Disputenactiviteit

12-02-2017 21:17

Op woensdag 18 januari vond de jaarlijkse disputenactiviteit plaats! Eerstejaars huppelden van kroeg naar kroeg en van dispuut naar dispuut om kennis te maken met deze kroegen en de leden van de disputen. Maar natuurlijk ook om bier te drinken en bij ons broodjes te eten :)

De avond kon al niet beter beginnen; er lag een gloednieuw Qleedje op de tafel! Nadat het enthousiasme over het Qleedje een beetje was weggeëbd werd het tijd voor de eerstejaars. Quenouillers zijn meestal heel gelukkig en soms een beetje dronken tijdens de borrels dus lieten we dat de eerstejaars ook ervaren. Elke groepje begon met het leegdrinken van een emmertje om de borrel gelukkig en dronken te beginnen. Het eerste groepje heeft er bijna het hele half uur over gedaan om het op te drinken en leek dus ook halverwege de borrel pas iets gelukkiger te worden. Hier leerden we van en vanaf de volgende ronde werd het een wedstrijdje. Eerst was elk groepje net iets sneller dan de vorige, maar deze trend hield op bij het een na laatste groepje. Vanwege de complete improvisatie hadden we als prijs een geweldig groter gelukkigheidsgevoel, alcohol stijgt nou eenmaal wat sneller naar het hoofd als je het sneller opdrinkt.

Verder heeft elke Quenouiller deze avond moeten nadenken over wat je toevoegt aan Quenouille, ben ik nog toegezongen terwijl ik heel veel was behalve jarig en hebben we leuke briefjes geschreven naar andere disputen. We dacht dat het leuk zou zijn om een opdracht in de briefjes te verwerken maar geen enkel ander dispuut heeft de opdracht uitgevoerd. Behalve MonduDamo, die wouden wel met ons proosten in Asterion :).

Toen we (zo goed) als eerste dispuut terug waren in Asterion werd het dan ook een leuk feestje dansend op de podiumblokken.

Liefs,

Bocelli