview genaamd “Eenheid door verscheidenheid” via deze link.

31-01-2016 18:04
Helaas, het is zover… Onze generatie moet afscheid nemen van "onze" K3. Kathleen is enkele jaren geleden al vertrokken en Josje heeft destijds haar plek ingenomen. Maar nu stopt het hele nieuwe team! Een aantal Quenouillers heeft trouw het programma “K3 zoekt K3” gevolgd en zoals de meesten weten, is hier een nieuwe K3 uitgekomen: Marthe, Klaasje en Hanne. Samen gaan de “oude” en “nieuwe” K3 op een tour en jaaaaa, ze komen ook naar Enschede! Deze kans konden we natuurlijk niet voorbij laten gaan. Tweline, Rosa, Eveline, Marlijn, Andrea en Laura waren enthousiast en hebben kaartjes gekocht. Tweederang, zodat we in ieder geval niet het zicht zouden blokkeren voor de kleintjes :)
 
En het avontuur vond dan eindelijk plaats vandaag... We konden de stroom kleine kindjes (+ mama’s en papa’s) volgen richting de Go Planet. Het voorprogramma bestond uit vier prinsessen (Prinsessia) die liedjes zongen over prinsen op witte paarden en kusjes die ze wilden uitdelen. En daarna was het zover: K3 op het podium! De “oude” en “nieuwe” K3 wisselden elkaar af met de woorden “1, 2, 3: K3 Magie!” En het was bijna magisch :) Kleine kindjes, maar ook wij konden het grote deel van hun repertoire meezingen. Vooral de klassiekers “All kleuren”, “Tele Romeo” en “Mama Se” deden het erg goed! Voldaan, met een grote glimlach en zere keeltjes, zijn we de Go Planet uitgelopen. Wat een top-show! Misschien ook maar naar een volgende K3 reünie? 
30-01-2016 12:33
Richard had met zijn dispuut een borrel met Quenouille. Van te voren had hij er helemaal geen zin in en dat verkondigde hij tegen iedereen die het niet horen wilde. Zijn dispuut kan immers met veel leukere clubjes borrelen dan met die rare heksen die hun benen niet scheren in de winter.
Eenmaal daar voelde Richard zich met zijn gevorderde leeftijd het dominante mannetje, het eerste wat hij riep toen hij binnen kwam was: 'Is het eten al klaar? Ik wil een tijd horen wanneer het eten klaar is.' 
 
Marlijn kwam naast hem zitten: een vriendelijke vrouw met wie je een prima gesprek kunt voeren, als je daar interesse in hebt. Richard vroeg al snel of Eveline nog kwam, zo ja hoe laat en of ze lang zou blijven.
Afijn, Marlijn ging ergens anders zitten.
 
Richard had 9 liter straaljager geregeld in de hoop dat de vrouwen in ieder geval een beetje aangeschoten zouden worden. 
Laura en Nena kwamen binnen en Richard vroeg: 'willen jullie een glaasje hiervan?', doelend op de cocktail. 'Heb je misschien ook thee?', reageerde Laura. 'Oeh ja thee, lekker!', zei Nena. Richard schonk maar een extra vol glas voor zichzelf in.
 
Daar liep ze dan binnen. Met elegante stappen, die wat weg hadden van de victorias secret catwalk loopjes, maar dan gelopen door een vijftienjarige. Anette Joore. Richard smolt en struikelde over zijn woorden bij het voorstellen.
'Vind je douchen ook zo stom?' vraagt Richard aan juffrouw Joore. Twee uur later zegt Joore dat ze het wel weer mooi vindt en stapt op. Richard schenkt zijn glas nog bij en brabbelt nog wat in zichzelf terwijl hij in zijn stoel onderuit zakt. 'Ze wil me...'
19-01-2016 18:13

