Maakbaar leven (2010)

De CyQlus van 2010 bestond uit drie avonden:
 

5 oktober: Herman de Boer vertelt

Herman de Boer is de geestelijk vader van stier Herman, de eerste genetisch gemanipuleerde stier ter wereld. In zijn DNA is een menselijk stukje DNA 'ingebouwd' waardoor zijn dochters melk zouden produceren met een ontstekingsremmend eiwit. Op deze eerste avond van de CyQlus zal Herman de Boer een interactieve lezing geven met als onderwerp: 'Genetische modificatie door natuur, boeren, hobbyisten en wetenschappers'. Hiermee zal hij de meer biologische kant  van 'Maakbaar leven' belichten. Aan bod komen onder andere de evolutie; misvattingen daarover, en de antibiotica resistentie problematiek.

11 november: Hoe bepalen je keuzes jouw leven?

Tijdens deze avond zullen we door middel van een spel bekijken in hoeverre de keuzes die je maakt in je leven, je toekomst bepalen. Heb je je eigen leven in de hand en maak je met je keuzes dus je eigen leven? Of zijn het toch vooral de factoren buiten jezelf die daar voor zorgen?

25 november: Grotere tieten maken gelukkig!

Nadat we de eerste en tweede avond vooral (hopelijk) dingen hebben geleerd, zijn we deze laatste avond benieuwd naar jullie meningen! Wat vind je nou eigenlijk van alle nieuwe ontwikkelingen die er steeds meer voor zorgen dat ons leven maakbaar is? Is dit vooruitgang of gaan we er juist op achteruit?