Succes (2005)

Iedereen wil succesvol worden, toch? Is de studententijd niet de perfecte periode omdat te bereiken? Een interessante studie doen, maar vooral ook activisme, want dat staat goed op een CV. En dan na de studie aan het werk bij de grote multinational, veel geld verdienen en genieten van het leven. Dat wil iedereen wel! Of misschien toch niet? 
 
Succes wat is dat nu eigenlijk? Wanneer heb je succes bereikt? En succesvol worden, hoe doe je dat? Dispuut Quenouille gaat dit jaar in haar CyQlus in op dit soort vragen. Er komen interessante sprekers en jij als student wordt uitgedaagd om naar jezelf te kijken en te bepalen wat jouw weg naar succes is. 

A Sense of success
Succes, wat houdt dit begrip eigenlijk in? Wat versta jij onder succes? En wanneer is iemand succesvol? Ir. P.B. De Witte van Thales Nederland komt deze avond als spreker. Hij zal door middel van een lezing een inleiding op dit onderwerp geven. Hierbij wordt het publiek uitgedaagd zijn eigen visie op succes te geven. 

The key to success
Waarom hebben zoveel twintigers en dertigers last van een burn out? Waarom lopen er velen met de vraag rond: Is dit het nu wel? Het talentenbureau Paluka geeft antwoord. Inge van den Broek één van de oprichtsters van Paluka en heeft in het Nederlands hockey elftal gespeeld. Zij zal eerst een inleiding geven over de visie van Paluka. Daarna zul je naar aanleiding van een test iets meer over jezelf te weten komen. Uiteindelijk worden haar lessen uit de sportwereld gebruikt in een fysieke ervaring. Een enerverende avond zal het zeker worden! 

Steering to success
Kun jij een onderneming succesvol maken? Hoe doe je dat en wat vind jij daarbij belangrijk? Welke drijfveren zijn belangrijk voor jou? Pieter Jan van Wijngaarden komt met een aantal collega’s van Kessels en Smit de derde avond met dit thema invullen. Iedereen is deelnemer in een groot simulatiespel en komt tot de ontdekking waar hij/ zij voor gaat in het leven. Deze ervaring is vervolgens een basis voor de discussie die plaats zal gaan vinden. Ervaar het en spreek je uit! 

Schijf van Succes
Als je een kaartje koopt voor drie avonden krijg je de derde avond de schijf van success cadeau. Wat dit precies is vertellen we nog niet. Het zal je in elk geval nog meer impulsen geven om succes te bereiken. Kun je niet alle drie de avonden, maar wil je wel de schijf van succes? Voor 1 euro kun je het bestellen en dan krijg je de laatste avond ook deze schijf van Succes. 

Feest 
Op 3 maart zal aansluitend op de laatste CyQlusavond een gepaste afsluiting plaats vinden. Een feest voor iedereen met een thema dat uitstekend aansluit bij de CyQlus.