Een jaar geleden stond er een mysterieuze sinterQlaaszak voor de deur van Calslaan nummer 7. Hij zat vol met cadeautjes voor de meiden van Quenouille! Iedereen was razend nieuwsgierig wie hem had afgeleverd maar er zat geen kaartje bij. Misschien van een herendispuut of de Q-anciens! Nee hoor, het was Q-koorts! Die avond werd natuurlijk een geweldig succes en de plannen begonnen al te komen voor volgend jaar!
Er werd dit jaar een nieuw plan gemaakt. Er werd een spel bedacht waarbij iedereen twee cadeautjes zou kopen en 1 cadeautje zou meenemen van zichzelf. Op 4 januari was het zover en ik was al benieuwd wat ik die avond zou winnen! Stiekem had ik cadeautjes gekocht die ik zelf heel graag wilde hebben dus nu maar hopen dat ik ze binnen zou slepen…
 
Toen ik iedereen die avond bij elkaar zag voelde het alsof we elkaar al een tijd niet gezien hadden. Dat is natuurlijk gek want kerstvakantie is maar twee weken. Zoals Liza zou zeggen: Stel je niet zo aan Boksem!
Maar goed even terug naar het spel. Marlijn had een spel uitgewerkt met een dobbelsteen waarbij elk cijfer een opdracht was zoals pak een cadeau of geef er één weg. Na de eerste twee rondes werd al aardig duidelijk wil er meer geluk in het spel had en wie meer in de liefde. De laatste ronde begon en hier kwamen nieuwe gekke opdrachten zoals maak een selfie met de hele groep! Toen alle cadeaus verdeelt waren konden we beginnen met uitpakken en het spannendste, het ruilen…
Je kon dan een deel van jou cadeautjes tegen die van een ander ruilen om zo het cadeau te krijgen wat je leuk vindt.  En ja hoor, het was gelukt! Ik had het cadeautje wat leuk vond terug gewonnen! En misschien nog wel belangrijker dit jaar was sinterQlaas weer een succes!
 
Liefs,
Eenline
 
19-01-2016 18:05
Ik wil me dan ook nog even voorstellen, als de najaarslichting van Quenouille, dus nu jongste Lichting en ben met mijn sweet 19 ook qua Leeftijd jongste Q. Ook als ik er soms niet zo uit zie ben ik bijna altijd heel blij. Daarom past deze foto ook heel goed bij mijn positiviteit, blauw en een WolQje, wat er toevallig ook mijn Bijnaam is omdat ik vaak met mijn hoofd ergens anders ben. Dan droom ik van leQQere mannen of van de toekomst. Maar eigenlijk is de toekomst best wel eng, het liefst zou ik 10 jaar willen studeren! Maar dat komt wel goed, 4 jaar duurt t in elke geval nog en het worden 4 grappige en spannend jaren als je zo’n leuk dispuut hebt.
 
 
Wat ook nog typisch is voor me is dat ik niet nee kan zeggen. Op de vraag of ik nog mee ga naar een feestje of naar ’t Gat hoor je me eigenlijk niet nee zeggen, en als ik nee zei moet je een keertje lief kijken en dan ben ik er toch weer bij. Als ik dan aan het feesten ben mag je niet bang zijn dat je niks van me hoort als ik thuis ben, want sinds mijn mobiel bij mijn eerste officiele Q-borrel stuk is gegaan laat ik hem thuis en als ik thuis ben gekomen ben ik toch te moe om er nog op te kijken. Maar tot nu toe is altijd alles goed gegaan omdat ik met de QampusQuenouillers gezellig samen naar huis kan fietsen.
 
Wat ik helemaal niet kan, is teksten over mezelf schrijven, dus ik stop er nu!
 
heel veel Qusjes!
WolQje
 
 
18-12-2015 10:54

21 november was het zover, de Brusjesdag van Quenouille! Een aantal Quenouillers inclusief broertjes en zusjes stonden al vol smart te wachten bij de bowlingbaan. De dag begon met een uurtje bowlen, helaas voor onze oren was er ook een aantal kinderfeestjes aan het bowlen en deden ze een wedstrijd wie het hardst kon schreeuwen, inclusief depressed ouders. Dus tussen de limonadesiroop en de frietjes gingen we beginnen! Na het bowlen vervolgden we ons kinderfeestje naar de Glowgolf, waar we in groepjes van vier gingen golfen. We kregen alles glow in the dark: golfstick, golfbal, potlood en zelfs een glow in the dark stick voor om je arm! Echt een feestje dus! 

