CyQlus avond 2

24-02-2015 18:12

Ook de tweede CyQlus-avond over goede doelen is inmiddels achter de rug! Op donderdag 19 februari stond de disQussieavond op het programma. Asterion werd omgetoverd tot strijdtoneel voor een avond disQussiëren. De bierbanken vormden een voor- en tegenvak en de muren waren bedekt met stellingen. Zelfs op de wc kon worden gedebatteerd. 

Quenouiller Judith was uit het verre Den Haag afgereisd om samen met Davida de discussies te leiden. Als opwarmertje begonnen we met een snel keuze-spel:

  • Vaste donateur worden of eenmalig doneren?
  • Brieven schrijven voor Amnesty International of de deuren langs met een collectebus?
  • Geld geven aan een dakloze of geld geven aan een straatartiest?

Hierna kon de disQussie echt losbarsten. Aan de hand van filmpjes disQussieerden we over bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, de geldstromen binnen goede doelen en transparantie. Bij veel stellingen was het moeilijk om een kant te kiezen en dat maakte de disQussie des te interessanter. Er zaten aan beide kanten felle meningen in de zaal, zodat het af en toe moeilijk was voor Judith en Davida om orde te houden. Maar dat is natuurlijk een goed teken! Iedereen bedankt voor de leuke en fanatieQe deelname, we hebben een toffe avond gehad. Hopelijk hebben we jullie aan het denken gezet over het thema!

Op naar de derde CyQlus-avond! Hopelijk kunnen jullie er allemaal bij zijn :) 

Qus, Tweline en Laura