Een zeer QinderlijQ SQWQ!

18-02-2020 14:43

Op 1 februari 2020 was het eindelijk weer zover: SQWQ! Het beloofde een bijzondere dag te worden, we gingen immers een Rube Goldberg machine bouwen (al hadden we van tevoren allemaal echt nog geen idee wat dat eigenlijk betekende). De één had wat meer energie voor deze activiteit dan de ander. De een liet man en kinderen 's morgens achter en had helemaal zin om de hele dag te Qletsen met met iedereen die ze al zo lang niet meer had gezien, een paar AQtieven waren ontzettend brak van het natentamenfeest van de dag ervoor, sommigen kwamen gewoon op de fiets naar Utrecht en weer een ander had man en kinderen gezellig meegenomen naar de activiteit. 

We begonnen vrij gestructureerd. In groepjes van 4 en 8 mochten we mind maps maken, ideeën bedenken met het voorwerp dat je had meegenomen en voortboorduren op ideeën van een andere Q'er. Alles om zo veel mogelijk een open mind te krijgen en ideeën te bedenken. Vervolgens mocht je met je groepje aan de slag met het beste idee. In een handomdraai was de de hele gymzaal vol Quenouillers die in touwen of rekken hingen, over een bok sprongen, druk balletjes in een basketbalnet gooiden of gewoon echt heel erg veel rommel maakten. Zo zag het eruit:

En dit was eigenlijk nog maar het begin. De machine werd steeds verder uitgebreid met touwen, ballonnen, balletjes, ducttape, banken, meer touwen, autootjes en nog veel meer. We voelden ons allemaal weer Qind! We mochten gelukkig 3 keer de machine volledig uitvoeren na 3 uur, en dat was fijn, want er ging nogal wat mis! Maar het was super leuk. Vermoeiend, maar super leuk. En wat ging het opruimen ongelofelijk snel!

Vervolgens gingen we borrelen en dineren bij de Ping Pong Qlub. Ontzettend leuke plek, vlak naast het spoor. En, mét ping pong tafels. We zaten de hele avond in een bubbel (letterlijk) en hebben heerlijk gegeten en (in mijn geval) ietsje te veel gedronken. Maar hè, het is immers maar één keer SQWQ!

Tijd voor de afterparty! Samen met WolQje, Bob, Annie en Qlowntje ging ik naar Tivoli. We zouden nog even een uurtje een dansje doen en dan om half 1 lekker op tijd naar bed gaan. Nou, dat is niet gelukt. Dat kwam ook een beetje doordat we Pandemonium opeens in Tivoli tegenkwamen. Vet gezellig! We waren half 3 thuis :D

Het was weer een ouderwets Quenouillerige dag :D Bedankt Marit en Heleen!!

DiQQe lebber,

Qwebbel