Na 18 holes precisiewerk en ruzie met wederom hyperactieve kinderfeesjes die ons voor de voeten liepen, waren we wel dorstig en hongerig geworden, dus op naar de Pocu Mucho voor een smiQQelmaaltje, inmiddels was Lea er ook om mee te komen eten! Daarna gingen we nog naar Asterion, want waar wij onze dinsdag- en donderdagavond spenderen, moesten we natuurlijk ook laten zien aan de Brusjes. We begonnen met een HEEEEERLIJK wc-eendje, om vervolgens te gaan beerpongen. Quenouille &Elco speelden tegen de Brusjes & Joeri. Alhoewel Quenouille het hele spel voorstond, hebben de Brusjes toch gewonnen door een snelle laatste inhaalslag en met wat hulp van Elco’s buik! Daarna wilde Quenouille natuurlijk revanche! We hebben Zuipslag van de bovenbar gehaald, de KADMOS-tafel omgetoverd en we waren klaar om te beginnen! Quenouille had geluk en vond al snel een aantal schepen, de Brusjes hadden wat minder geluk en hoorden helaas steeds “Plons!” en moesten flink doordrinken om het hoofd boven water te houden. Na de overwinning op zee van Quenouille, hebben we nog even gezellig geborreld en was de dag weer voorbij!

Liefs, Lisanne en Aniek

09-11-2015 18:08

Hallo iedereen!

Laatst was de Quenouille Mamadag en wat een top dag was het! We begonnen om 12:00 met een heerlijke picknick in het zonnetje met veeeeeeeeeeeel te veel heerlijk eten bij het huisje van Rosa, Marlijn en Aniek.  Aniek was speciaal voor deze dag uit Gent gekomen :) en Nena had geen moeder meegenomen maar was er toch gezellig bij. Elke mama had iets meegenomen uit de kindertijd van haar  Quenouiller. Wij mochten als groep gaan raden welk(e) voorwerp(en) bij welke Quenouiller hoorde(n). Van de 10 Quenouillers hadden we 7 voorwerpen de eerste keer goed! Na de tweede keer hadden we alles geraden. Wat kennen we elkaar toch goed, hè!

Na het spel hebben we heel snel en efficiënt opgeruimd (vrouwen zijn daar gewoon heel goed in) en na een veel te lange plaspauze (vrouwen zijn ook daar heel goed in) gingen we met de auto op weg naar de tandems. Eenmaal met de tandems was het nog een heel gedoe om al die knooppunten te vinden (vrouwen zijn daar weer minder goed in)!! Het maakte allemaal uiteindelijk helemaal niets uit, want het was heerlijk weer en de omgeving was natuurlijk prachtig. De mooiste foto’s werden gemaakt, zoals deze:

Tijdens de zware tocht zijn we ook nog ergens gestopt voor een bakkie koffie en een stukkie taart. De geïnteresseerde moeders wisten nog niet helemaal wie nou wie was en wie welke studie en activiteiten deed, dus dat werd uiteraard groots besproken. Daarnaast hebben we nog een paar leuke foto’s gemaakt:

Je kunt wel zien dat het leuk was, toch?! Na het fietsen hadden we allemaal een houten kont, maar gelukkig gingen we weer lekker eten. Deze keer een drie-gangen diner bij De Fusting in Enschede! Hierna ging iedereen voldaan en blij naar huis.  
 
Super bedanQt voor deze leuQe dag! Het was voor Andrea, en waarschijnlijk ook voor de andere moeders, geweldig de dames en hun moeders te leren kennen en nu te weten welk gezicht bij welke naam hoort. Uit alles blijkt dat de Quenouilers het goed hebben met elkaar, en dat is voor een moeder erg mooi om te zien.
 
Groetjes van Eveline en mama Andrea
08-11-2015 08:02
Het is inmiddels weer een hele tijd geleden dus des te meer rede om er nog eens op terug te kijken. Het Europees KAMPioenschap!
 
