Q in Slovenië - Weekeditie

03-08-2017 13:36

Zondagochtend 9 juli, 4:00. Bepakt en bezakt met duizenden oordopjes, liters zonnebrand, tientallen Qletters, 20 almanaQQen, tientallen AEGEE-Enschede doppers en kilo’s aan Quenouille gadgets maken 20 leQQere wijven Schiphol onveilig. De één heeft nog minder geslapen dan de ander. Na wat piepen bij de douane en ballerinaposes op de loopbanden bij de gate kunnen we niet wachten om het vliegtuig in te stappen. Na de heerlijke vlucht kwamen we aan in Ljublana en konden we onze auto’s ophalen. Er zat zelfs een Mercedes bij, maar de mooiste was toch wel de knalblauwe Quenouille-mobiel. Na een korte periode rijden kwamen we aan bij ons enorme huis in Ribno, vlakbij het mooie Bled. Terwijl de ene Quenouiller ging chillen, naar Bled ging lopen of boodschappen ging doen, waren er ook BiQQels die de hoogtes van de Julische Alpen gingen ontdekken. Na deze stevige tocht was er ’s avonds een heerlijke BBQ door Sylva, Renske, Judith en Aniek. De volgende dag stonden we al om 7 uur op om naar de Vintgarkloof te gaan, een van de mooiste plekken waar ik geweest ben. ’s Middags waren er 15 BiQQels die heel eng gingen doen met canyoning; springen in water vanaf grote hoogtes. ’s Avonds hadden Tweline en Lea het Grote Chaos Q spel georganiseerd en konden we tegen elkaar battlen in teams. Helaas hebben we de helft van het spel niet kunnen doen, omdat het simpelweg veel te gezellig was. Het meest memorabele van de avond waren misschien wel de fonteinen :D.

Na twee dagen in Bled geweest te zijn, gingen we op dinsdag naar een ander deel van Slovenië. Na het bezoek aan de prachtige Skocjan-grotten (waar we helaas geen foto’s van mochten maken) dat georganiseerd was door Tineke en Nena kwamen we aan bij een hostel in Portoroz, waar een prachtig uitzicht was over de zee (ergens op de foto in de achtergrond zie je zoutpannen liggen waar sommige Q’s ook naartoe zijn geweest). In Portoroz hebben we met dank aan Eenline en Liza lekker gewandeld en gegeten in Piran. Wat een heel mooi en gezellig dorpje aan de kust is. Vanaf de heuvel kun je daar zowel Kroatië als Italië zien liggen. Daarnaast hebben we veel gezwommen, meer bloot gezien dat ons lief was, vieze shots gedronken en een playbackshow gedaan. And last but not least heeft Tweline één van onze lijfliederen geschreven die we later in Ljubljana nog hebben laten horen aan de andere Quenouillers. 

Om een kleine samenvatting te geven: we hebben heel veel gedaan. Maar ook vooral heel veel geQletst en gegeten. En dat allemaal in maar 4 dagen! Verder zijn we ook tot de conclusie gekomen dat het niet uitmaakt met welk groepje Quenouillers je op pad gaat, want het is altijd leuk en gezellig. Het was fantastisch.

Liefs namens Judith, Renske, Sylva, Aniek, Marlijn, Laura, Liza, Eenline, Tweeline, Andrea, Tineke, Nena, Rosa, Lea, Anne-Fleur, Fleur, Anke, Lara en Yasmilla,

Eveline