Vrijdag met z’n allen de bus in, één gezellige chaos met wat busbier, koekje en honger. Eindelijk daar aangekomen moest er natuurlijk snel een bed gedibsd worden en zorgen dat je te dicht bij alle snurkers slaapt.
 
Tijdens en na het eten was er wat stress vanaf mijn kant, ik had goed een plaatje in mijn hoofd van hoe het moest gaan maar helaas is het iets moeilijker om dat te communiceren met andere mensen. Schema was gemaakt wie waar kwam te staan en toen moest de laaste dingen nog even besproken worden. Tijdens de bespreking had Lea ook geweldig nieuws voor ons. Ze zei ‘JA’!
Daarna naar het bos voor de spooQtocht, Tweeline en Tineke gingen stoer het bos in zonder zaklamp maar strandde in het begin al omdat ze echt niks meer zagen. Vervolgens gingen we met z’n drieën verder, dit keer met zaklamp om de route uit te leggen met break lights. De getekende route bleek toch wel heel erg lang te zijn dus iedereen moest weer verplaatst worden waardoor het nog meer choas werd. Uiteindelijk begonnen de eerste groepjes te lopen na een spannend spooQverhaal van onze Qwebbel.
Na een spannende donkere avond onze aQtiviteit zat erop en we konden de rest het weekend chillen en rustig aan doen. De reacties over onze spooQtocht waren over het algemeen positief!
 
De zaterdag van het weekend bestond vooral uit op banken half slapen, kijken naar actief zijnde sjaars, eerst tijdens ochtendgymnastiek vervolgens tijdens de highlandgames waar ze moesten das swaffelen en natuurlijk de jeneverrace wat toch wel een terugkerend succes is.  
 
Tijdens de Cantus van KDDMOS moesten we naar voren omdat we bijna 18 werden en nu dus nog geen alcohol mochten. Degene die uiteindelijk het drankje moesten drinken waren Eveline, Nena en ik. Ik weet niet meer precies wat er in zat maar ik weet wel dat het heel ranzig was en ik vrijwel niks binnen hield.
Zondag de kampveiling waar we een sjaars cadeau hebben gekregen van Kadmos, Thamar waar we binnenkort mee gaan daten! En toen heel snel alles opruimen omdat de bus er al was en we heel snel weg moesten. Oftewel het was een super geslaagd Qamp met veel bier, veel chillen en vooral heel veel gezelligheid.
 
Liefs,
Qnoopje
 
04-10-2015 11:08

Er was eens....

de HAIP: Het After Intro Programma waarin (potentiële) nieuwe leden AEGEE beter leren kennen. Ook dispuut Quenouille had de eer om een avond haar feestje te mogen geven. Maar wie zou deze belangrijke taak op haar nemen? Op een dag werden Rosa en Laura op pad gestuurd om deze opdracht te vervullen. Ze wisten het al snel, het thema zou worden: Qnappe QiQQers en Hete HeQsen, welQom in SprooQjesland! Maar ja, een thema alleen was niet genoeg. Hoe zouden ze deze avond tot een onvergetelijk feest maken? Daar bedachten ze wat op! Avond aan avond kwamen de HeQsen van Quenouille bij elkaar om samen te Qnutselen: een PinoQQio op de bar, een Qasteel, een mega-sprooQjesboek, een snoephuisje, een sprooQjesboom... Ze maakten het allemaal! Zo toverden ze de kroeg om tot een sprooQjesland.

En toen was het zover, de dag van het feest brak aan! De kroeg stroomde vol met sprooQjesfiguren. Er werd gedanst en gedronken. Wat waren de heQsen blij! Onee, wat gebeurde daar?! Het brandalarm loeide en de sprooQjesfiguren moesten snel naar buiten. Zelfs de schone slaapster Eenline, die op kantoor in een 100-jarige slaap was gevallen, schrok wakker. Ook zij snelde naar buiten. Daar aangekomen breek het loos alarm. De muziek ging weer aan en ze leefden nog lang en geluQQig.

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 >>